Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci - Série 1

(série)
Trailer 3
USA, 2022, 9 h 17 min (Minutáž: 65–72 min)

Epizody(8)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (152)

LUKICKK 

všechny recenze uživatele

Jisté nesrovnalosti s originálním lorem zde jsou, s tím dle mého všichni počítali. Avšak nejsem Lorthead abych měl nastudované úplně vše a nějak mi to vadilo, seriál je proveden velmi kvalitně po všech stránkách a zkrátka mě velmi bavil a užil jsem si ho. Bylo tu hodně překvapujících momentů, které překvapovaly fakt dobře. Černí elfové atd. nebyli až tak hrozní jak jsem čekal, co se týče černého elfa, který zde měl větší roli, tak to byl velmi v pohodě charakter a dopadlo to vcelku přijatelně. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Internet byl dříve tak krásné místo, dokud se polovina jeho uživatelů zničehonic rozhodla k tomu, že z nich budou militantní xenofobní čuráci kteří všechno, kde není 100% výskyt heterosexuálních bílých mužů, budou označovat nálepkou "woke".... Chtě nechtě, snaha internetovejch trollů potopit vše, kde se objeví aspoň jeden černoch anebo hlavní postavou je ženská, se setkala i s návratem do Středozemě pod tvůrčí taktovkou Amazonu. Hispánský hobiti, mytologická nepřesnost a veškerý předsudky stranou – tím, čím Jacksonova trilogie i Tolkienovská fantazijní poetika [v rámci i mimo rámec literární předlohy] vynikala, tu rozhodně nechybí. Ten gigantickej budget je fakt znát a tvůrci vložili do tohoto ambiciózního projektu [jen tak pro zajímavost nejdražší seriál v historii] nezměrný úsilí a nepředstavitelnej effort, který naprosto stírá jakoukoliv hranici mezi filmovým a seriálovým formátem. Možná jsem až moc velkej naivka, ale takhle jsem si odjakživa představoval věrohodný comeback do Středozemě, a nebudu se za to nikomu omlouvat..... JENŽE to vše je prakticky k ničemu, poněvadž příběhově jde o 'expozici expozice', kvůli čemuž celých 8 epizod působí jako jeden velkej, zdlouhavej, monotónní a úmornej teaser na druhou řadu. První dva díly jsou takový pomyslný highlight či etalon; zbytek je strmá jízda z kopce – tak snad si Rings of Power příští rok napraví reputaci a skočí do Středozemského kotle po hlavě. I tak jde v rámci i mimo rámec seriálových production values vysokej nadstandard. Šmajdalf aby vám prdel ztřískal.... 3,5 lembasů z 5 ()

Reklama

nineweh 

všechny recenze uživatele

Well that was underwhelming. Jediná dobrá epizoda v celé sérii je fakt málo. Seriál doplácí na příliš mnoho postav a přílišnou roztříštěnost dějových linií, z nichž některé jsou nudné, až to bolí (f*ck the harfoots, jako vážně). Chápu, že je to úvod, kdy se prostě divák musí tak nějak se vším obeznámit, ale určitě se to dalo udělat líp a ne ve skoro každém dílu skákat od jednoho k druhému jak pomatená koza. Nezbývá než doufat, že tvůrci si něco z oprávněné kritiky vezmou k srdci a v příštích sériích se polepší. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je někde mezi *** a ****. Ze světa Tolkiena si to bere jen ten svět, ale duch a poetika tam zatím moc není (ale k té se nedokázal plně přiblížit ani Peter Jackson). Je to dobře vypadající fantasy s nevyrovnanými charaktery a dějovými dírami, které v první sérii chybí i epičnost. Ale už je asi jasný mustr, kterým se půjde (jaký je plán studia), první tři řady budeme sledovat kování prstenů u tří ras a postupné budování Sauronvi moci, od čtvrté se začne boj o Středozem a pak bude záležet na sledovanosti, na kolik řad se to protáhne. Na druhou řadu se docela těším a nejspíš bude pro úspěch seriálu stěžejní, protože když nepřijde zlepšení, může to také rychle skončit. Pokud zapomenete, že to je Pán prstenů a nebudete nic čekat, tak se můžete celkem obstojně bavit. 70% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně... docela hezká průměrná fantasy? Některé linky šlapaly, některé bolely, u herců to samé. Nakonec jsem se ale zvládl soustředit spíš na pozitiva, a jelikož Bear McCreary po hudební stránce opravdu nezklamal, přinejmenším něco Prsteny moci trefily na jedničku. Radši si ale nechci představovat, jak mohly vypadat, kdyby je napsal a natočil někdo výrazně schopnější... ()

Galerie (805)

Zajímavosti (31)

  • Theo (Tyroe Muhafidin) se ptá Bronwyn (Nazanin Boniadi), jestli si pamatuje, co mu vyprávěla, když jako malý nemohl spát. Odpoví mu moudrem o tom, jak je stín pomíjivý a když najde světlo za jeho dosahem, stín ho nenajde. Tento dialog mohli diváci slyšet na konci filmu Pán prstenů: Dvě věže (2002), ale pochází z knihy „Návrat krále“, kdy Sam (Sean Astin) vidí hvězdu mezi mraky, když se s Frodem (Elijah Wood) nachází hluboko uvnitř Mordoru. (spacemaster)
  • Galadriel (Morfydd Clark) se představí jako Noldor. Noldor byli nejmocnějším národem elfů, a to oni stvořili Silmarily. Jejich prvním králem byl Finwe, který měl syna Finarfina, což je otec Galadriel. (spacemaster)

Reklama

Reklama