Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 2
USA, (2022–2024), 17 h 57 min (Minutáž: 65–72 min)

Předloha:

J.R.R. Tolkien (kniha)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (337)

666teen 

všechny recenze uživatele

Vážený Amazóne! Váš dramatický pokus jsem bohužel viděl. Nevím věru, co Vám vytknouti dříve, zda chatrný děj, mátožnost postav, či veškeré prohřešky proti zákonům dramatu, které jste stihl učiniti již během prvního jednání. A to nemluvím o tom, co by řeklo publikum Vaší svérázné představě o vzniku Prstenů Moci. Tomu, jak do Mordoru přichází Sauron a do Středozemě Demence a Diverzita. Nevím, čím jste vyučen či v jakém oboru vyškolen, ale s čistým svědomím Vám mohu doporučiti, abyste pokusů dramatických zanechal a věnoval se práci jakékoli, ale jiné. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem zklamán, jelikož jsem seriál bránil do poslední chvíle. Dlouho očekáváný rozšířený vstup do Tolkienovo světa to měl těžké v podstatě od první fotky, ale čert vem ty pseudoskandály s neúctou k předloze a černými elfy, mnohem horší pro mě je, že mě seriál od první chvíle nechytl a nenapravil to až do konce. Vizuálně se sice bylo na co koukat, nicméně apka Amazon Prime by chtěla ještě vyladit, protože ačkoliv jako první seriál na této službě Lotr podporuje 4k a Dolby vision, kvalita mi povážlivě klesala (mám rychlý internet, ale bohužel vyšší latenci). Poslední díl byl ještě zdaleka nejlepší, ale bylo vážně trapné, jak se snaží tvůrci vše polomaticky vysvětlit a dialogy naprosto nepochopitelně žádají po postavách vyslovení určitých jmen, aby to docvaklo vážně každému. V kontextu House of the Dragon, se kterým šly Prsteny moci do přímého souboje, je novinka HBO naprosto rozšmelcovala a mně nezbývá než doufat, že druhá řada bude mnohem mnohem lepší. ()

Reklama

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Tu je opravdu hrozně těžko hodnotit. Postavy se mi povětšinou líbily, ty hlavní linie (mimo Nori) za to opravdu stály. Numenor a všechny ty efekty okolo opravdu pecka. Kdybych si u toho ale nepředstavovala Silmarillion a další Tolkienovo dílo, které mi přišlo pod ruku, tak to bylo slabé. Moc se tam toho neděje, vleče se to, příjezd Numenoru je pro děj v podstatě zbytečný. Na další sérii se kvůli Galadriel podívám znovu, ale se smutkem jsem vzpomínala na Hru o trůny, kde nám postavy padaly jak na běžícím páse a užívali jsme si super zvraty. To tu zkrátka chybí, můžeme jen doufat, že se tvůrci poučili a s druhou sérií se nebudou tak mazlit. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Prsteny moci jsou, zejména fenomenální výpravou, kostýmy a esteticky, ale i narativním obloukem, sound designem i soundtrackem, věrné ne tolik Tolkienově předloze (v těch věcech z výčtu, u kterých srovnání má smysl), jako spíš Jacksonově interpretaci (první) filmovou trilogií. Pomrkávání jeho směrem nelze vnímat jen jako uctivé pokývnutí - je to spíš někdy trochu úlisně vlezlý. ___ Bohužel, autory seriálu očividně chvilkama přepadl pocit,  že pro divácký úspěch je nezbytné narvat do vyprávění známé postavy, protkat je na sílu celým dějem, dát jim do úst několik hrozně pitomých replik a dodat dostatek epických momentů. Lore proto chvilkama zbytečně trpí (ale fakt jako zbytečně). Jindy ale, v poměrně milých detailech, jsem měl pocit, že sleduju zamilovaný fanfiction se vším dobrým, co to nese. Vcelku vlastně docela příjemný. Lepší než filmový Hobit. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Za mě teda zklamání. Přesto že vítám po letech návrat do Středozemě, (i když trochu jiné, než jakou známe od Petera Jacksona), jsem asi čekal něco jiného. Vizuál je super, ale pořád tam nějak těch půl miliardy není vidět. Když přehlídnu politickou korektnost, tak to má pořád pár much. Například tvůrci údajně nemají práva na celý Silmarilion, ze kterého to má vycházet, což samo o sobě může být problém. Jinak tomu pořád nějak chybí jakási osudovost. Je tam sice pár známých postav, ale známých herců tam moc není. Akce není nijak závratná. Amazon mě zklamal. Nebaví mě to a vzdávám to. "Příliš důvěřuješ elfům." ()

Galerie (810)

Zajímavosti (43)

  • Tři prsteny elfů se nazývají Narya, Nenya a Vilya, každý reprezentující jiný element. Červený prsten Narya představuje oheň a jeho nositelem bude Gil-Galad, poté Círdan Stavitel lodí a nakonec Gandalf. Nenya má bílou barvu a představuje vodu. Ve Třetím věku ho nosila Galadriel (Morfydd Clark). Poslední prsten, Vilya, má modrý kámen a představuje vzduch. Nejmocnější ze tří prstenů byl nošen Gil-Galadem a posléze Elrondem (Robert Aramayo), který byl díky němu znám jako nejmocnější léčitel ve Středozemi. (spacemaster)
  • V královské věži můžeme za zády Galadriel (Morfydd Clark) vidět obraz muže a ženy. Jde o obraz Berena a Lúthien, kde smrtelný Beren klečí a podává Lúthien Silmaril, který sťal Morgothovi z koruny, jako dar pro svou elfskou nevěstu. Jejich manželství bylo prvním spojením člověka a elfa. (spacemaster)
  • Nabídka Amazonu na práva natočit seriál nebyla nejvyšší nabídkou, kterou Tolkien Estate přijala. Tuto čest má Netflix, který nabídl 250 milionů amerických dolarů za práva natočit několik seriálů o různých postavách z Třetího věku ve stylu MCU. Tato představa Tolkien Estate vyděsila a zvolili raději nabídku 200 milionů dolarů od Amazonu s příslibem originálního příběhu a možnosti tvůrčí kontroly nad seriálem. (spacemaster)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama