Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer
USA, (2022–2024), 17 h 57 min (Minutáž: 65–72 min)

Předloha:

J.R.R. Tolkien (kniha)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (337)

KarelR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Po 1. sérii) Vlastně... docela hezká průměrná fantasy? Některé linky šlapaly, některé bolely, u herců to samé. Nakonec jsem se ale zvládl soustředit spíš na pozitiva, a jelikož Bear McCreary po hudební stránce opravdu nezklamal, přinejmenším něco Prsteny moci trefily na jedničku. Radši si ale nechci představovat, jak mohly vypadat, kdyby je napsal a natočil někdo výrazně schopnější... ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že seriál půjde novou cestou, ale přidržel se Jacksonova vizuálu, což považuji za chybu, přestože mám Jacksonovu trilogii velmi rád. Jiné pojetí by podle mě bylo vítaným osvěžením, které by mohlo kompenzovat nedostatky pramenící ze snahy scénáristů roztáhnout relativně krátkou a plochou předlohu do mnoha seriálových hodin. Každopádně tento seriál lze celkem bez újmy sledovat a já jsem stále zvědav, jak to bude dál. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z celkového hodnocení dílů my vyšly slabé 4* Osobně bych to vyděl spíše na 3. ale budiž. Seriál sráží né dvakrát sympatická hlavní hrdinka s ochrnutým obličejem. A hlavně spousty a spousty vyložených kravin a to se ani nebavím o tom jak moc se vzdálili Tolkienově předloze. Takže suma sumárum, když by z těchto 8 dílů udělali tři, bylo by to pro mnohé mnohem zajímavější. Poslední díl ale zaujal a navnadil na druhou řadu. Takže koukat určitě budu.  68% ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

║Rozpočet $465miliónov (715miliónov to je vrátane práv)║ __1.séria__ No, zhrnuté, podčiarknuté ide jednoznačne o najväčší možný prúser. Dobojoval som to poctivo po posledný diel prvej série.... á ach jaj, tak nesympatické zlé obsadenie, kde si nedokážete obľúbiť ani len náznakom nejakú postavu, ktorá by aspoň trochu prirástla k srdcu a k tomu ohromne povrchné, nudné dialógy až hrôza. Nuž nemôžem ani kvitovať technickú stránku a vizuál, ktorá za ten rozpočet mala byť ohromujúca, málo záberov zaujme, či troška ako že strhne, neponúknu nám nič dechberúce, kopírovanie hudby Howarda Shore to fakt nezachráni, keď produkcia pôsobí vo všetkých smeroch zmatočne, nezaujato. Nesrší z toho žiadna sila, iskra, o atmosféru to neškrkne, skôr to poväčšinou pôsobí nechcene úsmevné. K tomu masky (okrem škretov) a vlasové dekorácie sú na facku ale že moc. Rytierska zbroj, brnenie príde strašne umelá akoby vojaci - komparz vybehli rovno z výpredaju od hračkárstva Dráčik. Nie som zrovna veľký fanúšik LOTRa ale rád si s chuťou pozriem vždy Spoločenstva prsteňa ale toto čo ponúkol Amazon je veľký zlý nepodarený vtip, ktorý radšej nemal uzrieť svetlo sveta. /20%/ ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nejsem zase nějakým ortodoxním fanouškem původní Jacksonovy trilogie, ale dokážu její kvality naplno ocenit, v rámci žánru fantasy nic lepšího není (a asi dlouho ani nebude). Knižní předlohy ale nemám načtené. Takže někdo možná bude považovat můj názor za bezduché tlachání laika, ale co už. První fotky, zákulisní informace a trailery na nejdražší seriál v celé historii kinematografie mě nestrhly. Něco mi tam prostě nesedělo. A to vůbec nemluvím o tom všude omílaném kastingu, to vidím jako nejmenší problém celého výsledku. Jenže když se na poli 7 dílů skoro nic zásadního nestane a tvůrci se snaží dohánět vše v závěrečné epizodě, tak se někde stala asi chyba. Herecky většinou průměrné až podprůměrné, představitelku Galadriel vidím jako největší slabinu (stejně tak i to, jak z ní udělali namyšleného fracka, co by si zasloužil pár facek). Příběhově to též nemá čím překvapit, celou linku s Chluponohými bych ze scénáře vyškrtl (absolutní zbytečnost). Všude chválený audiovizuál většinou působí na první dobrou pro divákovo oko líbivě, ale při důkladnějším prohlédnutí to přemrštěné CGI ze seriálového LOTRa dělá sterilní podívanou (tu monumentálnost LOTRa od Jacksona jsem nepocítil ani v jediném momentě). A i bitev se člověk moc nedočká. Pár pozitiv se najde (hudba, ztvárnění skřetů a vztah elfa Elronda s trpaslíkem Durinem), ale za takovou sumu peněz to je extrémně málo muziky. Za mě 5/10 ()

Galerie (810)

Zajímavosti (43)

  • Bronwyn (Nazanin Boniadi) řekne, že do bývalé elfské citadely se stáhli lidé ze všech vesnic až po Orodruin. Orodruin je sindarské (elfské) jméno pro horu, která je ve Třetím věku známá jako Mount Doom, kam jde Frodo vhodit prsten. Orodruin znamená něco jako „hořící hora“. (spacemaster)
  • Orci skandují: „Nampat,“ před útokem na Ostirith. „Nampat“ znamená „smrt“ v černé řeči. (spacemaster)
  • Tři prsteny elfů se nazývají Narya, Nenya a Vilya, každý reprezentující jiný element. Červený prsten Narya představuje oheň a jeho nositelem bude Gil-Galad, poté Círdan Stavitel lodí a nakonec Gandalf. Nenya má bílou barvu a představuje vodu. Ve Třetím věku ho nosila Galadriel (Morfydd Clark). Poslední prsten, Vilya, má modrý kámen a představuje vzduch. Nejmocnější ze tří prstenů byl nošen Gil-Galadem a posléze Elrondem (Robert Aramayo), který byl díky němu znám jako nejmocnější léčitel ve Středozemi. (spacemaster)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama