Reklama

Reklama

TY

(seriál)
  • USA You
Trailer 2
USA, (2018–2024), 39 h 24 min (Minutáž: 42–58 min)

Předloha:

Caroline Kepnes (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Penn Badgley, Elizabeth Lail, Victoria Pedretti, James Scully, Shay Mitchell, Luca Padovan, Ambyr Childers, Nicole Kang, Jenna Ortega, Carmela Zumbado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Nebezpečně okouzlující a nesmírně posedlý mladík je ochotný udělat naprosto cokoliv, aby se vetřel do života osob, které ho fascinují. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (177)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Zprvu vcelku sympatický hrdina postupem temní a ukazuje se ze stále horších a horších stránek. Je to zábavné a napínavé, protože v jeho pošašené mysli se může stát cokoliv a jeho okolí to může škaredě odskákat. V druhé sérii už to bylo trochu mechanické, ale třetí série přidala na absurdním a černém humoru a získala tak nový náboj. SHRNUTÍ: Když se do tebe zamiluje stalker, neznamená to, že tě má opravdu rád, on zbožňuje právě jen to stalkování. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Co se týče seriálů, tak poslední roky opravdu velmi pečlivě vybírám, jelikož mě máloco opravdu pohltí. You jsem nakonec dal šanci, jelikož mě základní premisa opravdu zajímala a chtěl jsem vědět, zda mě to vůbec má šanci nadchnout. A je to pro mě absolutně neskutečná pecka, která mě šíleně strhla a já chtěl prostě další a další střípek skládačky. Joe je neskutečný creepy sympaťák a jeho myšlenkové pochody jsou prostě famózní. Ano, nelze nezmínit to, že je to místy předvídatelné, klišoidní a naprosto přetažené za vlasy, ale pokud na tyhle pravidla přistoupíte, dostanete naprosto dechberoucí serálovou nálož! Never let yourself panic. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, kterému jsem dokonale propadl a který na období několika dní zafungoval jako moje soukromé guilty pleasure (jednak považuji binge-watching veskrze za ztrátu času, a jednak to má strašně nepravděpodobný děj - ano, díky tomu je to tak zábavné, ale je to prostě extrémně nevěrohodné, sledovat, co všechno hlavní postavě prochází). Nejvíc mě na tom asi bavil vývoj hlavní postavy - cesta, kterou ujde od začátku do konce třetí série, je skutečně neuvěřitelná. Ale taky tam hraje spousta hezkých hereček, je tam asi milion dějových zvratů a každá epizoda je tak dokonale vypointovaná, že člověk hned musí vidět další, a i postavy jsou celkově velmi dobře napsané, takže je prostě splněno asi vše, aby to člověka do sebe vtáhlo a aby hlavní postavě nakonec fandil, ačkoli je to hodně nebezpečný člověk, a tenhle amorální prvek je na tom možná to nejvíc fascinující (a protože jsem neviděl Dextera, kterého všichni s You srovnávají, tak nemám naštěstí tendence to srovnávat taky a můžu si to užít samo o sobě). ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Prvá séria a jej zaujímavý koncept "Dextera z Tindru" ma strašne bavila, a s otvorenou hubou som čakal, ako vykľučkuje zo zdanlivo nevyriešiteľnej, ale stále "relateable" situácie, ktorú buduje. Až ale dôjde na lámanie chleba, YOU sa rozhodne, že nebude jedným z tých seriálov, ktoré budú rozvíjať svoje (skvele napísané a perfektne obsadené) postavy, ale po vzore napr. Ryana Murphyho radšej rok čo rok recyklovať svoju základnu premisu. Finále prvej sezóny malo potenciál byť celou sezónou druhou, s obrovským priestorom nepríjemne pritvrdiť. Miesto toho sme sa dočkali nejakej tej American Stalking Story: Restaurant a American Stalking Story: London. Stále sa na to dívam zo zotrvačnosti, ale úprimne neviem, či ma viac serú tie úboho prvoplánové cliffhangery, alebo ten tvárový tik, ktorý chytím vždy, keď Joe po sedemdesiaty krát za epizódu nájde spôsob, ako znásilniť slovo you, a v titulkách je to pre istotu kurzívou. TL;DR, "ako svoju originálnu a fucked up krimi premeniť v Danielle Steel román pre streamerky z Twitchu behom 10 epizód." ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Kdybych nepotřebovala spánek a vykašlala se na povinnosti, zhltnu tenhle seriál během jednoho dne. První díl si mě omotal a nepustil. I když jsou tu místy slabší chvíle a nebo se zdá že ve druhé polovině to občas ubírá, tak finále bylo přesně a naprosto dle mého gusta, že pět hvězd dávám bez rozmyšlení. Dejte mi psychologické zvrácené drama, do hlavní role obsaďte fešáka, od kterého neodtrhnu oči a máte mě v kapse! Penn je dokonalej a ostatní nezaostávají, obzvláště malý Paco se mi dostal k srdíčku. Nemůžu se dočkat, co přinese druhá série a doufám, že se ponese v podobném duchu. ()

Galerie (499)

Zajímavosti (18)

  • Přestože jeho postava využívá pro stalking denně sociální média, nebyl s nimi Penn Badgley (Joe) prakticky vůbec obeznámen. V životě neslyšel o Tumblr a věděl jen něco málo o Instagramu. (hansel97)
  • První sérii odvysílala americká stanice Lifetime, která ještě před prvním dílem objednala druhou sérii. Kvůli nízké sledovanosti na kabelové televizi (1,1 milionu diváků na epizodu) však seriál prodali na Netflix, který stojí za produkcí od druhé série. Na Netflixu si první sérii podle jimi zveřejněných čísel pustilo za první měsíc 40 milionů účtů. (hansel97)

Související novinky

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama