Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (425)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Aneb když označení "minimalistický nedoslovný chladný odosobněný procedurál" pro survival žánrovku vezme tvůrce doslovně. Jakože echt doslovně. A dobře udělal. Nemluvný, zabejčený, strhaný, pragmatický a o naději i vůli (pře)žít nepřicházející Mikkelsen to ruku v ruce s působivě mrazivou atmosférou nekonečných sněžných dálav spolehlivě táhne navzdory poněkud tuctovému průběhu a překážkách během všeho toho úmorného krok-sun-vydýchat-krok plahočení. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

No čo už v tomto snehovom survival subžánri vymyslieť, že. Vlkov, ľadové medvede, nejaké nečakané priepasti v horách, možno problematický parťák, či niekto, koho treba zachrániť. No nakoniec je toho dosť, čo sa dá vymyslieť, ale častokrát to máme naservírované v jednom filme, aby sa to natiahlo aspoň na tú hodinu a pol. Väčšina z týchto vecí je aj v Arctic, ale tvorcovia dobre vedia, že tou základnou pridanou hodnotou pre divákov a najmä diváčky je Mads Mikkelsen. Keďže som to videl doma, tak za tri, po kine by som asi neváhal s vyšším hodnotením. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně pohlcující podívaná. Madsi Mikkelsenovi jsem to všechno věřil, a to byl základ úspěchu. Líbilo se mi, že o jeho postavě nevíme vůbec nic víc, než že je to chytrý chlap, na začátku jsme vrženi do děje a postupně poznáváme to, co tvůrci chtějí, abychom poznali. Například že člověk může zůstat člověkem i v těch nejhorších podmínkách. Respektive měl by zůstat. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Do čeho jsem se to pustila mi došlo až ve chvíli, kdy se přede mnou rozlehla nekončící bílá krajina. Víc monotónní to už snad být nemůže, říkám si. Jenže Mads se po pár minutách, kdy váhám, jestli tahle jeho role nebyla vyloženě hloupost, rozhodne, že to tak nenechá a začne se s tím sněhem prát. A najednou zapomínám, že kolem nic není, najednou mu fandím a prožívám každý jeho krok. S průměrným hercem bych do toho nešla. S Madsem si to klidně zopakuji. Silné 3* ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Že je film minimalistický, to se asi dalo čekat. Všehovšudy v něm skutečně uvidíte jen dva herce. Co jsem ovšem čekala, to by bylo nějaké ozvláštnění, nějaký twist. Nemusel to být zrovna útok medvěda, který by jedna z postav nepřežila, ale Arctic se drží velice při zemi. Rozhodnutí hlavního hrdiny ne tak docela rozumíme, protože o něm zkrátka nic nevíme a musíme přijmout, že je to prostě správný chlap. Atmosféra je na druhou stranu velmi sugestivní a za Madse mi byla zima. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Ztroskotané letadlo má české označení OK-AGG. (berbis)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu v Cannes, kde film po promítání dostal od diváků 10minutové standing ovation. (ČSFD)
  • Hodinky, které ve filmu nosí Overgård (Mads Mikkelsen), jsou Seiko Sportura Solar Chronograph. (Krupe)

Reklama

Reklama