Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (425)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Na charismatického Madse se vždy doubře kouká, takže i devadesát minut toho, jak tahá saně po ledové pustině, je vlastně docela fajn, ale objektivně filmu schází přesah, hluboká myšlenka, poselství. Hrdina si fyzicky sáhne na dno, ale do jeho psychologie/postojů moc nevidíme. V jedné chvíli musí udělat morální rozhodnutí, ale připadalo mi, že film si to dost ulehčil. A opět, i když jde ve filmu o život, o postavách nevíme dost na to, aby nám na nich záleželo. To už mám stokrát radši Toma Hankse teatrálně plačícího nad uplavanou mičudou... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Konvenční pomalý survival, kde Mads Mikkelsen přežije pád letadla za severním polárním kruhem a dělá vše pro to, aby se dostal zpět do civilizace. Téměř žádné dialogy, jen čisté herectví - před Mikkelsenem smekám, na jeho výkonu a mimice celý film stojí. Děj ovšem nenabízí nic moc nového, co bychom už neviděli v jiných žánrově podobných filmech, a tak nějak tuším, že mnoho diváků bude časem Arctic popisovat jako ten film, kde Mads táhne sáně. Po zhlédnutí jsem se cítil stejně vyčerpaný jako hlavní hrdina. [Sitges 2018] ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mikkelsen proti kose (i té, co drží paní v černém).. Stejně jako v Chandorově Vše je ztraceno hrají hlavní role jedna herecká persona, strohost výrazových prostředků a důraz na procedurálnost. Výsledkem je óda na lidskou houževnatost, nezlomnost a sílu porvat se s mocným protivníkem, který proti nám v podstatě nic nemá. Dění kolem Redforda mi tehdy přišlo naléhavější a osobnější, tady se u posledního záběru nebylo nutné ptát jestli, ale odkud.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po všetkých tých napínavých dokumentárnych eskapádach Beara Gryllsa mi už pripadá zbytočné točiť takéto minimalistické survival filmy. O postave sa toho veľa nedozvieme, keďže skoro celý film s nikým neprehovorí a väčšinu fínt jak prežiť v nehostinnom prostredí mám už napozeranú vďaka Gryllsovi. Ani nejakú poriadnu krízu behom ktorej by to hrdina vzdal tu nezažije. Aj keď je v ťažkej situácii, tak sa celý čas správa jak profík. V tomto smere je oveľa napínavejšia a dejovo bohatšia klasika Alive. Na druhej strane sa mi na Madsa pozerá oveľa príjemnejšie ako na Redforda v nedávnom All Is Lost. 6/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Skvelý survival film stavajúci na minimalizme a hereckej kreácií Madsa Mikkelsena. Penna vie presne čo chce filmom povedať. Výborná kamera a atmosféra a rovnako motivácie. Vnútorný konflikt postavy je vykreslený cez pohľady a pohyby. Každé jedno zakopnutie a každá jedna prekážka je pre nás ako diváka vďaka tomu citeľná. Veľmi mám rád takéto filmy. Funkčné vo všetkých ohľadoch. Možno nadhodnocujem, ale naozaj sa mi to páčilo. Aj napriek snehu a tichosti film totiž nenudil ani na chvíľu. Ani raz neskĺzol do hlúposti a postavy sa naozaj trápili. Takto funkčné na mňa naposledy zapôsobil All is lost z 2013 s ktorým tento film zdieľa veľmi podobný koniec. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Postava Madse Mikkelsena se jmenuje H. Overgard. Přestože křestní jméno, které se schovává pod písmenem „H“, není přesně dáno, režisér filmu naznačil, že se jedná o jméno Hannibal. Je to odkaz na roli Madse Mikkelsena jakožto Hannibala Lectera v seriálu Hannibal (od r. 2013). (MeanWhile)
  • Mads Mikkelsen prohlásil, že šlo o nenáročnější natáčení v jeho životě. (ČSFD)
  • Hlavní postava mluví anglicky a dánsky. (džanik)

Reklama

Reklama