Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Když se ovdovělému chirurgovi ztratí dospívající dcera, začne odkrývat temná tajemství sousedů z bohaté čtvrti, kde žije. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Děj mi připadal příliš překombinovaný a málo pravděpodobný. Dodívala jsem se hlavně kvůli Michaelu Hallovi. Asi tak do poloviny jsem se bavila rodinkou Lindsayových, kterou jsem vnímala coby vítané černohumorné zpestření. Ke konci mi už bylo stále více lhostejné, zda se dcera najde či ne, protože jsem měla pocit, že ona sama o to příliš nestojí. ()

cernakus 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vystavěná detektivka s vynikajícími hereckými výkony. Paradoxně jen "Dexter" prakticky nehraje a je chladný jako kdyby byl vrahem všech on. Pro nezdegenerovaného člověka žijící v bezpečí logiky a praktičnosti kontinentálního práva je sice centrální zápletka pro sérii vražd a jiných závažných přečinů slabá, ale motivy jednotlivých osob budou realistické. Jsou totiž důsledkem hovadiny, kdy v právu neexistuje promlčecí doba (typické pro mstivý "právní systém" anglosaského "práva"). ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rovnakí tvorcovia, rovnaká šablóna. “Safe” šliape na totožnom princípe, ako “The Stranger”, čiže odkrýva tajomstvá obyvateľov jedného “sídliska”. Opätovne je k dispozícii solídny scenár, akurát v tomto prípade (oproti “The Stranger”) sa divák všetko dozvedá priebežne, respektíve v úvode každej epizódy. Nebolo to zlé, miestami je to síce opäť absurdné, a i keď mi “The Stranger” prišiel ako väčšia zábava, “Safe” stále spĺňa kritéria lepšieho priemeru. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příspěvek do diskuze dramatických krimi příběhů. Zvláště od Netflixu. Objevujeme se v příběhu, který nejdříve vypadá v celku nijak, ale poté dostane svůj charakter. Udrží si ho? Jak kdy a jak v čem. Je to napsáno velmi zvláštním způsobem, kdy vlastně všechny postavy kolem lžou té hlavní a ve výsledku se vždycky ukáže, že vždycky mu nakonec někdo lhal. Ani bych neřekl, že se postavy chovali jako bezmozci jak se někdy stává, ale spíše zde byl problém onoho lhaní, které se už během pár epizod stalo notorické. To ani nepočítám to, že celé to působí lehce tuctově. Trochu mi to v tomto připomínalo American Gothic. Je zde vidět myšlenka, která umí být dobře zpracovaná, ale je vidět, že kdyby v tom bylo trochu více práce, tak by to třeba i v něčem vyznělo lépe. Samotné rozuzlení je zajímavé, ale zbytek se dá nějak předpokládat. Alespoň z mého úhlu pohledu. Nicméně nemohu popřít, že jsem se na nové díly netěšil a toto celé jsem dokázal nějak v pohodě přemaratonovat. Nadprůměrně dobré. Se zbytečnou tuctovkou. ()

słezakjkb 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsme byl dost skeptický, protože ne všechny herecký výkony byly přesvědčivý. Jenže to jsou domněnky. Nakonec zjistíte, že je to ještě víc zamotanější, než jste si do poslední chvíli mysleli. A vyšlo to skvěle! Doporučuji. Akorát role hlavního hrdiny (otce Jenny) jsem si za celou dobu seriálu nevžil. Nevěřil jsem mu jeho výstupy. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Vetšina scén se natáčela v Manchesteru a jeho blízkém okolí, scény z gated community (tzv. uzavřený rezidenční objekt) však pochází z městečka Alderley Edge v hrabství Cheshire. (jezurka42)
  • Bar „Heaven“, který v seriálu vlastní Bobby (Milo Twomey), se ve skutečnosti jmenuje „Night and Day“ a nachází se v Manchesteru, ve čtvrti Northern Quarter. (jezurka42)
  • Písně použité při úvodních a závěrečných titulcích jsou „Glitter and Gold“ a „Fire“ od Barnse Courtneyho. (jezurka42)

Reklama

Reklama