Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Garbo mluví! hlásaly reklamy, když hvězda němého filmu Greta Garbo debutovala ve filmu zvukovém. O devět let a dvanáct klasických filmových dramat později byla talentovaná filmová legenda připravena na novou změnu. Garbo se směje! slibovala reklama její první komedie, jiskřivého příběhu o přísné ruské komisařce, která vyměnila svou ženskost za sovětské bratrství – dokud se nezamilovala do elegantního pařížského světáka (Melvyn Douglas).
Ernst Lubitsch, který pracoval s rafinovaně sžíravým scénářem, jehož spoluautorem byl Billy Wilder, věděl lépe než kdo jiný, jak spojit vytříbenost se skvělým vtipem. "I ta nejdůstojnější lidská bytost je minimálně dvakrát denně směšná,” vysvětloval svůj proslulý "Lubitsch Touch”. A přesně tak vnímáme zamilovanou Ninočku Grety Garbo: jako klidně důstojnou a přesto roztomile směšnou. Uvidíte ji stejně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Je prinajmenšom podivné a problematické prijať fakt a spôsob prerodu krásnej ruskej dievčiny a behom kratučkého obdobia ju skrz vášnivé palety túžob ideologicky premostiť od striktných kázní o "179 stupňov." Avšak v takejto konštelácii to možné je a sústredíme sa primárne na úplne iné veci. Celkovo aj námety a ich exekutívna výkonnosť sa pri práci bláznivého komedializmu v bujarom štúdiovom systéme neraz podujali k závažným spoločenským tématom a snažiac sa odbremeniť od ružovej stratosféry vzletných iskierok vo vedomé narážky, obludnej morbídnosti politického radikalizmu a vysoko prehrávanú štylizáciu. Našťastie, Lubitsch mal jednak zmysel pre senzualitu, vedel čiastočne odosobniť Wilderov cynizmus v akúsi korektnosť a chvalapánu k ľudskosti a jej podstate. A láske. A chýb a potrieb, ktorými sme oddaný a urobíme pre ne čokoľvek. Ninočka je v rámci dobových zvyklostí a uzavretých konvencií viac ako pozitívnym ohlasom zaužívanosti systému, ktorý sa musí redukčne poupraviť, aby fungoval blahodarne a pre všetkých. Práve jej komornosť a nenásilný efekt výsledného účinku ju vytiahol ledva ledva predsa len na tie štyri hviezdičky. A možno mám aj dobrú náladu. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal hodně dobře, dost sem se bavila, ale pak to mělo sestupnou tendenci, začala z toho být rozvleklá romantická story a ten humor se téměř vytratil. Navíc mi dost vadila stylizace, že prohnilá kapitalistická hraběnka byla zlá a komunistická komisařka ta dobrá. V každém případě vidět, jak se Greta Garbo směje, byl docela zážitek. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Celkom dobre som sa zabával na 80-ročnej romantickej komédii Wilderovského razenia. Greta Garbo ma prekvapila hneď dvakrát. Spočiatku tým aspergerovsky ladeným ideologickým prejavom a la Sofia Helin z Mostu a neskôr uvoľneným smiechom, ktorý bol u nej taký vzácny. Na časti dialógov je možné sa zasmiať aj dnes. Nepovažujem Ninočku za mimoriadny film, ale ako som napísal v úvode jednorazovú zábavu napriek veku poskytne aj dnes. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná romantika s úžasnou Gretou Garbo, která boří ideály komunistům a podtrhává poslední vratké společenské pilíře tehdy zmírajícím aristokratům. Nejlepším státním zřízením je tedy pochopitelně republika a nejlépe kapitalistická. Že to není tak úplně pravda, to nemohli v roce 1939 vědět a v USA to koneckonců neví dodnes. Greta Garbo se svým zvláštním půvabem  na sebe nestrhává veškerou pozornost, přesto je každá scéna s ní, zejména její roztávání z kamenné komunistky v zamilovanou ženu, nádhernou ukázkou inteligentní romance bez naivního nanynkování. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi úsmevná a zábavná staromilská romantická komédia o žienke boľševičke, ktorá náhodou zistila, že svet nemusí byť len o chlebe, vode a sviatočnej omelete (pokiaľ si ale človek prinesie vlastné vajcia). Humor na princípe politicko-kultúrnych rozdielov medzi dvoma krajinami tu funguje po celý čas, hlavne v prvej polovici, keď sa Ninočka ešte len zoznamovala s prostredím. Ku koncu sa mi potom páčil ten vtip s lietajúcim kobercom... Skrátka veľmi pozitívny film s božskou G. Garbo v hlavnej úlohe (jej hlas bola jedna veľká nádhera), ktorý vám vykúzli úsmev na tvári a zaručí príjemné rozjímanie a relax. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Galerie (85)

Zajímavosti (13)

  • Propagační slogan "Garbo se směje!" měl připravit publikum na to, aby akceptovalo Garbo v komedii. Garbo předtím hrála pouze v dramatech. (Kamiiik)
  • Snímek byl zakázán v zemích Sovětského svazu. (Ded@M@tes)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno