Reklama

Reklama

Burákový sokol

  • USA The Peanut Butter Falcon (více)
Trailer 1

VOD (1)

Burákový sokol, moderní dobrodružný příběh ve stylu Marka Twaina, sleduje Zacka (Zack Gottsagen), citlivého mladíka s Downovým syndromem, který uteče z domova s pečovatelskou službou, aby si splnil svůj sen a stal se profesionálním zápasníkem. Touží trénovat na zápasnické škole, kterou vede jeho idol The Salt Water Redneck (Thomas Haden Church). Zvláštní souhrou okolností se jeho cesty zkříží s Tylerem (Shia LaBeouf), místním výtržníkem a vyhnancem na útěku, který se stane Zakovým trenérem a spojencem. Společně cestují přes deltu řeky, vyhýbají se autoritám, pijí whisky, hledají Boha a loví ryby. Nakonec přesvědčí Eleanor (Dakota Johnsonová), přátelskou pečovatelku, která má přivést Zaka zpět, aby se k nim na jejich cestě připojila. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

husokachna 

všechny recenze uživatele

Ztracený Tyler je nalezen opravdovským mongolákem (big up Ali G) Zackem a nastává jejich cesta americkým jihem za znovunalezením smyslu života. Nic víc nic míň. Průměrná "road movie" s velkou přidanou hodnotou v podání super přirozeného a sympatického hrdiny s Downem, standardně bezchybného Shiy a neskutečně fotogenického vidláckého jihu USA. Začínám mít podezření, že jestli se někde na světě ještě skrývá divočina a dobrodružství, je to právě na jihovýchodě USA. Tři a půl sympatického feelgood atomového hodu. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Příjemně plynoucí "buddy" snímek, který Vás zaujme zejména svým poselstvím a krásně civilními hereckými výkony. Režiséři Tyler Nilson a Mike Schwartz zde mimořádně citlivě vykreslují kamarádství dvou lidí žijících na okraji společnosti, pro něž je myšlenka na to mít rodinu a někoho blízkého dražší než všechny peníze světa. Po celou dobu stopáže čítající skromných 93 minut s nimi budete s úsměvem na tváři prožívat všechny jejich radosti i smutky a budete jim fandit při jejich wrestlingovém zápase, který svým způsobem rámuje celý tento "feel good" příběh. A právě proto byste tomuto snímku měli dát šanci, jelikož jako nenáročná a pozitivní energií nabitá jednohubka obstojí The Peanut Buttter Falcon více než dobře. Tohle se zkrátka velmi povedlo. Skvělá práce! „Tyler, I am going to give you all of my wishes for my birthday.“ ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Tenhle redneck Rain Man (samozřejmě hodně nadsazeně) nejvíc boduje svojí přirozeností,obyčejností a tím,že si na nic nehraje.Malý příběh,ve kterém si sympaťák s downem chce splnit svůj sen o wrestlingu je po celou dobu solidně feelin good film se správnou jižanskou atmosférou.Malým mínusem je fakt,že i přesto to všechno nedokáže ničím překvapit...60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Jasné, že zomrieš. Ale dôležité je, aby sa o tebe po smrti šírila dobrá historka.“ Ten koniec je nejaký... no, čo ja viem. Ale OK, nech je aký je. Dovtedy super záležitosť s výbornými hercami, ktorí si to zjavne užili. Shiovi LaBeoufovi, nech už vyviedol v živote všeličo (a že toho bolo), bude za tento film všetko komplet odpustené a raz zaň pôjde do neba. Do toho skvelá južanská výprava/atmosféra a scenár, ktorý možno neprekvapí, ale je citlivý, dobre natočený, presvedčivo zahraný a vďaka tomu, že si zvyknete na postavy, tak vám na nich záleží , držíte im palce, užívate si s nimi plavbu, smejete sa s nimi, i sa s nimi dojímate. ()

Elvisjagger 

všechny recenze uživatele

Chemie mezi protagonisty je tak hřejivě přirozená, že se tomu všechen ten patos a naivita dá odpustit. Film, který díky svému nadhledu nemoralizuje, ale dává divákovi možnost, být součástí jednoho autentického vztahu. I otřepané fráze typu: "musíš mít dobré srdce" pak nemusí vyznít vyloženě trapně. Pokud tohle film dokáže, nemám důvod se na něj zlobit. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v prístavnom meste Savannah v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)
  • Počas filmovania bol herec Shia LaBeouf zatknutý miestnou políciou za výtržnosti pod vplyvom alkoholu. (MikaelSVK)
  • Film vznikl náhodou. Režiséři (Tyler Nilson, Mike Schwartz) potkali Zacka Gottsagena na táboře pro osoby se zdravotním postižením, Zack jim pověděl o svém snu, že by chtěl být filmovou hvězdou. Režiséři napsali Zackovi scénář na míru, podle jeho zvyků, zálib a tužeb. (vojacekr)

Reklama

Reklama