Reklama

Reklama

Burákový sokol

  • USA The Peanut Butter Falcon (více)
Trailer 1

VOD (1)

Burákový sokol, moderní dobrodružný příběh ve stylu Marka Twaina, sleduje Zacka (Zack Gottsagen), citlivého mladíka s Downovým syndromem, který uteče z domova s pečovatelskou službou, aby si splnil svůj sen a stal se profesionálním zápasníkem. Touží trénovat na zápasnické škole, kterou vede jeho idol The Salt Water Redneck (Thomas Haden Church). Zvláštní souhrou okolností se jeho cesty zkříží s Tylerem (Shia LaBeouf), místním výtržníkem a vyhnancem na útěku, který se stane Zakovým trenérem a spojencem. Společně cestují přes deltu řeky, vyhýbají se autoritám, pijí whisky, hledají Boha a loví ryby. Nakonec přesvědčí Eleanor (Dakota Johnsonová), přátelskou pečovatelku, která má přivést Zaka zpět, aby se k nim na jejich cestě připojila. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Peanut Butter Falcon" je jeden nádherný film. Skutočne skvelá práca Tyler Nilson a Mike Schwartz. Prekvapivo to na mňa zapôsobilo viac, než som čakal. Sú tu aj elementy, ktoré ale na mňa nefungujú. A kde je to hlavne cítiť? Pre mňa v Tylerovom príbehu. Shia LaBeouf je vynikajúci, no uteká pred gangstrami a násilníkmi, ktorí od neho vymáhajú prachy a počs filmu sa tu budú miestami objavovať. A kedykoľvek sa zjavia, tak vtedy film prestáva byť zaujímavý. Keby ich dali odtiaľ preč, myslím si, že by to bolo absolútne fantastické. Lebo úprimne, všetko ostatné vo filme je vynikajúce. Tyler A Zak sú vynikajúca dvojica a fungujú na 100%. Takto si predstavujem zobrazenie priateľstva. Je v tom absolútne všetko. Prejde to svojim vývojom, no výsledok je skvelý. Vždy som sa pri ich spoločných scénkach usmieval. Rovnako skvelá je aj Dakota Johnson. Má tu celkom zaujímavú rolu a keď sa k tomuto dobrodružstvu pridá, myslím si, že nič viac nebolo treba. Je to veľmi milé, je to vtipné, je to dramatické, je to silné a funkčné. Ku koncu je tu niekoľko vynikajúcich momentiek. Najmä keď si Zak splní svoj sen a konečne sa dostane do ringu. Bude to mať skutočne fenomenálne finále. To vám zaručujem. Plus vynikajúci je vo filme aj Thomas Haden Church. V role, ktorá mu maximálne sedí a dáva tomu veľkú dávku srdca. Neviem čo viac povedať. Vyzerá to skvele, postavy sú skvelé a ich vzťahy sú skutočne krásne zachytené. Som zvedavý, s čím prídete nabudúce páni. Hodnotenie: A ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Asi jsem dostal přesně to, co jsem od filmu očekával. Odpočinkový film dvou pobudů, co neví se svým životem – jeden, protože si za to asi může sám, druhý kvůli nemoci. Shia LaBeouf od do „Transformers“ pěkně vyspěl a tyto menší a pokornější role mu daleko více sednou. Dakota Johnson (částečně) dokázala, že umí také důstojně hrát a nemusí být ve filmu jenom sexuálním objektem. Navíc mi přišlo, že jí to tady mnohem více slušelo než v „Padesáti odstínech šedi“, kde tím sexuálním objektem byla od začátku do konce. Příběh je hořkosladký a částečně dost smutný. Lidi s Downovým syndromem to nemají vůbec jednoduché, ale je možná lepší, když se k nim chováte normálně, než jim neustále připomínat, co nemohou a mohou. Možná by se film obešel i bez party lovců krabů, kteří mi přišli v příběhu tak nějak navíc. Ale co už – hodinka a půl utekla jako voda a byl to příjemný film. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Vtipný, smutný, dojemný a k tomu hrozně moc fajn film, při kterém jsem měl úsměv na tváři. Shia LaBeouf mi udělal po dlouhé době radost, vidět ho byl dobrý pocit, jelikož jsem tohohle herce měl vždycky rád. Hlavně proto, že hrál v Transformers, což je série, která je se mnou od dětství a mám ji v srdci. Shia měl ve svém osobním životě problémy, ale vypadá to, že už je na tom dobře. Ano vím, že pořád natáčel filmy, ale za tu dobu co s ním něco bylo, jsem nic neviděl, a proto jsem byl rád, že ho tady vidím. Ale teď zpátky k filmu. Příběh filmu pojednává o Zakovi, který má Downův syndrom. Ten se chce setkat se svým hrdinou Salt Water Redneckem. Což je profesionální wrestlingový zápasník. Zak se chce stát profesionálním zásníkem, a tak uteče z ústavu, kde do té doby žil. Při cestě potká Zak Tylera, jehož život je jedno velké dobrodružství, drobný krimálník, který je právě na útěku. Od té doby začíná zábavná a dojemná buddy movie, která je ve všech směrech hrozně fajn. Je to pěkně natočený film, který ani na chvíli nenudí. Já tyhle filmy můžu a tenhle mě opravdu bavil. Ano má to směšné momenty, ale vůbec to nevadí, hlavní je, že je to zábavný a nenudí to. Rozhodně doporučuji všem ke shlédnutí. Určitě nebudete litovat. :) ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Příjemná jednohubka ve stylu roadmovie o klukovi co má downův syndrom a chce se stát wrestlerem. Potká Shia LaBeoufa ztroskotance co utíká před svými činy ale zažijí spolu super dobrodružství. Film je občas vtipný, občas poučný ale hlavně je o tom, že lidi jako je Zack jsou dost silný. A hlavně v něčem rozhodně lepší než obyčejní lidé. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasický feel good road movie o nesúrodej dvojici, ktorých cesty spojí osud a stanú sa z nich kamaráti. Shia je tu za problémového mladíka, ktorý nevie čo zo životom a smúti za mŕtvym bratom. Druhým z dvojice je mladý dowňák, ktorý zdrhol zo starobinca, aby si splnil sen a stal sa wrestlerom. Prvá hodina je super. Dvojica len tak blbne a zažíva pekné príhody. Kamarátska chémia medzi nimi funguje perfektne. Potom sa k nim pridá ošetrovateľka zo starobinca Dakota Johnson, ktorá pôsobí skôr rušivo. Asi to bude hlavne mizerným herectvom Dakoty. Keď sa nevyzlieka, tak nemá čo ponúknuť. Finále je celkom pekne rozprávkovo dokonalé, ale posledná tretina mi už pripadala taká vlažná, takže to je film tak na jedno pozretie. Snáď tento film bude pre Shiu poriadnym nakopnutím kariéry, ktorý zmení jeho prístup v súkromí a zase sa dostane do prvej ligy. 6/10. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Počas filmovania bol herec Shia LaBeouf zatknutý miestnou políciou za výtržnosti pod vplyvom alkoholu. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v prístavnom meste Savannah v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)
  • Film vznikl náhodou. Režiséři (Tyler Nilson, Mike Schwartz) potkali Zacka Gottsagena na táboře pro osoby se zdravotním postižením, Zack jim pověděl o svém snu, že by chtěl být filmovou hvězdou. Režiséři napsali Zackovi scénář na míru, podle jeho zvyků, zálib a tužeb. (vojacekr)

Reklama

Reklama