Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (107)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším proč podlední dvě série byli oproti prvních dvou špatné. Na sabrinu se celkově dobře koukalo, ale prostě ten začátek nasadil vysoko laťku, že to asi už nešlo překonat. Trošku škoda, protože zvlášt poslední série byla více méně o ničem až na ten závěrečný díl. Ale je dobře, že to skončilo. Pro mě za mě by to mohli zakončit i po druhé, ale fajn proč ne. Obecně ale musím říct, že se mi tato verze líbila víc, než ta původní. ()

Teringer 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek je vcelku sympatický a pro nemocná, v posteli proležená odpoledne docela ideální, ale víc nic. Cítím, že cílová skupina je o už o značných pár let mladší, ale ačkoliv jsem si párkrát ťukala na čelo, tak jsem vyloženě netrpěla (oproti Riverdale, oof). Jen "středobod vesmíru/můžu všechno" Sabrina byla chvílema docela nesnesitelná, což je škoda. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pred svojimi šestnástymi narodeninami sa musí čarodejnica Sabrina Spellman (Kiernan Shipka) rozhodnúť, či sa presunie do sveta čarodejov a začne navštevovať školu mágie. Toto rozhodnutie je komplikované, pretože by za sebou musela nechať svojho partnera Harveyho (Ross Lynch), svoje verné kamarátky, školu, a v podstate všetko, čo doteraz v živote zažila. V mestečku Greendale bude počas tohtoročného Halloweenu o zábavu určite postarané. - Od začiatku som nemohol uveriť tomu, ako prehnane politicky korektný sa tento seriál snaží byť (aj keď chudáci tvorcovia akosi pozabudli zohladniť nositelov mieru z Blízkeho východu) a chcel som to tu rozpísať, ale potom v priebehu pozerania vyšli fakt zábavné videá, v ktorých napríklad muž s kabelkou na pleci, s náušnicami a ružovým tričkom nemôže zniesť to, keď mu niekto povie sir, alebo video, v ktorom pracovník obchodu nemôže zniesť to, že slušný zákazník má na hlave čiapku s nápisom Make America Great Again. A úprimne povedané, tieto krátke videá ma bavili viac, ako desať epizód tohto seriálu, takže sa môj postoj úplne zmenil a ďakujem tvorcom tohto seriálu a im podobným, ktorí vychovávajú v Amerike túto prehnane politicky korektnú generáciu. Chváliť sa tu toho dá mnoho. Hlavne je to konečne projekt, ktorý presádza čarodejnícku tematiku v hororovej podobe, ktorá jej patrí, pretože počet slušných hororov s čarodejnicami v tomto tisícročí sa dá spočítať na prstoch jednej ruky. Kiernan Shipka bola podla mňa ideálnou volbou pre hlavnú úlohu a jej výkony sa mi páčili, aj keď bol jej prednes niekedy trochu chybný. Divák bude musieť akceptovať aj to, že sa tu po väčšinu času riešia tínedžerské záležitosti, že je tu nejasné časové zaradenie a že logika sa v mnohých momentoch úplne vytratí, ale bolo to ovela viac hororovejšie, než som čakal, takže nejaký výrazný problém s tým nemám a ako moderný hororový seriál to svoju úlohu plní dostatočne dobre. Po poslednej epizóde mám silný pocit, že druhá séria bude omnoho lepšia, takže s hodnotením zatial trochu pošetrím. + herečka z Carriers a February + herečka z Freakish + herec z My Friend Dahmer + herečka z Annabelle: Creation + herečka z When the Bough Breaks a Slender Man + herečka z Case 39 a iZombie + herečka z iZombie a Dead of Summer + herec z The Whispers + herec z iZombie + herečka z Stranger Things + herec z Case 39, Van Helsing a The Exorcist ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál určite nepatrí medzi tie najlepšie čo som videla, hlavne vďaka nevýraznej druhej sérií, ktorá ma nudila. Ale zachránila to prvá slušná séria. Sabrina tak možno v tretej serii pôjde do pekla zachrániť svojho známeho. A uvidíme či to bude stačiť. Alebo príde ďalšie sklamanie ako druhá séria ? 4* ()

ER 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodní epizodě mně navnadila scéna se zapíchnutými nůžkami v hlavě učitelky a pak....story ze střední s občasným zaříkaváním. Na další skvělou scénu jsem čekal 3 epizody (a nebylo to svlékání Sabriny do spodniček). Hold je to seriál pro nenáročné diváky, který dokáže"okouzlit" svou cílovou skupinu. ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • Bytost zvaná Podivnost je inspirovaná povídkami Howarda Phillipse Lovecrafta (jehož příběhy byly i inspirací celé 4. série). Konkrétně jeho vzhled je inspirován hlavami bytostí zvaní Prastaří z povídky „V horách šílenství“. (Hlavonozec)

Reklama

Reklama