Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasická romantická komedie se odehrává v jednom malém krámku a sleduje osudy jeho zaměstnanců. Co se ale stane, když si dva z těchto zaměstnanců, kteří se v reálném světě nemůžou ani vystát, podají inzerát a přes své dopisy se zamilují? O skutečné totožnosti toho druhého nemají samozřejmě ani ponětí…
Režisér Ernst Lubitsch situoval celé vyprávění do Budapešti a do hlavní role obsadil Jamese Stewarta, pro kterého to byla jedna z jeho dalších typických rolí. Roku 1998 byl natočen remake pod názvem LÁSKA PŘES INTERNET. (swed)

(více)

Recenze (89)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Sonda do doby, ve které lidi napsali dopis a tři týdny se těšili na odpověď, do doby, kterou jsem pochopitelně nezažil. V podstatě je celý snímek postaven na tom, kterak k sobě dva velmi odlišní lidé hledají cestičku. Ústřední duo bylo pro mě poměrně nezajímavé. Zejména ženská hrdinka mě absolutně nebavila, a dokonce mi ani nepadla do oka. Stewart si zde střihl solidního frajera. Naštěstí pan Matuschek byl natolik dobrosrdečný a bohatý borec, že si mohl dovolit v malinkatém krámku zaměstnávat a vyplácet asi 8 lidí, takže svůj prostor dostaly i vedlejší postavičky, které byly zpravidla zajímavé. Asi 3x jsem se hřmotně zasmál, což na takhle starý film není až tak špatné číslo. Nejvíce mě bavila krajně vedlejší, ale ve výsledku velmi podstatná rolička Pepíka Katony a toho úlisného záletníka. Na to, že tenhle typ filmu není ani vzdáleně mým šálkem kávy, to však nedopadlo vůbec katastrofálně. Do těch novějších reinkarnací bych však dobrovolně určitě nešel a nepřesvědčil by mě snad ani na kolenou klečící Tom Hanks. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Docela se stydím za to, jak pozdě během filmu mi došlo, že Láska přes internet s Meg Ryan a Tomem Hanksem je toho remake. Jak mám remake a oba výše zmíněné rád, tak tohle kope jinou ligu. Jak mám s dost černobílými filmy problém a často je kvůli tomu nedokoukávám, že i přes skvělé hodnocení a velké jméno nevtáhnou do děje, tady jsem ten problém rozhodně neměl. Usmíval jsem se od ucha k uchu jako pitomec od prvních scén. Stewarta snad nemá smysl adorovat, zahrál ten chlap někde blbě a nesympaticky? Dost jsem se divil prvoplánovému zasazení do Budapešti, to by při dnešním publiku u áčkového filmu hádám neprošlo 9/10 ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

V čase prehlbovania akejkoľvek formy internej komunikácie skrz sociálne siete príde takáto senzitívna romantická komédia ako skutočný balzam na dušu. Výborne napísané, herci sú zanietení a Lubitsch čoby srdcom Európan vie vytvoriť relevantnú atmosféru prostredia európskej meštiackej štvrti a pri svojej adaptačnej spôsobilosti na americkú tradíciu nemá žiadne problémy raziť suverénnu rutinu bez toho, aby sa zásadným spôsobom dostal do sporu s producentmi. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Starosvětsky taktní a citlivé, jemný vtip s grácií probleskuje a probublává vším, až i těm nejvážnějším momentům v křehkých lidských životech dodává ta decentní vytříbenost formy na snesitelnosti a naději i tam, kde jako by žádná nebyla. *** Tenhle počin by spadal scénářem i provedením někam mezi naše nejkvalitnější "filmy pro pamětníky", mezi ty komediálně nepřetažené, ale svěží, kde se humor rodí z jemné laskavosti, a třeba na místě Piroviče jsem stejně polovinu času viděla Vlastu Buriana, jen by ho musel hrát ve své nejjemnější poloze. Až si říkám, jestli tohle nebyl jeden z filmů a režisérů, jejichž vliv byl znát i v naší tehdejší kinematografii? Jen to Maďarsko jsem v tom filmu nikde necítila, a to až tak, že když se postavy v angličtině a s anglickým přízvukem oslovovaly "Mistr Kralik", "Mistr Matuček", "Klara Novakova" či "Mistr Pirovič", pořád jsem si musela připomínat, že se to neodehrává v žádné imigrantské newyorské čtvrti... buď se z toho měla stát výzva a charakteristická maďarská etnicita a temperament tu měly ze všeho doopravdy čišet, nebo se na to nemělo vůbec hrát, takhle to trochu vytrhávalo a rušilo. *~ ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pro mě romantická komedie, která až příliš naplňuje žánrový vzorec. Hašteřivý vztah dívky a mladého muže se změní v hlubokou lásku za dozoru rázovitých figurek a legračních postaviček. Nečekaně se tu sice objevuje lehký sociální podtón v obavě před přísným šéfem a ztrátou místa, ale jinak tenhle film, i když je roztomilý, nenabízí nic navíc. Možná proto, že o hašteření mezi hlavní dvojicí se víc mluví, než že by se v reálu ukázalo. Škoda, slovní přestřelky ve stylu souboje pohlaví můžou být nejsilnější zbraní romantických komedií. Navíc tady je nepřátelský vztah zdůvodněný až ke konci filmu a i to dost slabě.____ V Lásce přes internet je příčina napětí mezi hlavním párem dobře pochopitelná všem už od začátku. _____ Není to ale rozhodně špatný snímek, má atmosférů starých časů, kdy se i prodavačky chovaly jako dámy a prodavači jako gentlemani. A James Stewart zklamat nemůže. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (6)

  • V knihe "Ernst Lubitsch: Laughter in Paradise" nazval Ernst Lubitsch tento film najlepším, aký kedy natočil. (shimik77)
  • Všetky scény boli natočené po poradí. (shimik77)

Reklama

Reklama