Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravná koprodukční česko-slovenská pohádka o tom, co všechno se může stát, když nedostanete od sudiček do kolébky ani kapičku štěstí... Filmová pohádka režiséra J. Nvoty vznikla jako česko-slovenská koprodukce a vypráví příběh o tom, jak skromné děvče málem přijde o štěstí kvůli nezodpovědné sudičce, ale díky dívčině vytrvalosti a talentu a za pomoci popletených kouzel se všechno v dobré obrátí. Pohádka začíná ve chvíli, kdy přijde na svět děťátko a ke kolébce spěchají tři sudičky. Jedna má Johance do života darovat výjimečné vlastnosti, druhá překážky na cestě životem a třetí naděluje štěstí. Co se ale stane, když poslední ze sudiček, Tea (E. Vášáryová), svůj úkol nesplní? V pohádce plné napětí, humoru a překvapení se o tom na vlastní kůži přesvědčí její hlavní hrdinka, šikovná a sympatická Johanka (D. Zeleníková). Nemohou chybět ani král (O. Vetchý) a královna (známá slovenská šansoniérka S. Tobias), poněkud tvrdohlavý princ (F. Cíl) a jeho sestra, princezna stejně svéhlavá (slovenská zpěvačka Kristína). Chamtivý strýc a zlý bratranec se k Johance nechovají hezky, naštěstí proti nim zasáhne spravedlivá víla Tea. Jak už to tak v pohádkách a někdy i v životě bývá, je to především velká láska, která pomůže také Johance zdolat všechny překážky osudu. Nebude to ale snadné… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (220)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Z letošních nabízených pohádek mi Johančino tajemství nakonec sedlo nejlépe. Musí se totiž prokousat úvodní třetinou, ve které si zvyknete na otřesný český dabing (podle mě na něj zvlášť dojíždí sudička Emílie Vašáryové), a přežijete jediný hloupý pokus o vtip s koněm. Pak už je to vcelku klasický příběh na kterém je nejhezčí to, že se postavy chovají vcelku rozumně a že to Johance s princem dohromady sluší. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Eh, na začátku pohádky bylo přiřknuto Johance pár vlastností a jednou z nich měla být i krása – já tedy nabyl dojmu, že tato sudba zůstala nenaplněna :-) Herecké výkony nic jiného než šeď, scénář ještě slabší a styl mluvy opět trochu neobvyklý – výrazy „dem na to“ či „jsem dobrá“ mi do pohádky moc nesednou. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co když to byl jen nějaký přelud ??" - "Sám jsi přelud !!" ;) Myslím, že není tajemstvím, že naši bratia spod Tatier až na několik málo čestných výjimek pohádky veskrze vlastně nikdy pořádně neuměli.. Tohle je totiž neskutečně jalový kostýmní mix žánrových motivů, navíc naivně vykrádající Tři oříšky pro Popelku, s dokonale příšerným scénářem a ztrapňující se Vášáryovou, který tu moji teorii jen potvrzuje.. A chudák Ondra Vetchý, co zde nemá absolutně co hrát, poslední dobou na Slovensku herecky hodně vytížený, už začíná vypadat jen jako smutné memento starých časů, jen při vzpomínce na něj a Bočanovy hravé pekelníky je totiž jednomu docela těžko u srdce.. Trnovou korunu všemu (zejména úpícímu divákovi) nasazuje naprosto obludný dabing.. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Viděno spíše náhodou u rodičů v přísunu předvánočních pohádek čt. Vypadá to trošku jako když pejsek s kočičkou dělali dort a nepoužili k tomu, co se dá jíst, ale české, německé a jiné pohádky. Johanka byla sympatická, ale co z toho, když podobnou zápletku jsem přečetla u Ludmily Vaňkové (Král železný a zlatý). Přemysl Otakar II. byl zde (s prominutím) stejný osel, taky u Anežky Palcéříka na nic nepřišel (a to vedle ní dokonce spal) a to mě oboje docela rozladilo ;-). S přihlédnutím k tomuhle, k tomu co píšu v úvodu, i k tomu, co již psali mí přátelé a oblíbení uživatelé v komentářích přede mnou, hodnotím třemi hvězdičkami (a to jsem ještě byla k pohledání shovívavá...) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ďalšia maximálne nudná a zbytočná rozprávka zo slovenskej produkcie, ktorá absolútne nemá ducha a šarm a človeka len maximálne nudí. Jediné čo človeka baví je Emília Vášáryová ako "víla babralka" no inak je toto maximálne chrápadlo a jediné čo sa dá, je robiť si z toho sranda a vnímať to ako reklamu pre slovenskú speváčku "Kristínu." Ale musím uznať, že je lepšou princeznou ako bola Celeste Buckingham. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Natáčalo sa 23 dní, 14 hodín denne, avšak kvôli vysokým horúčavám sa muselo nakrúcanie na dva dni prerušiť. (ambron)

Reklama

Reklama