Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 7 (1978) (série)


Platina (S07E18)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1978, 19 min

Obsahy(1)

Alespoň jednou v životě být dámou... Manželé jedou za tři dny na dovolenou k moři. A tak se Vladěna (A. Vránová) rozhodne, že chce být na ty dny volna jednou v životě za dámu. Rozhodne se, že si pořídí platinový přeliv. Kadeřnice ji ale odmítne splnit toto přání, protože je na tuto „proměnu" málo času. A tak se Vladěna pustí do odbarvování sama. Dopadne to ale přesně tak, jak kadeřnice předpokládala – spálí si vlasy. Začne tedy chodit v paruce. Ta se ale nelíbí jejímu muži (V. Hašek), který ji dokonce začne podezírat z nevěry... (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

argenson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bejvala to doba televizních inscenací, který stačilo narvat do dvacetiminutový bakalářský historky. A pak byly bakalářský historky, který by stačilo shrnout v pětiminutový nezáživný anekdotě. Platina je přesně ten případ. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby ČT neprozradila v obsahu filmu v podstatě celý děj, možná by se dívalo lépe. Jinak i přes svou téměř úplnou předvídatelnost jde o příběh úsměvný a pohodový. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ženská umíněnost je prostě bezbřehá. Jakmile něco chce, tak to prostě dostane a hotovo. A že to ve většině případů skončí neslavně jako v této povídce je také holý fakt. Ale že by to vedlo až k žárlivosti se mi zdá tento následek už jen jako doplněk příběhu. Úsměvný bakalářský příběh s dobrým koncem. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sama o sobě ta povídka je vlastně o hlouposti jedné dámy, která si myslí, že je chytřejší než lidé, jež v oboru pracují leta. Holt, komu není rady... A proto po zásluze dostane po prstech, tedy vlasech. Nicméně nejvtipnější je samotný výsledek jejího snažení, respektive maskérů, a pak přístup manžela Vlastimila Haška. Já se pobavil. Nelogické chování Vladěny je vidět už když přijde za sestrou a ta jí nabídne paruku. Předtím ale Vladěna prohlásí: „Copak takhle můžu domů?“ A proč by nemohla? Když přišla, měla přeci na hlavě též šátek. Budiž tato povídka poučením pro všechny marnivé ženy, kterým se zdá, že jsou chytřejší než... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama