Reklama

Reklama

Na cestě - Série 17 (2015) (série)


Na cestě po laoském Luang Prabangu (S17E08)

(epizoda)
Česko, 2015, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem v mystickém městě, kde se zastavil čas. Mystické město Luang Prabang v Laosu je posledním útočištěm snílků na světě. V této horské oblasti se žije tradičním kmenovým životem, který je spjatý s řekou Mekong. Čas se tu dokonale zastavil. Nejen proto, že laoská infrastruktura poněkud zaspala dobu, ale i proto, že se obyvatelé drží svých starých hodnot: buddhistické víry a smyslu pro obyčejný život bez zákrut a stresů. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S takovou vidinou musí být balení batohu příjemné dobrodružství. Co následuje potom, to už je balzám na cestovatelskou duši. K tomu nevtíravý a velmi příjemný náhled do zajímavých kultur, okořeněný velmi civilním komentářem pánů Donutil/Bartoška. Přitom je to krátké a funkční. Teď už stačí jen ten balík peněz na naplánování několika cestovatelských snů. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po celou dobu dokumentu je tu takový zvláštní filtr kamery - takový šedo-hnědý, nicméně i přesto pěkné záběry na zemi, kde se zastavil čas. Dokument je netradičně natočen, co se týče celkové kompozicí záběrů, které působí víc autentičtěji, tím chci říci asi byl natačený profesionály jako jiné epizody, avšak je víc detailnější než jiné dokumenty z cyklusu "Na cestě". Určitě je toho více, co může Laos nabídnout, určitě je to země, která má svůj punc jedinečnosti a jsem rád, že jsem se něco nového dozvěděl. Překvapilo mě, že se tu mísily záběry Laosu se soundtrackem Grandhotel Budapešť - konkrétně https://www.youtube.com/watch?v=tE6_awNDFbY&list=PLVXXtkqpldpEGtGB-ZLLKkMZ93BJbLm2n&index=3, byť to v dané scéně nebylo neopodstatněné. Celkově velmi příjemné... danke schöne Tsechishe Televisione... ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama