Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalista Viktor Mojžíš se dostane do konfliktu s majitelem psa Jindřichem Oseckým, jenž nečekaně napadne jeho šestiletou dceru Lindu. Použije služební zbraň a psa zastřelí. Incident ale vyvrcholí fyzickým střetem obou mužů a neúmyslným postřelením majitele psa Jindřicha Oseckého. Viktor je následně propuštěn ze služby a odsouzen nepodmíněně na několik let. Když vyjde z vězení, ocitá se na úplném dně. Manželka se s ním rozvedla a chce uhradit výživné na dceru, která jej vlastně nezná a Oseckému, který skončil na invalidním vozíku, musí platit odškodné. Naštěstí mu alespoň jeho kolega Taraba z kriminálky dohodí práci u známého v detektivní agentuře. V téže době na německé dálnici uprchne svým pasákům Klára Osecká, která byla několik let nezvěstná. Policejní tým vedený právě Tarabou informuje její rodiče, manžele Osecké, o vážném fyzickém i psychickém stavu jejich dcery, která byla hospitalizována v nemocnici. Vyslýchá zároveň Lukáše Kulhánka, který řídil auto, z něhož se Kláře podařilo utéct a Kulhánek tuší, že se kolem něj stahuje smyčka. Musí tak za každou cenu umlčet Kláru, aby proti němu nemohla svědčit a ohrozit tak nejen jeho samotného, ale celou skupinu, která se na obchodu s bílým masem podílí. Osudy Jindřicha Oseckého a Viktora Mojžíše se v těchto souvislostech znovu po letech nečekaně protnou. (Česká televize)

(více)

Recenze (203)

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že první díl mě opravdu bavil, bylo v tom napětí i zajímavé zvraty, že se člověk opravdu soustředil na každou minutu, u druhé už šla kvalita poměrně dolů, ale rozhodně zajímavý námět problematiky, o které se u nás v ČR příliš nemluví. Jen je škoda, že scénář neudržel kvalitu po celou dobu. Velké plus byly výkony Davida Švehlíka a a Martina Fingera. Víc takových počinů ČT. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takové hraní si na severské kriminálky včetně těch postav s nějakým traumatem. Zbytečně rozděleno na dva díly, mohl to být jeden film, spousta zbytečných linií a scén mohla být bez problémů škrtnuta a ději by to spíš pomohlo. Nemám rád v příbězích přílišné náhody, a tady jich pár bylo a dost divných (už jen ta, že vyšetřuje, co se stalo holce, jejíhož otce přitom před časem postřelil - přijde mi to na sílu, nepravděpodobné. A protože potřebujeme postavu Švehlíka přihrát zpět jeho ženě, najednou uděláme z druhého manžela násilníka, aby se jako neřeklo, jo?), a konec mne hodně zklamal, protože se nic nevysvětlilo (vlastně ani nevíme, proč ho ta holka nakonec střelila? Je z toho venku, nebo ne? A co matka dcery, proč vlastně šla do té nemocnice? A celý ten gang se podaří rozbít, nebo ne? Nic. Diváku, domysli si sám. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mi snímek připadal jako nechtěná parodie sebe sama. 1) Trochu trapný pokus o světovost v české kotlině trpí nekvalitním scénářem a nezvládnutou režií._____ 2) 26letý Vojtěch Vondráček (únosce Lukáš Kulhánek) je atraktivní kluk, ale jako herec mě nenadchl. Pak tu byli Julius Oračko (mladší gangster - řidič v autě) a výborná 15letá Karolína Lipowská (dcera hlavní postavy Linda). ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodně podprůměrná a ve výsledku naprosto plochá minisérie, která nepřináší do našich stojatých vod vůbec nic nového. Od začátku, až do konce to celé působí hodně amatérským dojmem, který graduje v akčním závěru, za který jsem se skoro styděl. Pochválil bych snad jen snaživou Zuzanu Mauréry a Davida Švehlíka, jinak vůbec nic, co by stálo za nějaké vyzdvižení, nebo nedej bože chválu. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

První díl se vezl na vlně úspěšných českých krimi posledních let a dost mě navnadil na pokračování. Druhý díl ale veškerá očekávání pohřbil, a to tak, že docela. Naproso diletantští byli nejenom pánové od "mafie", ale i linie s Klárou. Její psychický stav byl tak vážný, že by rodičům určitě nikdo nedoporučil vzít si ji z nemocnice domů, naopak ležela by pravděpodobně na uzavřeném oddělení na psychiatrii, léčil by ji psycholog a rodičům by ´bylo doporučeno ji co nejvíc navštěvovat. Tím by aspoň odpadla nutnost, aby ji jako hlavního svědka proti organizovanému zločinu poldové hlídali. Což stejně nedělali a člověk se marně ptal proč? O naprosto zbytečné a nepravděpodobné linii milostného trojúhelníku se radši ani nezmiňuji. No a konec, co k němu říct? Možná by bylo lepší telku vypnout dřív, než si začne kopat hrob a scénárista tak postaví celé vyústění na rozhodnutí labilní Kláry, aby se u vyšetření obchodu s bílým masem nedostal dál než k prvnímu pasákovi v řadě. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Viktor Mojžíš (David Švehlík) se „narodil“ 29. 10. 1972. Jeho představitel ve stejném roce, ale o půl roku dříve –  6. 4. 1972. (klukluka)
  • Aby se představitel Jindřicha Oseckého, Martin Finger, necítil na vozíčku neobratně, potřeboval několik lekcí. Trénoval se skutečným vozíčkářem Jiřím Pleškou. [Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama