Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 1900. Básník Christian (Ewan McGregor) vzpomíná, jak se stal členem divadelní společnosti, která právě zkouší novou hru. Jenže aby ji mohli v Moulin Rouge uvádět, potřebují přesvědčit majitele podniku (Jim Broadbent), na kterého platí jediná věc – krásná kurtizána Satine (Nicole Kidmanová). Rozhodnou se proto, že Christiana představí Satine. Ten večer se má ale Satine sejít s bohatým vévodou (Richard Roxburgh). Dojde k záměně a Satine vyzná lásku Christianovi v domnění, že je vévoda. Christian jí poví pravdu a vzápětí se objeví pravý vévoda. Satine situaci vyřeší po svém. Nabídne vévodovi samu sebe výměnou za to, že bude investorem nově vznikající hry. Vévoda souhlasí. Dojde láska Satine a Christiana naplnění? A co žárlivý vévoda? (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 141)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Slovy na konci titulků při tklivých tónech houslí: This story is about truth, beauty, freedom, but above all - LOVE. Ve srovnání s tímto skvostem je Austrálie odpad. Takto si představuju revolucionářský, novátorský a hlavně láskyplný přístup k filmu a Luhrmann se tímto dílem, které není jenom muzikál ani náhodou zapsal navěky do filmové síně slávy mezi nejvyšší díla kinematografie. Perfektní písničky v skvělých kulisách, dokonalá choreografie, hrátky s barvičkama a filtrama, a příběh tak klasický, ale díky perfekcionismu kolem tak úžasný, o lásce, která překoná vše. Nejkrásnější Kidman vůbec, a nevinného mladíka výborně hrající oblíbenec McGregor. Tohle je filmová Nirvána. Amen. The greatest thing you'll ever learn Is just to love and be loved in return. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Čisto (a ešte raz ČISTO) formálna záležitosť s úchvatnými zábermi, výbornými hercami a nulovým obsahom. Ak má byť to čo chce film povedať All you need is love potom ďakujem, to poznám aj z rozprávok. Vizuálna stránka je fakt bombastická ale to je asi tak všetko . Nemám moc rád muzikály, ale ak muzikál tak buď Spievanie v daždi, Interstellu 5555 alebo South Park ! ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

'' The show must go on... '' Není většího skeptika (pokud jde o muzikály), než jsem já.. Sám tomu těžko věřím a můžu být sebevětší ignorant a i nadále tvrdit, že mě muzikály neberou, ale.. Nemůžu ignorovat fakt, že Moulin Rouge je umění. Umění ve své ryzí podobě a fenomenální výkony ústřední dvojice to jen podtrhují - 100%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Muzikálová pohádka o tom, jak vzdát poctu filmovému století. Samozřejmě zážitek je hlubší, pokud člověk vědomě vnímá všechny inspirační zdroje. Divák, který jen cosi tuší, jen tápe po povrchu. Tady je všechno od de Toulouse-Lautreca, Mélièse, Violettu, přes Monroe, Madonnu až po Queeny. Děkuji, absintová vílo. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, na které nikdy nezapomenete. Pak jsou takové, které se vypaří z hlavy po pár minutách. Na některé byste radši zapomněli, nebo je snad ani neviděli. A to je přesně tento případ... Dvě hvězdičky, ale s odřenýma ušima (hodně nadhodnocuji). Film, který mi absolutně nesedl, čímž však nezpochybňuji jeho určité kvality. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (57)

  • První klapka padla v listopadu 1999. (M.B)
  • Ve scéně, kdy všichni pánové vyhodí do výšky své klobouky, si pomáhal štáb umístěním klobouků na silon. (don corleone)
  • John Leguizamo (Toulouse-Lautrec) chodil v přítomnosti ostatních ve speciálních chráničích nohou a modrých ponožkách, aby mohly být jeho nohy digitálně zkráceny a vypadal tak menší. (HellFire)

Související novinky

Další muzikál pro Nicole

Další muzikál pro Nicole

09.04.2008

V Moulin Rouge byla neodolatelná a ukázala kromě podvazků a hereckého talentu i to, že je docela nadanou zpěvačkou, takže režisér Rob Marshall neváhal ani chvilku a obsadil Nicole Kidman do jedné z… (více)

Scarlett krade nejen srdce

Scarlett krade nejen srdce

07.09.2007

Každý ví, že nejlepšími přáteli krásných blondýnek jsou diamanty. Zpívala o tom kdysi Marylin Monroe a nedávno na houpačce vysoko nad parketem Moulin Rouge i Nicole Kidman. Teď si něco podobného bude… (více)

Na návštěvě u protinožců

Na návštěvě u protinožců

14.12.2006

Baz Luhrmann, režisér rozpačitě přijaté adaptace světoznámé Shakesperovy hry Moulin Rouge, se připravuje na svůj další projekt, ve kterém se nezahraje nikdo jiný, než dvě herecká esa největší… (více)

Reklama

Reklama