Reklama

Reklama

Tanec v srdci

  • Česko Tanec proti pravidlům (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý mistr ve společenském tanci Scott Hastings tančí od šesti let a roky pracuje na tom, aby se s partnerkou Liz stal šampionem Jižní Austrálie v latinskoamerických tancích. Nikdo nepochybuje, že se jim to povede. Jenže Scott se díky svéhlavosti ocitne tři týdny před inkriminovanou Grand Prix bez partnerky. Vnutí se mu nesmělá začátečnice Fran, která v tanečním studiu spíš voskovala parkety a myla hrnky od kafe. Ta má stejně jako Scott chuť tančit vlastní kroky, které jsou ale pro porotu nepřípustné. Partnerstvím s Fran Scott naprosto vyděsí své nejbližší. Jenže kouzla se dějí právě v momentech, kdy to nejméně čekáte, což také Scott s Fran brzy objeví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Baz Luhrmann a jeho první pokus protančit se do první ligy režisérů. Není jednoduché hodnotit podobný typ filmů, protože zdaleka nesednou každému a v závěru nestrhnou každého diváka jako třeba mě, ale i přes prvotní nesympatie jsem podlehl... Tanec jako projev života a pohledu na něj je zpracován skoro bez chyb a v závěru graduje do opravdu hodně působivé a emočně nabité desetiminutovky. S neznámými herci dělá Baz divy a jeho talent a odvaha využít pro své účely netradičních nápadů i hudby se i zde projevuje především v tom dobrém. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tanecnik Hastings tancuje uz od 6 dni od narodenia a tuna v tomto filme chce prerazit, aby sa stal sampionom Latinskej Ameriky v juhoaustralskych tancoch. Alebo tak nejako. Lenze namiesto jednej pipky tancuje s druhou. Aspon takto nejako si to ja pamatam, jo a este si pamatam, ze som sa nudil. A Nudu vo filmoch nemam rad. A to tak, ze velmi! 50 % ()

Reklama

glamgirl 

všechny recenze uživatele

Prvý film Baza Luhrmanna je príbehovo zvládnutý dosť slabo, to si priznajme, no jeho gýčový, farebný, ligotavý, emocionálne exaltovaný a v každom smere prehnaný pohľad na svet jednoducho zbožňujem. Navyše, postavy, nielen hlavné, ale všetky, ktoré sa v Strictly Ballroom objavujú, sú veľmi osobité a svojím spôsobom originálne. Osobne tento film považujem za prvotinu ponúkajúcu malú ochutnávku svojich následníkov v Red Curtain Trilogy... ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Australský Hříšný tanec s humorem. Všechno je tak krásně předvídatelné, z ošklivého káčátka se stane kráska, outsider dojde ocenění, staré křivdy vyplují na povrch a zlouni s tupé jsou potrestáni. A k tomu pár šílených scének, romantické tancování a sexy Paul Mercurio. Co víc si od romantické komedie přát? ()

swed 

všechny recenze uživatele

Technicky dokonalé dílko se srdcem (nejen v názvu). Luhrmannovo australské "Moulin Rouge" je prvním důkazem režisérova citu pro rytmus a snovou atmosféru... Rudá barva vyzařuje z každého záběru, obličeje herců jsou snímány z extrémní blízkosti a náhlé střihy mezi jednotlivými scénami ještě více stírají hranici mezi realitou, která je zde nepodstatná, a magickým filmovým světem. "Strictly Ballroom" je ale především romantická komedie, která se vrací až někam k dobám Freda Astairea a Ginger Rogers, pro které byl tanec rovněž tím jediným, na čem ve skutečnosti záleželo. 9/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama