Reklama

Reklama

Výjimeční přátelé

  • USA A Beautiful Day in the Neighborhood (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Novinář Lloyd Vogel (Matthew Rhys) je pověřen, aby napsal článek o oblíbeném tvůrci a moderátorovi dětské televizní show Fredu Rogersovi (Tom Hanks). Poslušně se vydá do studia, kde Rogers natáčí svůj pořad, a záhy mu začne klást zvídavé otázky. Fred má však zjevně jiné plány. Dotazovaný se náhle promění v tazatele a pomůže Lloydovi překonat trauma z minulosti i znovu objevit víru v lásku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, když jsem cca před 3mi lety viděla trailer a vůbec se mi do toho filmu nechtělo...Za mě je to zvláštně prolínané a nejsem zrovna fanoušek maňásků a podobných show...Nicméně si myslím, že život pana Rogerse byl neskutečně bohatý na zážitky s lidmi, se kterými se setkával a příběhy, které s nimi zažíval a prožíval. Ve výsledku jsem ráda, že postava Lloyda, i když byla zatvrzelá, tak pro svoji i manželčinu budoucnost do toho setkání dával stále víc a víc... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Takový kontaktní film. Film o soustavné práci stát se lepším člověkem. Hanksův portrét Mr. Rogerse je roztomilý, takže jen díky tomu se na toto rodinné drama dalo dívat. Ale po čase u mě film přestával účinkovat a cítil jsem , že s každou scénou degeneruje do kádě s cukrovou vatou a gumovými medvídky. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Fred Rogers. Za oceánem modla. Pro miliony Američanů příjemné vzpomínky na dětství. Rogers byl televizní hvězdou, loutkařem, hudebníkem, producentem a především moderátorem dětského pořadu, který bavil přes tři dekády a u kterého opakovaně sedávalo hned několik generací diváků. Zejména těch předškolních, u kterých cílil na rozvíjející se psychiku a pocity i smysl pro morální a etické uvažování. Hlavně byl osobností, ze které stříkal pozitivismus na všechny strany. Jenže právě za oním oceánem. Potíž je, že Středoevropan o žádném takovém dobrosrdečném pánovi neslyšel. I když (pro srovnání) vzpomenout si třeba na náš Malý televizní kabaret plný příběhů a písniček s Jitkou Molavcovou, Josefem Dvořákem nebo Štěpánkou Haničincovou nebude tak obtížné. Tak či onak, děj se motá okolo novináře a čerstvého otce, který (ač má úplně jiné zaměření) o Rogersovi chystá menší článek. Materiál bude nakonec čítat několik tisíc slov a hlavně jednotlivá setkání novináři docela překopou vlastní život plný nevyřčeného: nejen k umírajícímu otci, ale i k manželce. Celé je to pochopitelně limonádové a zcela přizpůsobené Tomu Hanksovi, který sympatie, laskavost a charisma může přehazovat lopatou. Tvůrci nicméně tu a tam předvedou docela sebevědomý moment, takže rozhodně nejde jen o dojímání se a umělé emoce. Jen to vyžaduje krapet víc divácké trpělivosti. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Fred Rogers (což je taková americká obdoba Štěpánky Haničincové,nebo Miloše Nesvadby) je sice za mořem televizní legendou,nicméně osobně jsem o něm až do dnešního dne nevěděl vůbec nic a do tohoto filmu jsem se pustil prakticky jen díky obsazení Toma Hankse.Celkem klidně se pak mohlo stát,že bych o Rogersovi nevěděl nic i nadále,jelikož začátek Krásného dne v sousedství mi nepřišel extra záživný a co víc i trochu bizarní a měl jsem tendence ho vypnout.Nicméně vydržel jsem a dobře jsem udělal.Postupem času se mi nejen postava Freda Rogerse,ale i celá nálada a atmosféra filmu začala řádně zarývat pod kůži a na jeho konci jsem neměl nic víc než jen dobrý pocit z příjemného feel good filmu,kde se sice nestane žádné velké drama,nicméně o to víc je možné se v něm inspirovat.Velké a hodně nečekané překvapení...80% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks exceluje v této poměrně bezzubé a na jistotu jedoucí filmové záležitosti, která staví nekompromisní zrcadlo lidské aroganci a cynismu. Problémem je zde ovšem fakt, že je celý snímek podáván velice nemastně a neslaně, takže si i z dobře míněné rady postavy Toma Hankse vezmete jen pouhý zlomek. Jsem si téměř jist, že s jiným přístupem k látce a v rukou nějakého jiného režiséra či režisérky by se jednalo o další povedené dílo o katarzi mezi otcem a synem, které by zdárně zadrnkalo na divákovy citové struny. Bohužel, snímek A Beautiful Day In The Neighborhood v tomto směru končí tak nějak na půl cesty, pročež mám dojem, že i tento počin za pár měsíců zapadne do hlubin filmového průměru. A to je vážně velká škoda. „Hello, neighbor.“ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama