Reklama

Reklama

Jack Goes Home

Trailer

Po smrti svojho otca, ktorý zomrel pri autonehode, cestuje Jack (Rory Culkin) domov do Colorada, aby pomohol ošetrovať svoju ťažko chorú matku. Tu, v rodnom kraji, začína pomaly odkrývať zlovestné tajomstvo, ktoré už dlhý čas zahaľuje pravdu o jeho rodine a priateľoch. Tajomstvo, ktoré zatrasie samotnými základmi jeho vlastnej identity... (misterz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Alfou a omegou je Rory Culkin, který prakticky nesleze ze záběru. Pokud vám jeho projev nesedne, nebude se vám líbit ani film. Já s ním neměl vůbec žádný problém a jeho ne úplně vyrovnaného maníka, který se propadá do ještě hlubšího bahna, jsem si docela užil. Hrůza šla i z Lin Shaye v roli matky, která má s hlavním hrdinou poněkud problematický vztah. Mírně řečeno. Něco do sebe mělo i postupné odkrývání minulosti, jejíž odhalení mě celkem překvapilo. Horší to bylo se samotným závěrem, díky kterému vznikly v příběhu díry, které tam do té doby nebyly. To mi celkový dojem zkazilo. Ale i tak se určitě jedná o zajímavou záležitost. 65% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych rád upozornil, že jde spíš o psychologický drama než o horor. Což mě osobně vůbec nevadilo. Celým filmem diváka provází taková nepříjemná až tísnivá atmosféra. Snímek taky hodně povyšují výkony Lin Shaye(místo v TOP10 oblíbených hereček má u mě jistý) a především Roryho Culkina. Podle mě je to další ze snímků, který by si zasloužil větší pozornost. Ke dni 16.2. 2023 jen 185 hodnocení. Ikdyž na druhou stranu chápu, že Jack Goes Home není filmem co by oslovil masy diváků. Určitě si ale myslím, že tak nízký hodnocení(alespoň v mých očích) si rozhodně nezaslouží. Podle mě má zavádějící přiřazení "Horor" na svědomí pár nižších hodnocení. Protože se pár hodnotících nedokázalo povznést nad to, že čekali horor a ono jim bylo naservírováno úplně něco jínýho. Proto ještě jednou podotýkám. Tohle má blíž k psycho dramatu než k hororu. Slabší 4. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jack Goes Home není zfilmovaný příběh, ale zfilmované trauma. Takže do něj nejděte jako do hororu, spíš se nachystejte na nepříjemné drama, kde vás budou strašit vnitřní démoni velmi nesympatické hlavní postavy. Až se divím, jak mi to sedlo. Nebo ne, "sedlo" je špatné slovo ... "zaujalo" je přesnější. I přes silnou odtažitost (dáno hlavně tím hlavním hrdinou) jsem byl v podstatě celou stopáž zvědavý, jak snímek bude pokračovat. Režijní debutant Dekker fakt vcelku slušně brnká na struny psychologického nepříjemna a když se sem tam vytasí s nějakými staršidelnými sekvencemi, fungují taky. Bohužel z toho nakonec nevyleze nic převratného, takže na čtyři hvězdy Jack asi není, ale mám k nim v hodnocení blíž, než jsem si před projekcí vůbec troufal očekávat. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příjmení Culkin mi sice nemile evokovalo jistého malého blonďatého mongoloida, který byl kdysi každou chvíli sám doma nebo kde, ale naštěstí jsem nedal na obavy a do filmu šel. A udělal jsem dobře, protože Culkinův Jack je naprosto excelentní postava a navíc excelentně zahraná. Epesní magor podle mého nejvytříbenějšího gusta, jeho pohledy, mimika, slovní projev, halucinace, vše abnormálně vynikající, není holt Culkin jako Culkin. A pokud je Jack nevyzpytatelně šílený, co teprve jeho matka! A ta jejich temná rodinná historie... Scénu s otcem a nemluvnětem pod vodou jsem úplně viděl před očima. Snad se filmu dostane trochu víc pozornosti, já osobně bych se ho nebál přirovnat třeba k Donniemu Darkovi. A nejedná se samozřejmě o horror, spíš o jakýsi černohumorný psychothriller. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tragickej nehode, pri ktorej prišiel jeho otec o život, sa Jack po dlhej dobe vracia do svojho domova, aby milovanému otcovi zabezpečil úctyhodnú poslednú rozlúčku. Taktiež prichádza pomôcť svojej matke, ktorá nehodu prežila, ale jej psychický stav je katastrofálny. Jack ale ešte netuší, že doma čakajú ešte nepríjemnejšie fakty o jeho rodine. Smrť otca bola len prvou zásadnou ranou, ktorá zmení celý jeho život a návrat domov sa začína meniť na najdesivejší možný zážitok. - Som naozaj až šokovaný tým, ako vyspelo je zrežírovaný tento horor, keďže sa jedná o hororový debut tohto režiséra. Samozrejme mu do karát nahráva aj to, že má k dispozícii ideálny casting a perfektne obsadené úlohy. Rory Culkin totiž vyzerá ako totálny psychouš a hororová legenda Lin Shaye dokáže vo svojom veku prekvapiť aj v úlohe, v ktorej sa každoročne objavuje v niekolkých hororoch. Kvalitne na mňa pôsobilo aj spracovanie, ktoré by sa v scenári mohlo zdať chaotické, ale prevedenie pôsobilo zaujímavo a vo finále sa takmer všetko vysvetlilo, takže som s týmto projektom naozaj spokojný, keďže som takúto kvalitnú psycho jazdu už nejaký čas nevidel. + Lin Shaye + herec z Scream 4 a Shut In + herečka z The Ring + herečka z #Horror, Antibirth a Yoga Hosers ()

Reklama

Reklama