Reklama

Reklama

Deadly Class

(seriál)
  • USA Deadly Class
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

Seriál Deadly Class sleduje rozčarovaného mladíka, který byl přijat na legendární střední školu pro zabijáky. Zachovat si mravní zásady, zatímco se snažíte zorientovat v krutém studijním plánu, mezi partičkami podlých studentů a ve vlastních adolescentních pocitech nejistoty, by mohlo mít fatální důsledky. Drama, které se odehrává na pozadí kontrakultury pozdních osmdesátých let minulého století, vypráví příběh o dospívání, jaký jste dosud neviděli. Natočeno podle stejnojmenného úspěšného komiksu od Ricka Remendera. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (50)

haluska11 

všechny recenze uživatele

"If a wiener is called a penis, why isn't a butt called a poonis?" Na vyšší intelektuální úroveň se seriál nedostane, ale je to dobře. Žánr Young Adult se totiž snad ani nedá vnímat vážně. Sirotci, emáci, záhady, úmrtí a násilí; tajná škola a nedosažitelná láska. Člověk může být specifický, jak chce, ale ony jsou všechny na jedno kopyto. Nechybí ani trend střídání chytlavých písniček jak na běžícím pásu, ale koneckonců to nevadí; je to dobrý vytupovák bez nutnosti přemýšlet. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zmijozelí Klubem rváčů prohnaný punkový Kick-Ass v reganovském skoro světě Watchmenů. Úvodní epizoda ještě působí, že to bude klasický zástupce vítězství stylu a formy nad obsahem, ale záhy se ukáže, že tomu tak není. Pod onou retro cool drsně drsnou náctiletou brakovou nihilistickou slupkou se totiž skrývají až překvapivě dobře rozvíjené (a světe div se, i odehrané) postavy, emoce, trable dospívání a hledání sebe sama. Akorát namísto prvních lásek a opouštění domova je to skrze usekané končetiny, drogy, utrpení, ponižování a galony krve. A samozřejmě i skrze mohutně zdvižený prostředníček systému a vůbec tak nějak všem(u). Je vidno, že nad strukturou i stylizací někdo přemýšlel; a to ne zrovna málo. Sympatické to je již od samého začátku i tím, že osmdesátky se tu neevokují "lacině" pouze skrze (skvostný!) dobový soundtrack a tepající synťáky. Není to pro každého, na to je to až příliš svébytné a razící si vlastní cestu, ale to už tak u látek s kultovním potenciálem bývá. A že tohle je "instant cult classic" jak z partesu. | S1: 4/5 | ()

Reklama

CarnTheNunya 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, ani nic jiného od autora předlohy, takže jsem do toho šel naslepo. Rozhodně byl pěkný nápad udělat něco na způsob Harryho Pottera, akorát tentokrát nevhodné pro děti, teda aspoň ty mladší a místo kouzelníků a nějaké kouzelnické školy tam dát školu pro zabijáky, ale je to velice špatně provedený, najdou se tu aspoň průměrné dobré epizody, ale jinak je to hodně slabý a často jsem si říkal, že jsem se měl místo tohohle raději podívat na něco jiného, ale já si na Netflixu vybral zrovna tohle. Mne nevadí, když je dotyčné dílo lehce bizarní, ale začíná mě to srát v tu chvíli, když začnu mít pocit, že je to místy úplně zbytečně bizarní a tím narážím na jednoho z hlavních záporáků tohoto seroše, ale kvůli spoilerům vám sem nenapíši, proč mě sere, jen napíši to, že je jedna z jeho jistých vlastností úplně zbytečná. Dále mě tu sere někdy ten humor. Úplně bych to asi nedovedl doporučit. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriálová komiksovka vůbec a také dost možná i splněný sen. Deadly Class obsahuje snad vše, co ve filmovém světě miluji ( Prostředí školy, šikana, nájemní zabijáci, filosofické úvahy, filmové narážky, krásné ženy, perfektní akce, slušná porce násilí, solidní chemie mezi postavami, slušné dějové zvraty, punc originality a zvrhlý sériový vrah?!! Co víc chtit, tedy asi jako když si doma chystáte koktejl a naházíte tam 5 oblíbených surovin, tak Vám vznikne chuťový orgasmus. Příběh se soustředí na střední školu pro nájemné zabijáky se striktními pravidly a zajímavými předměty ( Místo chemie je nauka o jedech a typický domácí úkol znamená jít někoho zabít do ulic). Jsou zde také gangy jak z vězení ( Jsou tu Mexikánci, Japonský klan assassinů, Náckové a Nerdové). Jsou zde velmi sympatické postavy ( Černoch pacifista, Mexická Harley Quinn, Japonská samurajka, Gotická "upírka", namyšlený Rusák a mnoho dalších) všichni s děsivou minulostí ( V každém díle se ukáže flashback o jednotlivé postavě v komiksové stylizaci a to patří k velmi silným momentům seriálu). Vynikající je i hlavní hrdina, který má charismatu na rozdávání a Benedict Wong v roli přísného učitele a jeho filosofické úvahy byste si nejradši vypsali na celou A4. Rozhodně se dá chválit i samotná akce, jsou zde různorodé souboje s pestrou choreografií a krví se zde samozřejmě nešetří. Velmi mě zaujaly dialogy, které jsou jednak vtipné, tak i trefné a také je zde spousta filmových narážek ( 50 more years and it will look like Mad Max here!!). Do toho všeho zde také řádí sériový vrah Fuck Face, psychopat s popálenou tváří se slabostí pro kozly a psy. Samotné finále patří k tomu nejlepšímu, co jsem za posledních pár let viděl. Víceméně Home Invasion/ Hixploitation, kde je barák vymalován krví a mrtvolama až mi to připomnělo Evil Dead a k tomu pletky s Mexickým kartelem... Nálož. Doporučuji! S tímhle si někdo vyhrál. Umbrella Academy působí vedle Deadly Class vyloženě směšně. 100% ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Deadly Class navnadilo skvělým a lehce temným začátkem o prostředí zabijácké školy a tajemného Marcuse. Celé tohle dobré navnadění se naprosto zvrtne v díle s Las Vegas a od té doby se jedná o prapodivnou teen telenovelu, kdy vám i původně sympatické postavy začnou lézt docela na nervy. Od té doby to pro mě šlo z kopce, na další díly jsem se ani netěšila a sledovala je jen tak na půl. Chápu, že je seriál podle komixu, ale pro mě je strašná škoda, že děj nezůstává u školy a vyvíjí se úplně jiným směrem. Na pokračování se úplně netřesu. ()

Galerie (199)

Zajímavosti (4)

  • Benedict Wong hraje mistra Lina, ředitele tajné školy zabijáků. Je to jeho druhá komiksová role, tou první je Wong, kouzelník ve filmu Doctor Strange (2016). (Ratemus)
  • Po úvodní scéně, když Marcus (Benjamin Wadsworth) začne svůj monolog před vyhořelým dětským domovem, zní v pozadí skladba Behind the Wheel od britské elektronické kapely Depeche Mode. (Trajektt)
  • Seriál je adaptací stejnojmenné celosvětově úspěšné komiksové série nakladatelství Image comics od autora Ricka Remendera. (Ratemus)

Související novinky

Tvůrci Avengers a krimi plná drog

Tvůrci Avengers a krimi plná drog

27.08.2018

Režiséři posledních dvou Avengers filmů Joe a Anthony Russo se v posledních měsících nenudili. Kromě postprodukce na čtvrtých Avengers totiž makali taky na nově vznikajících seriálech Quantum and… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Reklama

Reklama