Reklama

Reklama

Manifest

(seriál)
  • USA Manifest
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2018–2023), 45 h 17 min (Minutáž: 40–50 min)

Tvůrci:

Jeff Rake

Hudba:

Danny Lux

Hrají:

Josh Dallas, Melissa Roxburgh, J.R. Ramirez, Athena Karkanis, Luna Blaise, Parveen Kaur, Joel de la Fuente, Curtiss Cook, Richard Topol, Mugga, Jack Messina (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Když let číslo 828 společnosti Montego bezpečně přistál po turbulentním, leč rutinním letu, posádce a pasažérům spadl kámen ze srdce. Přesto však v průběhu těch několika hodin v letadle uběhlo na světě pět let a přátelé, rodiny i kolegové cestujících dávno oplakali jejich ztrátu, vzdali se naděje a posunuli se v životě dál. Zatímco stanou tváří v tvář nemožnému, všichni teď dostanou druhou šanci. Jakmile však jejich nová realita získá jasnější obrysy, objeví se daleko větší záhada a někteří z pasažérů si brzy uvědomí, že jsou možná předurčeni k mnohem významnějším věcem, než si kdy vůbec dokázali představit. Tvůrci Robert Zemeckis, Jack Rapke a Jeff Rake zvou diváky na nečekanou a emocemi nabitou výpravu do světa založeného na naději, odvaze a osudu. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

misterz 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ tak na hrane priemernosti a nadpriemeru. Rozhodne sa tu podarilo nastoliť zaujímavé otázky a slušný pocit mysterióznosti. Tak trošku som dúfal, že sa na konci prvej série dozvieme viac o tých volaniach a pod... no nestalo sa. Asi v tej ďalšej. V každom prípade do druhej série pôjdem, konečné hodnotenie totiž bude záležať práve od pointy a ako sa to celé vysvetlí. Či sa to pretaví do niečoho zaujímavého, alebo len do nejakej banálnej koniny. 69/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pět let po svém zmizení přistane v New Yorku let číslo 828. Jeho pasažéry pak čeká nejen složitá aklimatizace, ale i zájem vládních organizací či různých pomatenců a zároveň někteří z nich musí čelit ne úplně jasným vizím. Asi nejzajímavější a nejsilnější je seriál ve chvílích, kdy se hlavní hrdinové vrací do svých životů, protože jejich blízcí je už pohřbili a všechny teď čeká složité vypořádávání se s novou situací. To se mi líbilo a je škoda, že tomu tvůrci nedalli víc prostoru. Nic bych neměl ani proti tajným službám, které do toho prostě musely být zamíchány. Horší je to s onou nadpřirozenou stránkou věci. Dokud své vize jedna z hrdinek používá při policejní práci, tak je to ještě oukej, ale jakmile přijde snaha hledat v tom všem nějaký vzorec, nastává scénáristická bezradnost. Jako problém vidím i to, že tu není žádná nápověda, které byse mohl divák chytit a která by dala prostor alespoň k nějakým spekulacím. Nciméně konec dává jakous takous naději, tak uvidíme v případné druhé řadě. Co se herců týče, tak se sice nejedná o žádnou oscariádu, ale zase tu nenarazíte na vyloženě nesympatický ksicht. 70% ()

Reklama

Benjamin_L 

všechny recenze uživatele

Nepříliš originální, ale celkem chytlavý příběh. Bohužel postavy i jejich konání jsou příliš povrchní a ne zcela věrohodně zpracované. Sbírka vždy pečlivě nastrojených, milých a chápajících prototypů Mirků a Mirek Dušínů směřuje seriál spíše k oddychové rodinné zábavě. Ústřední manželská dvojice mě v polovině série dokonce začala přímo srát a když se to začalo zlepšovat, tak byl konec. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Uspávači hadů se rozhodli natočit variaci na "Ztracené". Bohužel po 4 dílech musím říct, že se jim to nepovedlo. Nic se neděje, atmosféra se nebuduje, záhadnost člověka přestane zajímat, postavy jsou taky nezajímavé. Není tam nic kulervoucího, žádné wtf, nic zvláštního, chybí faktor divnosti. Všechno je fádní a nezáživné. Nejvíc nepochopitelné je, jak někdo mohl zabít takový parádní nápad, jako seriál má. ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Lietadlo zmizne pre celý svet na 5 a pol roka, ale pre cestujúcich z lietadla je to let na pár hodín. Námet aj keď nie úplne originálny, prvých pár dielov bolo pútavých. Potom sa to začalo ale nejako vytrácať a miestami doslova tápať, kam sa to celé chce uberať. Postavy sympatické, ale dookola sa opakujúce 3 výrazy Bena alebo Jareda boli už otravné. Sympatickejšia mi tu prišla detská a ženská časť osadenstva. Neviem sa úplne rozhodnúť s hodnotením, ale keďže ma to napriek nejakým tým muchám neprestalo za tie dve série baviť, tak dávam o hviezdičku viac. ()

Galerie (732)

Zajímavosti (4)

  • V 8. minutě, když se Michaela (Melissa Roxburgh) vrací ve svých vzpomínkách, můžeme slyšet skladbu „More Than Words“ od americké kapely Extreme, která vyšla na jejich albu „Pornograffitti“ z roku 1990. (Trajektt)
  • Seriál se odehrává v „budoucnosti“. Letadlo přistálo 4. listopadu 2018. Což znamená, že během doby, co vyšly první epizody, je letadlo pořád ještě nezvěstné. (Lenore666)
  • Ve 36. minutě čte Ben (Josh Dallas) knihu „Jsou světla, která nevidíme“ od autora Anthonyho Doerra. Podobně jako v seriálu se i v knize odehrává honba za modrým kamenem, který je opředený legendami o jeho čarovné moci. Konkrétně se o kameni píše, že jeho držitel získá věčný život, ale dokud ho bude mít u sebe, na všechny jeho milované postupně dopadne smůla. Navíc člověk, který v knize po kameni pátrá, je též sužován rakovinou a kámen je pro něj nadějí na uzdravení. (Wikishka)

Reklama

Reklama