Reklama

Reklama

Zelenáč

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2024), 85 h 14 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Alexi Hawley

Hudba:

Jordan Gagne

Hrají:

Nathan Fillion, Alyssa Diaz, Richard T. Jones, Titus Makin Jr., Melissa O'Neil, Eric Winter, Mekia Cox, Mercedes Mason, Shawn Ashmore, Ali Larter (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(120)

Obsahy(1)

Začít znovu není jednoduché, zejména pokud pocházíte z malého městečka jako John Nolan (Nathan Fillion), který se po životním zvratu rozhodne splnit si sen a stát se policejním důstojníkem v Los Angeles. Pro své rozhodnutí se setkává s velkou dávkou skepse od některých nadřízených, kteří ho vidí jako pochodující krizi středního věku. Pokud nedokáže udržet krok s mladými policajty a zločinci, riskuje životy mnohých, včetně vlastního ... pokud ale dokáže využít své životní zkušenosti, odhodlání a smysl pro humor, může začít žít úplně novou kapitolu svého života! (AXN)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (58)

kunytopresto 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že mi  Nathan Fillon po konci seriálu Castle na zabití (2009) bude chybět, ale vrátil se a dokonce se seriál nese v trochu podobném duchu, kde se snaží jakožto starší člověk, bez zkušeností z ozbrojených složek, stát se policistou. U LAPD to však není žádná sranda, ale Zelenáč Nathan si vede jako zkušený mazák a postupem času se stává jakýmsi středobodem celého oddělení. V seriálu je mnoho hlavních postav a víceméně všechny jsou sympatické a dobře zahrané. Třetí série nám bohužel zmodrala, ale podle mě vůbec není důvod a já doufám, že se dočkáme ještě pár sezon. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

První dvě série hodnotím dost dobře, je to svižné a originální, solidní zpracování běžného policejního výcviku a praxe mě bavilo. Navíc je to výborně obsazené, nádherné holky a postavy vysloveně sympatické a živé. Od dalších řad bohužel kvalita dost klesá, ačkoliv do té doby jsem musel ocenit snahu scénáristů o různorodost dílů a vymýšlení zápletek a případů bylo fajn, třetí a hlavně čtvrté sérii už to právě tady drhne. Asi očekávatelné, ale zamrzí. Původní linie nováčka čtyřicátníka s odlišným přístupem a zkušenostmi byla příjemně odlišná, i když jsem samozřejmě asi jako každý trpěl, kdykoliv se John Nolan začal s někým empaticky vykecávat, nabízet  pomoc a pochopení, aby mu vzápětí  pachatel utekl nebo ho bacil do hlavy. Když se to stalo asi popáté tak už se ani nesmějete, co taky s tím. Ale aktivistická linka v dalších řadách, homosexuální dvojice černých policejních milenců, řešení genderu a feminismu mě vysloveně otravovalo., hlavně bylo naroubováno často děsně křečovitě. Když nesympatického Jacksona odbouchli, vysloveně jsem zajásal. Taky jsem si mohl hlavu udiveně ukroutit, když LAPD policisté, navíc polovina z nich v zácviku, letí s FBI do Guatemaly a s útočnýma puškama osvobozuje rukojmí drogového kartelu, to bylo hodně divný. Vůbec mi přišlo, jakoby Los Angeles chránila jenom tahle policejní stanice. Řeší tuny drog, únosy, odposlechy, později tajné agenty, vyráží dveře, běží v uniformách první linii , používají tunu automatických zbraní atd. Kdykoliv hoří nebo je bouračka, přijede pokaždé jedna jediná posádka LA hasičů v čele s Nolanovou sličnou  157 centimetrů vysokou frajerkou Bailey. Ale časem už to prostě odsunete do pozadí, protože postavy jsou vážně  fajn a sympatické, i když řeší děti, školky, rozvody, navzájem si chodí na svatby a podobně, to obsazení to hodně drží. Scénáristická křeč je někdy už skoro moc, ale ze setrvačnosti to sleduju, prostě jsem si na ně zvykl. Za mě naprosto nejlepší role  je Mekia Cox, je tam plno hezkých holek, ale tahle sarkastická policajtka je prostě boží. Ty tři hvězdy i kvůli dobrému začátku to pořád má. ()

Reklama

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Castle trochu jinak - jenom Fillon je pořád stejnej. Nešikovnej a užvaněnej Méďa Béďa, kterýmu věřím tak akorát to, že je opravdu takový trdlo, jak vypadá. Večerníček pro Američany středního věku; kteří nevědí, co maj sami se sebou dělat. Mimochodem - bezmezný obdiv k Fillonovi a jeho topornému rádoby vtipnému herectví je mi fakt záhadou. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Nathan Fillion je můj oblíbenec, takže jsem seriál nemohl vynechat. Policejní drama je prakticky pořád o tom samém, ale Rookie je trošku odlehčen humorem. Postavy jsou sympatické, příběhy nejsou špatné, akce i napětí ujde a tak jde o zábavný počin. Seriál se veze na podobné vlně jako Rookie Blue. 70% ()

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cop cuties. 🎶 Tenhle seriál si me postupně získal a teď, když jsem "up to date", se nemůžu dočkat nových dílů. To herecké obsazení je top. Chemie mezi postavami jedinečná. A přestože je to jen "další policejní seriál", každý příběh nabízí hloubku a hlavně humor, něžnost a charisma. A kolikrát i nepředvídatelnost. Jistě, některé epizody jsou slabší, ale u mě převládá ten celkový dojem. Když se na seriálu podílí skvělá crew a herci, je to znát. A to je přesně tenhle případ. :) ()

Galerie (3 237)

Zajímavosti (26)

  • Když Nyla Harper (Mekia Cox) skopne podezřelého, tak je John Nolan (Nathan Fillion) daleko a podežřelá padá na zem, avšak v další scéně Nolan skáče na podežřelého, aby ho dostal na zem. (Pito126)
  • Na začátku seriálu se v autě John Nolan (Nathan Fillion) hlásí pod identifikačním kódem 7-L-15, avšak po přestřelce se v další scéně hlásí pod kódem 7-Adam-15. (Pito126)
  • V čase medzi 32:15 a 32:20 je vidieť vľavo za krabicami člena štábu s kamerou. (Mino501)

Reklama

Reklama