Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Joe Berlingera neprovází zrovna pověst zkušeného a kvalitního filmového režiséra. Přesto se mu povedlo převést příběh Teda Bundyho na plátno způsobem, který kromě atraktivního obsazení, nabízí zajímavou kombinaci dramatického přednesu s prvky rekonstrukce. To je něco, co nezaujatý divák asi nedokáže plně docenit. Životopisná poctivost, která zcela pohltila scénář, je pochopitelně na úkor diváckému zážitku, ovšem to nijak nesnižuje kvalitu snímku jako takového. Zajímavostí je, že emocionální hloubku příběhu zde obstarává vedlejší postava Liz Kendall (Kloepfer), na níž stojí i samotné vyvrcholení filmu. Největší rozpaky tak u mě vyvolává pojetí hlavní postavy, jejíž romantizace a démonizace tady působí triviálně. Celkově je její psychologické uchopení velice subjektivní, a byť Zac Efron i díky úlisnému vzhledu svoji roli zvládl skvěle, obávám se že to není tak úplně role skutečného Teda Bundyho. 🎬 73% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem krev, utrpení obětí a vysvětlení motivace Bundyho činů, řekněme něco ve stylu filmu Monster (z něhož zde mimochodem zazní píseň Crimson and Clover od Tommy James & The Shondells). Místo toho jsem dostal unylou životopisnou nudu (jak je u tohoto žánru obvyklé, proto se mu snažím jinak vyhýbat), která je zoufale nedramatická a téměř až skandálně prostá všech vražd, vyjma jedné jediné v závěru - nebýt jí, zasloužil by ten film skutečně hodnocení odpad, neboť hlavní postavu v podstatě líčí jako sympatického chlapíka, na kterého letěly ženské a u kterého vlastně není celou dobu jisté, zda to udělal nebo ne - morálně problematický je dle mě ten film v každém případě, protože mám obecně alergii na to, když se točí filmy o podobných grázlech, zatímco jejich oběti nikoho nezajímají. Neuspokojivé mi přijde i tvrzení, že film je vyprávěn z pohledu Bundyho partnerky - podle mě to prostě není pravda, protože tam je hromada scén, v nichž se Liz vůbec nevyskytuje, tudíž by o dění v nich nemohla vědět. Vlastně kdybych si to tady nepřečetl, vůbec bych nepoznal, že to má být vyprávěno z Liziny perspektivy. Pokud jde o Efrona, podle mě prostě neumí hrát, koukat na něj tedy bylo dost utrpení (umocněné navíc odporem, který jsem cítil k postavě Bundyho jako takového). Naopak Lily Collins se mi líbila moc a považuji ji za dobrou herečku a velice atraktivní ženu. U Malkoviche mi pro změnu přijde, že poslední dobou hraje v čím dál horších kravinách. Celkově mi ten film přišel výrazně delší, než skutečně je, vadil mi styl, jakým je to vyprávěno, má to dost hrozný soundtrack, a vlastně mě nenapadá důvod, proč to chtít vidět, protože krvelačný divák zde jen hořce zapláče, a ty skoro 2 hodiny lze jistě strávit lepším způsobem. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ted Bundy = jeden z neznámějších masových vrahů Ameriky. Zac Efron obstál více než solidně a dokázal mě dlouhou dobu úspěšně přesvědčovat o tom že všechno je to kampaň a účelovka. V menší roli policisty se nám představí lídr Metallicy. Ve filmu vše graduje ve skvělém soudním procesu, kterému nepředsedá nikdo menší než Cyrus Virus :) Tady musím vskutku přiznat tvůrcům body navíc. Tohle mě bavilo podobně jako příběh o krasobruslařce Tonyi. 70% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tento způsob prezentace sériového vraha, zdá se mi poněkud nešťastný, ale i morbidně zábavný. Berlinger to pojal zajímavě a ještě lépe by vše fungovalo, kdyby šlo o smyšleného kriminálníka a ne jednu z nejznámějších kreatur, která kdy chodila po naší planetě. Příběh je vyprávěn způsobem, který dlouho naznačuje, že je Bundy nevinný a máme mu fandit. Víme, že není, ale stejně si jeho kousky dokážeme náležitě užít. Filmu se daří vyvolat zajímavou směsici emocí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Oceňujem takmer doslovné skutočné pasáže dialógov a scén z Bundyho života prenesené do filmu. Z tohto pohľadu ide o naozaj reálne pôsobiaci životopisný film s mnohými informáciami zo života tohto masového vraha. Na druhu stranu si ale myslím, že je smutné glorifikovať čisté zlo a narušenú chorú myseľ a pritom na tých, čo sa pričinili o Bundyho dolapenie a odsúdenie, sa už dávno zabudlo. Ale meno Ted Bundy, to bude žiť tuším naveky. Nuž darmo, nie bez príčiny sa hovorí, že dejiny píšu zlí ľudia. Inak tým dievčatám sa čudujem, že im z tak ťažko psychicky chorého človeka vlhli nohavičky. Asi to niečo hovorí o prírodnom živočíšnom výbere, neviem. Film zaujímavý, obsažne bohatý, no mal pár hluchých miest, ktoré sa mi zdali zbytočné. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Na začátku filmu zazní krátký úryvek písně „Crimson and Clover“ z roku 1968 v podání skupiny Tommy James and the Shondells. Píseň má mnoho cover verzí – nejznámější a nejpopulárnější z nich je cover Joan Jett and the Blackhearts, který se objevil na jejich debutovém LP „I Love Rock 'n Roll“ z roku 1981. (noelcoward73)
  • Ted Bundy byl sériový vrah, násilník a nekrofil a za své činy byl 24. 1. 1989 ve věznici na Floridě popraven v elektrickém křesle. Dokonce byl spuštěn ohňostroj po jeho smrti. (ARI50)
  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)

Reklama

Reklama