Reklama

Reklama

Silence

  • Slovensko Ticho (festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2018, 18 min

Hrají:

Adam Ondra

Obsahy(1)

Adam Ondra a jeho projekt v Hanshelleren Cave v Nórsku. Cesta, ktorú neskôr nazval Silence, bola klasifikovaná stupňom obtiažnosti 9c (US 5.15d) a stala sa najťažšou cestou na svete. (MF horských filmov)

Recenze (5)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Silence. Vsechny klobouky dolu pred Adamem a pred poslednim zaberem tohoto kratasu. Takto poeticky a vymluvne zachytit nepredstavitelnou drinu a neskutecny sportovni vykon je za jasnych 5 *. Ondra, Gretzkey, Bolt... ()

jura-roy 

všechny recenze uživatele

Tohle si zaslouží trochu víc hodnocení než aktuálních 25. Těch 18 minut je opravdu krátkých, ale výstižných. Všechna čest Adame! ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Dalším zajímavým dokumentem, který jsem nedávno shlédnul byl tento o českém lezci Adamovi Ondrovi a jeho neochvějné touze zdolávat to, co se jiným zatím nepovedlo. Je to o nekonečné síle vůle a samozřejmě i dřinu a trénování. Sice tu jde "jen" o lezení, přesto udržel mou pozornost v napětí až do konce a je úžasné sdílet s ním jeho pocity po zvládnutí jeho cíle. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: X /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Co si budeme, Adam Ondra je neuvěřitelně inspirativní člověk. Je to neuvěřitelný člověk, který dokáže za mě naprosto nadlidské věci a jednoduše nechápu, kde se to v něm bere. Toto však zcela náhodou bylo vlastně mé první větší seznámení s ním. A díky i skvělé režii, hudbě a kameře nezůstala nic než fascinace. Škoda možná málo dynamických záběrů při finálním vylézání. Detail, který jsem ochoten zcela s láskou ignorovat. ()

Zajímavosti (2)

  • Název „Silence“ dal trase Adam Ondra, protože prý při lezení pociťoval vnitřní klid a ticho. Také prý nebyl v některých částech schopen křiku, který je pro jeho lezení jinak tak typické. (Punisher)
  • Lezecká trasa „Silence“ v jeskyňi Hanshelleren ve Flatangeru, Norsko, je jedinou trasou s hodnocením 9c (5.15d podle amerických tabulek Yosemite Decimal System). Jedná se o nejtěžší možnou boulderingovou trasu. Adam Ondra je první a jediný člověk, který ji vylezl. (Punisher)

Reklama

Reklama