Reklama

Reklama

Unfriend

  • Německo Friend Request (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Laura je jednou z najpopulárnejších dievčat svojej školy. Keď jedného večera na sociálnej sieti potvrdí žiadosť o priateľstvo podivnej samotárskej dievčine, ani v tom najhoršom sne by ju nenapadlo, aký to bude mať dopad. Po neustálom kontaktovaní množstvom správ, komentárov k jej osobe, telefonátov, no najmä konflikte v školskej jedálni, nadobúda dojem, že najlepším rozhodnutím bude dané "facebookové priateľstvo" raz a navždy prerušiť. Neubehne však dlhá doba a presvedčí sa, že tento krok bol ďalšou obrovskou chybou. Zúfalú dievčinu Laurin krok natoľko rozruší, až spácha samovraždu. Napriek tomu, že sa sprvoti zdá, že je všetkému trápeniu koniec, peklo ešte len začína naberať na obrátkach. Daná udalosť totiž spúšťa sled záhadných úmrtí, za ktorými stojí temná stránka zosnulej Mariny. Zlovestný duch bude putovať svetom živých dovtedy, kým sa nepomstí všetkým Lauriným priateľom, vrátane jej samotnej. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (186)

FromHell 

všechny recenze uživatele

Obrovské prekvapenie z Nemecka.Táto fúzia "Cyber hororu" a "Witchcraftu" vyšla fakt na výbornú.Zopár (aj keď klišé) fungujúcich lakačiek nechýba.Herecke obsadenie celkom sympatické,typické pre tieto teenagerske kúsky.Technická stránka a celkové spracovanie mi dosť pripomína ostatné novodobé duchárske kúsky spoza mláky.Ono celkový ten Americký "look" sa nedá filmu uprieť.No to je asi jedine,čo by som vytkol.Inak spokojnosť! 80% ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Režisér Simon Verhoeven dosud utápěl svůj dřímající hororový talent v béčkových komediích. Nyní po mnoha a mnoha letech jeho hororová hvězda konečně vysvitla. Jakožto hororový expert jsem již vůči drtivé většině hororových lekaček zcela imunní a obvykle jejich příchod spolehlivě identifikuji dlouho dopředu. Avšak v průběhu snímku Unfriend jsem se spíše cítil jako malá holka, která právě přišla o hororové panenství. Lekací scény zde dosahují opravdu mimořádné intenzity a marně přemýšlím, kdy naposledy se mi v rámci hororové projekce tolikrát zastavilo srdce. I takový Wan musí při sledování daného filmu blednout závistí, jelikož jeho horory jsou oproti Unfriend jen takovým slabým čajíčkem. Jsem sice velkým hororovým odborníkem (největším zde na csfd.cz), ale přesto mi nepřísluší cokoliv na Unfriend kritizovat. Jednalo by se totiž o přehnaný perfekcionismus. Unfriend je ve všech směrech dokonalý horor, kterému vévodí sympatická Alycia Debnam-Carey v hlavní roli, a který se kromě již vychválených lekaček může pochlubit zejména vynikajícími maskami a skutečně vybroušenou atmosférou. Stejně tak oceňuji samotný námět hororu v podobě propojení moderních technologií (sociálních médií) a okultních nauk. Bezpochyby se jedná o dosud nejlepší horor roku 2016 a jestli se za pár týdnů nevytáhne Alvarez se svým Don't Breathe, tak mu tento titul již nikdo nevezme. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Děcka, pojedeme do Německa! Proč?! Budeme zjišťovat, zda má německý talent Simon Verhoeven něco společného se slavnějším režisérem Paulem Verhoevenem. Simon bude muset povinně otevřít ústa a podíváme se, jestli mu na mandlích nezůstala nějaká biologická hmota pocházející z Paulových varlat. Ukaž, vyplázni jazyk, pěkně udělej ááá. Jak tak koukám, na jazyku jsem identifikoval jen zbytky Miller Mix, tak kde se, hergot donnawetter, vzal ten tvůj nesporný talent natočit za pár hadrů solidně vypadající a příjemně mrazivý horor na téma sociální sítě a jejich vliv na vaginu. Tak počkat, úplný zázrak na poli hororové tvorby to zase až tak není, scénář by určitě potřeboval lepší fazonu, jenže s ohledem na to, v jakém režijním ejakulátu se doposud zručný Simon rochnil, je to dílo přímo výstavní. Pěkný vizuál nechává rozehrát příběh dvou protikladných slečen, které pojí sociální síť. Nemá smysl příliš zabíhat do podrobností a vyzrazovat děj, ten je ostatně na německé poměry celkem inteligentně vystavěn. Speciální efekty jsou plně funkční, s hereckým obsazením není problém, tvůrci casting nepodcenili, určitě neuvidíte herce přeposlané ze zkalených filmů Rosahunde Pinčové. Zajímavá závěrečná pointa se postarala o dobré a nečekané vyznění filmu. Tenhle horor neobsahuje žádné extra drsné scény, s tím, co má, si vystačí. Režisér by se už neměl vracet do Německa, přece jen reálně hrozí, že svůj "zámořsky" vyhlížející kousek ve své domovině hned tak nezopakuje. 7/10 ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nezajímavé postavy, hloupé chování a zaprášená zápletka, ale ty hororové momenty, kdy začne jít o krk. Za tyhle noční můry by se nestyděl ani Freddy Krueger, masky by naopak potěšily Sama Raimiho. Výtky blednou ve světle toho, že jako horor Friend Request funguje jako málokterá žánrovka z posledních let. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Rozhodně není dobrý, když něco musím dokoukávat na dvakrát. A to je tenhle případ, kdy jsem u toho prostě usínal. Ono to celý nabudilo dojem, jakože je všechno fajn. Hlavní obsazení, super kámoši a jedna nepěkná osoba, kvůli který se to dosere. To, že to mělo pár slušnejch lekaček mi ale nezmění názor na celej film. Ono to totiž vůbec dohromady nefungovalo, nemělo to příběh a nebavilo mě to. Navíc, poslední dobou se toho podobnýho točí tolik, že ani Němci z toho nevytrhnou. Kyber-šikana, stalking, gotika, čarodějnictví, posednutí démonem, dobrej guláš. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen v Kapském Městě v Jižní Africe. (ARI50)
  • V 56. minutě je ve vyhledávači složek pacientů vyplněno „křestní jméno: Nedifar, příjmení: Marina“. Po otevření Marininy složky už je jméno zadáno správně. (Morrighan)

Reklama

Reklama