Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (480)

El Pistolero

všechny recenze uživatele

Spaghetti westernem řízlá sci-fi ze světa Star Wars s epizodickými dobrodružstvími ve stylu zaklínačských povídek? Zní to dost nesourodě, ale je to ve výsledku perfektní. Mando je mega týpek a Baby Yoda snad nejroztomilejší seriálová postava ever. Kéž by podobně skvělé byly i poslední SW filmy. Pro fanoušky je toto naprostá lahůdka. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Můžu tě přivést za tepla…nebo tě můžu přivést za studena.“ - „To je moje hláška!“ Neb ve hraných filmech se oběma Fettům, poskytlo až trestuhodně málo času, vzal jsem existenci tohoto seriálu s povděkem a zadostiučiněním. Už úvod v duchu westernů s Eastwoodem mě okamžitě chytl, a v podstatě předznamenal směřování celého seriálu. Z Clintovy postavy se ovšem v průběhu nestala starostlivá chůva…ach ano, baby Yoda. Nejdřív jsem si říkal, že Favreau začíná ze všech těch Knih džunglí a Lvích králů už krapet bláznit, ale on se z toho zeleného, okatého pišišvora postupně stal nejen tahák seriálu, ale i zcela rovnocenný člen. Avšak zajímavých postav je tu více a ve 2. řadě jich ještě přibude. A když už jsem u druhé série, bavila mě ještě více než ta první. I díky všem těm „návratům“. Její konec byl epický a já cítil příjemné mrazení jako už dlouho ne. Proto mě mrzelo, že jinak dost povedená 3. řada zmizením některých postav jakoby ignorovala předchozí děj (učeň bez mistra?). Nicméně, pořád je to na 5* a já se těším na další díly. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po rozpačité, neřku-li katastrofální trilogii snímků pod hlavičkou Disney se Star Wars univerza konečně chopil někdo s jasnou vizí a správným přístupem. Ano, The Mandalorian od Jona Favreaua v sobě snoubí všechno, po čem fanoušci již dlouho volali. Je to totiž kombinace hutného příběhu, jež působivě doplňuje původní trilogii, pevného scénáře bez zbytečných a rušivých odboček a brilantních hereckých výkonů, na nichž je hned vidět, že herci spolu s tvůrci tento projekt doslova vydupali ze země. Na první dobrou Vás rovněž zaujme a nepustí celková atmosféra, která si bere za inspiraci některé slavné "spaghetti" westerny, což důrazně potvrzuje i úderný soundtrack. Co tedy dodat na závěr? Pokud stále ještě váháte, zda si "Manda a jeho příhody" pustit, vážně už nemusíte. The Mandalorian je totiž přesně tím, čím měla být nová trilogie - totiž inovativní a neokoukanou podívanou, jež Vás od začátku chytne a již nepustí. Tohle se zkrátka moc, moc povedlo. (Disney+) „This is the way.“ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aniž bych byl nekriticky očarován Baby Yodou, po pár dílech byl pro mne Mandalorian absolutní krutopřísnej nářez. Měl jsem obří radost, že se to povedlo. Jediná výtka byla ke stopáži. Ze všech těch zbytečně dlouhých hodinových serošů by zrovna tenhle kousek měl mít přes hodinu a ne 38, resp vždy kolem 40ti min! Později jsem ovšem kvitoval, jak to skvěle utíká. Po cca čtyřech dílech jsem vlivem stále pokračujících epizodních zápletkách tak trošku ztratil chuť si ihned po uveřejnění pustit nový díl, ale ta se mi ke konci opět vrátila. Skvělá výprava, netypická hudba, která se ke SW skvěle sedí, Pedro Pascal, i když do poslední chvíle bez tváře, výborný a vynikající nalákání na druhou řadu. Snad bude soustředěnější.                                                                      Seriálů je stále více a více, ale je jen málo těch, u kterých se každý týden těším na nový díl. Mando v druhé řadě pořádně přidává pod kotlem s fan-servisem, který nemohl být lahodnější a opět spojuje (jak to tak bývá, tak pouze téměř) všechny fanoušky Star Wars a dává Novou naději pro věci nadcházející. Neříkám, že není co kritizovat, pořád je to pohádka s jasně danou šablonou, ale v rámci možností rozpočtu a schopností tvůrců se jedná o absolutní špičku, u níž fanoušci loru mohou vyzobávat twisty ještě hezkých pár hodin po zhlédnutí. Jen jsem doufal, že touto dobou již budu moci legálně sledovat seriál s recapem první řady na Disney+ i u nás a místo toho jsem se musel opět na dva měsíce "odstěhovat" do Holandska.                                                      První část třetí sezóny měla velmi pomalý rzojezd, člověk z toho cítil, že tvůrcu tak nějak nevědí, kam chtějí příběh směřovat, ostatně sami přiznali, že nemají vymyšlený konec seriálu. Ani se nedivím, že čísla sledovanosti poněkud kolísaly, samozřejmě covidová čísla byla jedinečná, leč i já jsem ke konci dva díly úplně vynechal a nakoukal je až před koncem sezóny. Dost mě překvapilo, jak v posledních několika dílech tvůrci dost šlápli na plyn co se týče výpravy a finále je vyloženě prošpikované cgi v jedné obří bitvě, na kterou se fakt pěkně koukalo, možná by se neztratila ani na plátně. Jsou to sice více obrázky nežli příběh, ale seriál pořád má Pedra Pascalla, který seriál neskutečně táhne kupředu, což bylo i dobře vidět na "spin-offu" s Bobem Fettem. Třetí řada přišla tak nějak z neočekávání a prostě tu byla, tu čtvrtou si dám za pár let zase rád. PS : Přidávám se k lidem, kterým už nyní chyběla Gina Carano. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 85% . Star Wars mám veľmi rád a po novej trilógii, ktorá mi moc nesedela, vyzeral Mandalorian ako návrat ku koreňom. A v podstate aj je, kedže sa odohráva pár rokov po páde impéria. Mando nie je moc dlhý, čo sa týkasérie a času jednotlivých epizód a to je možno aj trošku problém. Podla mňa by bolo lepšie spraviť s toho dvojdielny TV film ako seriál, pretože za taký krátky čas sa príbeh moc nestíha rozbehnúť (niektoré epizódy trvajú iba 30min). No na druhu stranu sa ani krátky Mando nevyhne zbytočným dielom (úvodné 3 a záverečné 2 diely sú tie najdôležitejšie, zvyšok je v podstate vata). Tak či tak je to kvalitný seriál, ktorý fanúšikov Star Wars univerza poteší. Mňa potešila aj účasť Filoniho, ktorý tu necháva drobné odkazy a omrvinky na svoje seriály Clone Wars a Rebels. Ako rozbeh to bola fajn jazda, no verím, že druhá séria bude ešte o chlp lepšia. 2. séria - 95% Už som si nejako zvykol, na to, že nám Filoni naservíruje v druhej sérii oveľa viac. Bolo to tak v Clone Wars, v Rebels a je tomu aj tu. Prvá séria mala viac zbytočných stand-alone príbehov a som rád, že sa to v druhej sérii zmenilo. Okrem viac stormtrooperov, lepšieho príbehu a lepších akcii, druhá séria ponuka predovšetkým zaujímavejšie postavy. Je tu návrat starých filmových (Boba Fett), ale aj seriálových (Bo-Katan, Ahsoka Tano). A to je pre fanúšikov asi jedno z najväčších prekvapení. No to najväčšie prekvapenie je bombastické finále, ktoré každý fanúšik musí vidieť! 3. séria - 90%. Druhá séria mi prišla lepšia, no trojka ma bavila zas viac ako prvá. Mando je tu trošku odsunutý na vedľajšiu koľaj a celý príbeh je hlavne o Mandalorianoch, no nevadilo mi to. Úvod tretej série nie je úplne strhujúci, no posledné diely (5,7,8) šliapnu na plyn a okrem perfektnej Star Wars zábavy, dostaneme trošku temnejší ton, keďže Impérium, znova vstáva s popola. Filoni a Favreau pekne prepojujú Manda s novou sequelovou trilógiu a taktiež nechýbajú odkazy na ďalšie seriáli. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Po příletu na Nevarro můžeme v pozadí vidět bílý protokolární droid K-3PO. Tyhle jednotky patřily mezi nejdražší na trhu a jasně to ukazuje, jak moc se Nevarro rozrůstá a obchodně kvete. (Veskoslav)
  • V průběhu streamování druhé série vyjádřila herečka Gina Carano (Cara Dune) na Twitteru své sympatie prezidentu Donaldu Trumpovi. Ve svém příspěvku dala jasně najevo, že věří ve volební podvody, kterými se po porážce Trumpův tým neustále oháněl, aniž by existovaly jakékoliv důkazy. „Musíme volební proces pořádně pročistit, abychom se následně nemuseli cítit tak, jak se cítíme dnes. Je třeba ustanovit zákony, které nás ochranní před volebními podvody. Vyšetřit každý stát. Nahrávat sčítání hlasů. Vypustit podvodné hlasy. Vyžadovat identifikaci. Ať volební podvody letos skončí. Spravte systém.“  Kvůli tomu prohlášení se fanoušci rozdělili na dvě strany. Jedna požadovala okamžitý hereččin vyhazov ze seriálu a nabídnutí její role někomu jinému. Druhá ale silně stála za herečkou, přičemž kritiky považovala za hysteriky, které chtějí cenzurovat vše, co se jim byť jen trochu nelíbí. (CrypzzXD)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama