Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Seriál "Bažináč" sleduje dr. Abby Arcaneovou (Crystal Reedová), která v louisianském městečku zkoumá smrtící virus pocházející z bažin. Ty však, jak Abby záhy zjistí, skrývají mystická a hrůzostrašná tajemství. Když se z temného močálu vynoří záhadná nestvůra, Abby stane tváří v tvář nočním můrám nadpřirozeného světa, kde nikdo není v bezpečí. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

verbal 

všechny recenze uživatele

Konečně kulantní a zcela zasloužená pocta světoznámému zpěvákovi Ajvnovi Jangstrovi také ze Spojených sráčů, jejíž krajově adaptovaná zvuková stopa, aby to bylo dokonalé, rozhodně měla znít takto: / I’m driving Mustang 81 to camp in Alabama / in a rush taking the risk passing through Louisiana./ The monster’s on the rampage there stepping out the glade / eating mostly Texan fucks / Džóžin is its name. //Džóžin - The swamp thing is lurking in the plash / Džóžin - The swamp thing has reached the village edge / Džóžin - The swamp thing is sharpening its claws / Džóžin - The swamp thing bites and sucks and chokes. / To get rid of Džóžin, although it sounds insane, U must use just and only fucking powder plane.// Aneb, když už nějaká ta pásová linka na homixové furtdokolové lobotomie konečně vyprodukuje něco alespoň trochu originálního, jakž takž syslupného, zábavného, dějově dotaženého, pestrého a solidně temného, co na to cýlové publykum?: „Gchrrrrchchch, ééééé, dyď je to úplně blbí, neuvjeřytelné postavi, vůbec ňykdo tam nebil super, nelogyckí děj, nůůůůda, poťme rači opjetkovat ňáki hluboce fylozofyckí, antycki dramatyckí, mišlenkově děsně složytý, exystencyjálně povznášejýcý a hlavně úpa nedyskredytačňý Opruz Dej od Mrvelu!!!" Tudíž si o pokračování můžeme nechat akorát tak zdát. Čuráci vypatlaní! ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Kvôli neznámemu vírusu sa lekárka Abby (Crystal Reed) vracia do svojho rodného mestečka Marais v Louisiane. Všetky stopy súvisiace s týmto vírusom vedú k miestnym močariskám. Postupom času Abby zisťuje, že vírus nemá len biologický pôvod, ale v Marais sa prebudilo niečo omnoho temnejšie. - Od seriálu s nálepkou DC Universe som vela nečakal, ale nakoniec je z toho velmi pozeratelná záležitosť, ktorá je vzhladom k momentálnej situácii velmi aktuálna. Sú tu výborne skombinované všetky prvky, ktoré tvoria hororovú atmosféru. Hudba je špičková, prostredie močarísk a malého mestečka v Louisiane nádherné a nesmierne ma potešili aj výkony hercov v hlavných úlohách, snáď len s výnimkou Kevina Duranda, ktorý ma ako vedec vôbec nespresvedčil, pretože ho poznám ako človeka, ktorý hrá väčšinou drsňákov. Najväčšou chybou tohto seriálu je to, že sa tu vedlajšie postavy objavujú len vtedy, keď sú nejakým spôsobom potrebné, ale v opačnom prípade zostávajú pozabudnuté a ich dejové linky nezodpovedané, čo mi vadilo takmer v každej epizóde. Škoda, že seriál bol zrušený, pretože Derekovi Mearsovi sa po rokoch v hororovom žánri konečne dostalo pozornosti aj medzi širšou verejnosťou, aj keď bol tradične celý čas pod maskou. + Derek Mears + herečka z Dead Rising a Better Watch Out + herec z Tragedy Girls a Dark Was the Night + herečka z Incident in a Ghostland ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne obrovské sklamanie. Od "bažiňáka" som teda čakal podstatne viac. Príbeh v jednotlivých epizódach ako aj celkovo nebaví, nemá to šmrnc, pútavosť postáv, nápad, napätie a ani dobrú mysterióznu atmosféru. Pár zábleskov tu síce bolo, ale nič, čo by si človek pamätal. Totálny prepadák. Jediné čo treba oceniť je technická stránka a pár vydarených hororových scénok. To jediné sa ako tak podarilo. Na dobrý seriál to je ale málo. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

666teen 

všechny recenze uživatele

No jasně. Je to od DC. Ale! NIKDO z hrdinů nenosí elasťáky, ani slipy navrch, odehrává se to za mlhou hustou tak, že by se dala krájet a dost možná ještě dál. Znáte to...žbluňkání, vrba, rákosí..a nakonec se objeví Rákosní.. Swamp Thing. Je to monstrum neposeda, zvědavý jako opička a tak už nedočkavě vyhlíží, kdy se v močále objeví další škodná. Nebudu nikoho napínat. To co vypadalo jako poměrně temná komixová adaptace, odpískali kreténi z DC po prvním díle. Takže 10 dílů natočené první série a šmytec, jako Liščí Pětka. Škoda. Tak snad přidají pár pokračování nějakému pastelkovitému kriplovi s nějakou ultra cool vadou. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Swamp Thing je pro mě obrovské zklamání. Swamp Thing jako postava byl dobrej, ale byl tu minimum času. Zbytek seriálu byl však jeden velkej průser. Herecké výkony, až na Willa Pattona hrozné. Postavy se tu teleportují a chovají jak zrovna scénář potřebuje, i přesto, že to odporuje všemu co o těch postavách víme. Například to jak Abby šla přesně tou částí bažin, aby náhodou našla ve tmě nábojnici, kteoru já bych nenašel ani za světla, kdybych ji hledal. Nebo její první setkání se Swamp thingem useknutý jakoby v půlce rozhovoru. Nejhůř pak dopadla kámoška od Abby, která se vždy někdě objevila, aby si s ní mohl někdo prohodit pár slov a jinak tam byla úplně k ničemu. Pak seriál obsahuje několik naprosto šílených absolutně nelogických věcí. Třeba jakože matka míšenka splodila s bělochem černocha! Jako WTF? Mimochodem odhalení tohoto faktu bylo jak z mexické telenoveli. No a pak je tu jedna scéna kdy modrý ďábel zabije a spálí spoustu lidí a Abby a její kámoška, které u toho celého jsou prohlásí jen "What the f*ck" a pokračují klidným krokem dál, jakoby se nic nestalo a v další scéně na tohle celé pro jistotu úplně zapomenou. Prostě za mě ten seriál velký špatný a jsem rád, že tohle utrpení nebude pokračovat. Na druhou stranu je mi líto, že neuvidíme dalšího Swamp Thinga, protože jeho dějová linie byla zajímavá a dobrá. Bohužel jako jediná. 1* 16% ()

Galerie (98)

Zajímavosti (15)

  • Daniel Cassidy (Ian Ziering) je v komiksech známý jako superhrdina Blue Devil. (NiWi)
  • Swamp-thing je populární hororová postava od DC. Prvně se objevil v „House od Secrets“ od Alexe Olsena z července roku 1972. Původně byl Swamp-thing člověk, vědec Alec Holland, který je terčem atentátu. Shodou okolností má laboratoř v bažině, kde skončí jeho tělo i chemikálie. Jeho ostatky začne požírat řasa a nastává proces kvašení. Po nějáké době vyleze bahenní monstrum tvořeno čistě rostlinami. Má nadliskou sílu, ale ovládá i sílu přírody. Je schopen urychlit proces růstu flóry a zároveň je imunní vůči magii. Jeho spektrum schopností je rozsáhlé a postupem času je Swamp-thing objevuje. (3T)
  • Písnička, která hraje v 8. minutě, je „In Dreams“ od Roye Orbisona. V 10. minutě hraje „Shout At The Devil“ od Mötley Crüe. Ve 43. minutě hraje „Heaven Is A Place On Earth“ od Belindi Carlisle. (Duoscop)

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Swamp Thing našel režiséra

Swamp Thing našel režiséra

05.09.2018

Očekávaný seriál Swamp Thing od nově založené služby DC Universe má konečně režiséra. Nějakou dobu se šířily spekulace, že by pilotní díl mohl natočit producent seriálu a mistr hororů James Wan … (více)

Reklama

Reklama