Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Miliardář předstírá vlastní smrt. Naverbuje mezinárodní tým agentů, který se vydá na odvážnou a krvelačnou misi s cílem odstranit brutálního diktátora. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (578)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Bay zkrátka jede pouze na efekt a řešit maličkosti jako jsou například chyby ve filmu a jiné hlouposti je zřejmě pod jeho úroveň. To ovšem v takto hojném počtu neuvěřitelně kazí celkový prožitek z filmu. Auto jede a v jednom záběru zrcátka nemá, pak je zas má, následně o jendo příjde a zas nemá ani jedno (neustále měníci v úseku 10ti minut). Nejsou to však pouze maličkosti, ale jedná se i o věci očividné a zcela zásadní. Mimo to byly akční scény průměrné a jak svojí délkou, tak nedostatkem inovace diváka po chvili znudí. Převrat v závěru se mi však celkem líbil a i když byl také nedomyšlený navyšuji za něj jednu hvězdu. Akce bez náznaku děje zkrátka nestačí. 40% PS: Už dlouho jsem neviděl film, s tak značným plot armorem klíčových postav. (tedy až na Franka, který nejprve uřídí v autě s pochybnými zrcátky neuvěřitelné věci a pak narazí do zaparkovaného bagru na rovné silnici bez zatáček) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu tuším, že Bay na něčem jede, ale teď už mám jistotu. A navíc bych řekl, že si zvýšil dávky. Tenhle akční úlet opravdu těžko hodnotit. Úvodní devastace renesanční Florencie byla zajímavá, ale zajídaly se mi ty ,,drsné'' kecy hrdinů v autě. Celé to bylo dost přitažené za vlasy včetně těch všelijakých bouraček, kdy ostatní auta po kolizi s autem hrdinů vybuchovala jak v Kobře 11. Co beru za krok ku reálnosti byl fakt a pro někoho možná naopak brutální, že z rozpůlených aut vylétávali lidé což jsem doposud v tak hojné míře v žádném filmu neviděl. Když jsem byl seznámen s tajnou organizací pochopil jsem, že film se musí brát s rezervou. Proto také svržení vlády (SPOILER!) v Turkmenistánu jsem bral už spíše jako fór. Tedy doufám, že to byl fór. Trochu mne děsí, že to Bay myslel vážně a že to je přesně způsob jakým Amíci nastolují demokracii ve světě. Aby bylo jasno, já mám Amíky rád. Vysekali svět ze dvou válek a když světovej policajt, tak raději ten z USA než z Ruska či Číny, ale zavádět západní model demokracie do zemí, kde mají podle svého letopočtu teprve středověk (a také to tam tak vypadá) prostě nefunguje. Kaddáfí, Hussein a málem i Asad by mohli vyprávět a podívejme se jak to tam teď vypadá. O Afghanistánu nemluvě mimochodem až teď boys předají vládu Talibanu, je vymalováno a každá oběť tam byla marná... Docela se divím, že si bay nevymyslel nějako fiktivní zemi. Dřive to byly ty různé Vahýristány a Azbúrie aby se někdo necítil dotčen... Pak Roth fiknul Hostel na Slovensko a přestalo si mlžit. Docela bych se divil, kdyby Turkmenistán nevznesl nějakou připomínku k filmu v podobě nějakého posla opásaného výbušninami .. Film střídá zajímavé lokace a v tom dost bavil. Jinak ale hlavní partička hrdinů mi moc nesedla a nechtělo se mi věřit, že ty křehké kočičky jsou tak drsné zabijačky nejen stejně drsné ochranky diktátora. Netflix začíná mít problém v tom, že je při penězích a tak nechává šílence jako Bay aby se utrhli ze řetězu což jde na úkor kvality. Tohle na mně bylo zkrátka už moc přeakčnělé a barevné a ty slzičky na konci... Eh... Dávám za tři odřené magnety. * * * ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vzpomínáte si na dobu, kdy se všichni snažili napodobovat Bayův styl a byla to hrozná otrava? Tak tady se Míša zase snaží (bůh ví proč) připomínat střihem, záběrováním i skladbou pozdního Tonyho Scotta a... no víte, jak to s kopiemi bývá, ne? Cením Míšův pokus o návrat ke kořenům, kde se nebál jezdit po mrtvolách a napětí narušoval dvojicí šukajících krys. Jenže 6 underground nemá o moc víc než vztyčený prostředníček vůči poslední Bayově family-friendly tvorbě. Dějově je to jeden velký bordel, který se složitou střihovou skladbou snaží maskovat to, že tu moc k vyprávění není. Vlastně se dobrou třetinu filmu jen něco exponuje, což je téměř pekelná formule. Medailonky jednotlivých hrdinů nevýrazné a vůbec to má v rámci struktury až příliš společného s dějově podobně přebordeleným, a přitom vnitřně vyprázdněným Sebevražedným oddílem. Úvodní akce fajn, ale neustálé teleportace mezi lokacemi mi narušovaly její průběh. Navíc si pravidelně si dopřávám vzrušující jízdu s Roninem, oproti němuž je akce ve Florencii sice prosluněnější, ale prosta skutečného napětí. Ono se ostatně obtížně sžívá s postavami, které mají být v napjaté situaci, ale současně mají potřebu pořád něco hláškovat a tvářit se nad věcí (hlavně u Reynoldse to boří veškerý pokus o nějakou hloubku jeho hrdiny). Nejpřekvapivější je úvodní "náraz" ve stylu první Mission: Impossible. To byl fajn blafák. Ale pak už se jen únavně skáče tam a zase zpátky, představuje se plejáda nezajímavých postav a občas se Bay připomene v hezky nasnímané akci. I ta má ale rezervy - zrychlení střihem není u Baye nic nového (klipař klipařem zůstane), ale třeba v případě parkourových montáží to úplně ničí veškerý jejich potenciál (podobně jako u Jackieho Chana je v takové akci jediné smysluplné řešení nepřerušovaný celek). Herecky nejsympatičtější Mélanie Laurent a Ben Hardy. Obsahově nůďo s pár nápady. A formálně takové nijaké. Věřím, že Tony Scott by hrdinům (a vlastně i celku jako takovému) dodal styl, který by miliardářovu sebevražednou misi prodal. Míša to nedal. 50% ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

disclaimer: mám fakt ráda filmy Michaela Baye, hezký holky i rychlý auta, a rozhodně mi nevadí, že Bayova tvorba je hodně přes čáru (čáry jsou dobrý), a že čím víc explozí, tím víc Bay... ale tohle je fakt jak mokrej sen bílýho heterosexuálního muže, co má prachy, takže díky tomu může zachránit svět a přinýst blaho jedný diktaturou utlačovaný arabský zemi, protože jeho pravda je ta jediná správná. A je jedno, kolik lidí během toho (tentokrát fakt brutálně, a to mám vysoký standardy!) zabije a kolik světovejch památek zničí. No, a teď už nevim, jestli mluvim o Bayovi, postavě Ryana Reynoldse nebo Americe obecně.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tá krikľavo zelená skvele ladí s miestnou architektúrou.“ Klasický Bay – namachrovaný kretén posadnutý „dokonalými“ modelkami s úchylkou na megagigantickú deštrukčnú akciu, v podstate hlúpy a mimoriadne inteligentný zároveň. Naozaj to nie je môj miláčik, ale niektoré jeho filmy mám rád (Skala, Bad Boys 2) a musím priznať, že veľa nechýbalo a vpálil by som tomu aj štvrtú hviezdu. Ale nevpálim, pretože akcia je dobrá a jej jej požehnane, ale pravdupovediac po šialenom úvode jej úroveň predsa len trošku klesá a proste už to nie je ono. V deji sa budete zo začiatku (t.j. prvú hodinu hahaha) strácať a nejaký čas vám potrvá, kým si zvyknete na postavy. Potom sa ale konečne naladíte na správnu vlnovú dĺžku, postavy si obľúbite a začnete im držať palce a v deji sa predsa len zorientujete. A už sa veziete. A veziete. A veziete. Má to pár wtf vtipov (Raymond!!!), skvelý soundtrack, plno krvavých výjavov (nie, že by to bolo dôležité...či?) a neuveriteľný nápad s magnetmi. Ale niečo tomu chýbalo. Každopádne, hoci som najskôr frflal, či si Bay za taký rozpočet nebol dovoliť hviezdnejší kasting, tak spätne som rád, že obsadil menej známych až úplne neznámych hercov. Je to tak lepšie. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Když se tým přesouvá do Las Vegas, odehrává se tam scéna na závodním okruhu. Ten ve skutečnosti neleží v USA, jde o okruh Yas Marina v Abú Dhabi. Poznat to lze i podle přilehlého zábavního parku Ferrari World. (FIAT 500)
  • V rukách členov tímu môžeme vidieť pištole FN Five-seveN, Beretta 92FS, Beretta APX, Salient Arms International 1911, CZ P-09, Heckler & Koch HK45T a SilencerCo Maxim 9. V Taliansku používa pri automobilovej naháňačke Dvojka (Mélanie Laurent) pušku FN SCAR-SC a v Hong Kongu používa Sedmička (Corey Hawkins) sniperskú pušku Accuracy International AXMC. Dvojka a Trojka (Manuel Garcia-Rulfo) behom tejto akcie majú brokovnice Kel-Tec KSG Tactical, Štvorka (Ben Hardy) zase samopal Brügger and Thomet MP9. Na jachte má Jednotka (Ryan Reynolds) samopal CZ Scorpion Evo 3 S1 a Sedmička samopal CMMG MkGs Banshee 300, ako aj guľomet M249 Paratrooper, ktorý používa na člne. (ČSFD)
  • Auto, kterým hlavní tým ujíždí v první scéně, je Alfa Romeo Giulia Q. (FIAT 500)

Související novinky

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

Reklama

Reklama