Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 5

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (361)

predators 

všechny recenze uživatele

Nic extrémního pod hladinou nečekejte...holky se ponoří v kleci do oceánu plného žraloků většími než loď. No a co se může posrat? Zkuste hádat...Ano, uvíznou v kleci, dojde kyslík, dopluje pomoc, dopluje žralok, sežere pomoc, sežere klec, sežere loď. A ten alternativní konec wtf???!!! Za mě slabota. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skvělý klaustrofobní thriller se žraločí tematikou...v té kleci bych nejspíš zešílel (samozřejmě ne, páč bych do ní nevlezl). Původně jsem zvažoval mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale za povedený konec musím jednu přihodit. A taky mám rád jakýkoliv příběh z mořských hlubin, i když je mi jasné, že většinu filmu natočili v mělkém zatopeném lomu, ale nechť... Místy opravdu napínavé a strašidelné, hlavně v momentech, kdy člověk čeká, co se ze tmy vynoří (jistě, žralok). Samotní žraloci jsou věrohodní, čemuž napomáhá i šedá modř přecházející až do temnoty, počítačové efekty nejsou do očí bijící. A dojde i na krvavé útoky! I když s každou drobnou rankou a následnou krví jsem čekal okamžitý útok, tak čekání bylo o to mučivější. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jak natočit dobrý horor se žraloky, když je scénář levnější než thajské společnice a nejsympatičtějšími postavami jsou právě žraloci? Johannes Roberts by o tom zvládl krátkou přednášku, protože jeho režie je dobré dvě třetiny filmu poměrně vynalézavá a zájem diváka o osudy dvou hysterických pipin uvězněných pod vodou drží zdařile nad vodou. Především ve chvílích, kdy holčiny vynuceně opouští pohodlí klece, je atmosféra díky intenzivní hudbě a zmáknutým lekačkám opravdu nepříjemná. Netradiční konec ale potěšil jen napůl a určitě mě jako lidumila mrzí nízký počet roztrhaných na kusy, byť se tím znásobuje uvěřitelnost instinktivního chování žraloků. Slabé 3*. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o žralokoch. Od vtedy čo som si pozrel Spielbergove “Čeľuste" trpím žraločov závislosťou. Videl som už mnoho snímkov s touto tématikou. Niektoré boli fakt hodne dobré, iné za moc nestáli. Nedávno som natrafil na titul "47 metrov". Bolo to celkom príjemné oživenie v rámci žraločích thrillerov. Snaha o dramatickosť sa vydarila. Príbeh dvoch amatérskych potápačiek, ktoré zostali uväznené štyridsať sedem metrov pod morskou hladinou v obkľúčení krvilačných žralokov ma zaujal a po celý čas držal v napätí. *** ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Vcelku netradičně podaný žraločí thriller. Člověk by řekl, že už se toho zde moc vymyslet nedá, ale autoři si věděli rady. Nebylo to vůbec špatný, rozhodně lepší jak nedávné Mělčiny aneb žralok vs. mořské dno. Fajn nápad, solidní napětí, co mi vadilo asi nejvíc byly nepřirozené útoky rybiček "hlavně ať je vidět co nejvíce zubů". 65% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie filmu prebiehalo od 15.6. do 7.8.2017 v Dominikánskej republike a vo filmových štúdiách The Underwater Studios v britskom Basildone. (MikaelSVK)
  • Klec má své světlomety odpojené od zdroje napájení, přesto však stále svítí. (BMW12)

Reklama

Reklama