Reklama

Reklama

Rezavý meč

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeden z najlepších detektívov, Ashwin Kumar (Irrfan Khan), ktorý si momentálne prechádza dosť zložitým obdobím vo svojom manželstve, dostane proti svojej vôli vyšetrovanie prípadu dvojitej vraždy. Podľa miestneho policajného zboru sú vinníkmi rodičia zavraždenej dcéry a ich sluhu, avšak ich správa obsahuje obrovské množstvo nejasností a paškvilu. Po tom, čo sa Ashwin ujme vyšetrovania, na povrch sa začnú postupne vyplavovať nové a nové skutočnosti, ktoré zahaľujú celý prípad rúškom záhad a tajomstva. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Názorný, navíc reálným příběhem podpořený důvod, proč nežádat o pomoc indickou policii ani, když se jí chcete jen zeptat na cestu. Snímek se celý zabývá tím, co ostatní indické filmy ukazují shodně, akorát na menší ploše. Totiž, že indičtí poldové dokážou najít skutečného pachatele asi jen v případě, když jim spadne náhodou na hlavu, v ruce drží podepsané přiznání a tři nezávislí svědci policii ukážou a detailně vysvětlí i záznamy ze svých mobilů, jak ho natočili přímo při činu. ____ Smrt mladé dívky nejdřív vyšetřuje odpuzující lenoch, který veškeré stopy přehlíží, aby s tím neměl žádnou práci. Pak oddaný kriminalista, který se snaží, ale používá při výsleších násilí a drogy. A do třetice opět neschopa, který si na místo činu bere vnouče, protože ho nemá kdo hlídat. Indický soud pak téhle crazy parodii na vyšetřování a spravedlnost dodá jen hořkou tečku. _____ Že je Spravedlnost slepá asi v Indii znamená, že tedy stejně nemá cenu se snažit a berou to hákem: padni, komu padni. Bohové, chraňte nás před takovou přezíravostí a amatérismem. ____ Příběh sám je jednoduchý, což by nevadilo, ale trojí vyšetřování jednoho zločinu je místy moc roztahané. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Až jednou vyhraju první ve sportce, koupím si barák jak hrom, jachtu a poplavu na cestu kolem světa. Až jednou dostanu chuť na nějaké vyhlášené jídlo, zajedu si do Prahy a za panem Pohlreichem a nacpu si břicho, až mi bude praskat. Až budu chtít jednou někoho zavraždit, udělám to zcela jistě v Indii. Vyhlídnu si nějakou nevinnou oběť, pokud možno dvě, nebo tři, podříznu jim krk, nebo je rozstřílím samopalem a můžu si být jistý, že se mi vůbec nic nestane. Možná kvůli mně odsoudí nějakého domorodce, nebo jiného turistu, ale určitě to nebudu já. Místní policie totiž pracuje tak skvěle, že na nějaké důkazy úplně kašle, nebo je raději neprovádí vůbec a dá raději na drby místních, rádo by znalců. Ve výsledku můžu být úplně v klidu, kochat se místními památkami, nebo provádět nějakou jinou, pokoutnou činnost. V tomhle policejním absudristánu, kterému i náš slavný Kocourkov nesahá ani po kotníky, je totiž možné bohužel úplně všechno. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála indických filmů současného Bollywoodu, na který jsem sebral odvahu, a nakonec toho ani nějak moc nelituji. Nevím proč, ale indické filmy mě nelákají, přesto jsem rád, že jsem si tenhle pustil. Je to moderní thriller/drama, který funguje i v násilných scénách, v těch klidnějších i v rámci standardního pátrání. Přesto ohromen nejsem. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mňa by tak strašne zaujímalo ako sa to vlastne v skutočnosti stalo. Ale obávam sa, že toho sa asi ani nedočkáme. 5 rokov trvalo indickým orgánom, kým tento prípad uzavreli, a to s dosť kontroverzným výsledkom plným nezrovnalostí a pochybností, v podstate rovnako ako tomu bolo aj počas toho sporného vyšetrovania a interpretácií rôznych vyšetrovacích zložiek (tak ako bolo dobre prezentované aj vo filme). Tento prípad vyvolal v Indii obrovské vášne a neutíchajúce debaty - nielen ohľadom potencionálnych vinníkoch, ale aj ohľadom kompetencií polície, vyšetrovacích postupoch, či samotnom verdikte bez jednoznačných dôkazov. Film výrazným spôsobom konfrontuje skutočné udalosti v chronologickom poradí, a postupne nám predstavuje oba scenáre, ku ktorým dospeli dva rôzne vyšetrovacie teamy. Formát výborný, aj keď miestami trochu subjektívne nabádajúci k jednej z týchto verzií, čo mierne otriaslo objektívnym charakterom tohto filmu (aj keď zrejme účelovo, a z pochopiteľných dôvodov). Rovnako je škoda, že sa do filmu nedostali všetky okolnosti tohto kolosálneho prípadu (na to by bol asi lepší skôr nejaký 5-hodinový dokument)... Zostáva jediná otázka. Boli skutočne odsúdení tí správni? (podľa mňa Nie!). Pre záujemcov odporúčam detailný popis všetkého, čo sa týka tohto kontroverzného prípadu: 2008 Noida double murder case (Zdroj: wikipedia). ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Takový ´až´ místy americký filmový styl vyprávění (postavou vyšetřovatele Ashwin Kumara) o skutečném kriminálním případu - Noida 2008 - dvojnásobná vražda, při které jednou z obětí byla čtrnáctiletá dívka .. jenže zde samozřejmě v indickém prostředí /podání .. klasickým bollywoodským stylem /tedy až přehnaně zvýrazněné, hned na počátku fatálně zpackané policejní vyšetřování a pozdější, taktéž vlastně nepříliš úspěšný pokus o jeho restart, i když neúspěšný (?) ... ..výborné obsazení... ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama