Reklama

Reklama

Rambo: Poslední krev

  • USA Rambo: Last Blood (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

John Rambo se konečně vrátil domů. Usadil se na ranči v Arizoně a své běsy zabijácké minulosti se snaží vyhnat klidným životem kovboje v americkém zapadákově. Najde i pár lidí, které má rád a na kterých mu záleží. Má šanci dojít i smíření. A právě obyčejný pocit, že má konečně pro co žít, ho nelítostně vrátí tam, odkud se snaží utéct. Do světa zabíjení. Dcera jeho dávného přítele totiž nedbá na výstrahy a vydá se za hranice do Mexika, kde ji unese místní mafie. Únosy dívek pro nucenou prostituci provádí zločinci v Mexiku celkem běžně, v tomhle případě ale měli obrovskou smůlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (853)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Strašná slabota. Jediné, čo ma na piatom Rambovi tešilo, bolo, že som ho vynechal v kine, lebo to by som bol strašne vytočený. Sly si proste nakrútil ďalšiu treťotriednu patlaninu, tentokrát variáciu na Taken. A aby sa to lepšie predávalo, dal tomu názov Rambo. Pravdou však je, že s titulným hrdinom to nemá nič spoločné. I tých pár flashbackov na Vietnam pôsobia dosadené na poslednú chvíľu (a Slyovi sa nechcelo nosiť parochňu). Kým každý z predošlých filmov varioval tému vojny, tu na to Stallone úplne rezignuje a je to prostý akčný film o únose a pomste so záverom, ktorý je tak over the top, že Rambo tu už pôsobí ako Jason Voorhees. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní rozlučka s Rambem a ikdyž kritici brblají já jsem skoro nadšen. Sylvester Stallone na to pořád má a jde z něj respekt jak z rozzuřeného býka. Příběhově sice film nepřináší vůbec nic nového a jede v zajeté Revenge šabloně, ale odehrává se naštěstí v nepřijemném prostředí Mexika, které mne zkrátka baví a všudypřítomná špína je zde zobrazená poměrně solidně. Největším plusem je však samozřejmě finální půl hodina, která si bere to nejlepší od Sám doma a Saw a je to doslova přehlídka gore scén, při které pokud ste gurmán, tak budete slintat a potit se. Z Ramba se ve finále stává exploatační horor a větší masakr tu od Evil Dead snad nebyl. ( Při zlomení klíční kosti jsem se cítil fyzicky nepříjemně jak už dlouho ne). Kdo chce hledat chyby si je najde a kdo se chce 90 minut skvěle bavit, tak si film užije. Tohle v kinech chybělo! 85% ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rambo (5.) - sám doma a Mexikáni. Do kina jsem nešel s přehnaným očekáváním, ale ani jsem příliš vážně nebral prvotní kritiky, které jsem četl různě na netu. Že bude děj snadno čitelný, jsem čekal, ale nevadilo mi to, neboť průhledný byl doposud každý díl. Dlouhé vlasy a čelenku jsem u Johna oželel a zvlášť se mi po tom nestýskalo, byť nepopírám, že delší účes by k této postavě pasoval o něco víc. Nejvíc zamrzela snad jen absence jizvy na tváři od Jušina z druhého dílu. Následující část komentáře může obsahovat SPOILERy Úvod snímku v bouři v lese měl atmosféru a připomněl naháněčku vietnamského veterána v prvním příběhu. Prostředí ranče mě zaujalo, protože konečně člověk poznal domov hlavního hrdiny, kam se od začátku de facto vracel, resp. chtěl vrátit. Nové postavy v Rambově okolí potěšily a příběh kolem nich rozhodně nebyl špatný, byť se dost odlišuje od všech dosavadních dílů. Takto by se v podstatě dala shrnout celá Poslední krev. Je jiná, ale o nic horší, než například čtvrtý díl. Rozhodně nesouhlasím s tvrzením, že se ve filmu nic neděje a vše přijde v posledních 20-30 minutách. Nějaká občasná akce tu od začátku byla a rozhodně za to stála. Nikdy nenudila. Myšlenky a slova Johna Ramba mají hloubku a krásně vystihují charakter starého veterána, jenž má v sobě démony z minulosti a z krutostí, kterých byl svědkem a do jejichž soukolí sám patří. Snad i díky nové rodině a práškům je dokáže jakž takž potlačovat a poznáváme tak i nejhovornějšího Johna za celou dobu. Na jeho tváři je i častěji úsměv. Kdo by si však myslel, že Rambo zapomněl na výcvik plk. Trautmana, je na omylu. Během vteřiny se stařík dokáže proměnit ve vraždící stroj, což v poslední části snímku předvede ve vší syrovosti. Nechybí pasti, které odkazují na jedničku, luk, typický nůž, ale i střelné zbraně a jiné náčiní vhodné k hubení (ne)vítaných hostů. O holých rukou ani nemluvě. Finále je vskutku brutální řežbou a pomsta poslednímu Mexikáncovi předčí snad všechny krvelačnosti ze série. Překračuje i scénu s klíční kostí, která se rovněž zařazuje mezi to nejdrsnější, co Stallone během své kariéry předvedl. V rámci příběhu mne překvapil pouze jeden zvrat, jenž zase pro změnu rozhodně patří k tomu nejjímavějšímu ze všech dílů. Po hudební stránce není tento snímek špatný, ale na můj vkus je modifikace ústřední rambovské melodie příliš vzdálena krásně znělému tématu, které ve všech pokračováních ikonicky zaznívalo. Za každý tón z něj jsem však byl nesmírně vděčný. Krásnou tečkou za celým počinem byly závěrečné titulky s flashbacky z předešlých filmů. Musím uznat, že je-li tento Rambo opravdu posledním (byť Sly naznačuje, že tomu tak nemusí být), byl bych za to rád. Už čtyřka končila skvěle, rozhodně tamní poslední scéna měla větší sílu, než loučení v tomto pokračování, ale navzdory tomu se jedná o více než důstojné loučení (?) s postavou... P. S. po zhlédnutí Ramba 5 přidávám hvězdičku i Rambu 4. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Neviem čo tu toľkým vadí. Áno, tie najlepšie časy Ramba už dávno odviala Vietnamská vojna, ostal len ľahký opar zašlej slávy, no táto postava bude mať asi stále niečo do seba. A stále je tu Stallone, ktorý síce vypadá, že si odkladá zuby na noc do pohára, ale čo sa týka akcie, tak stále to vie. Osobne sa mi páčil aj príbeh - jednoduché, bez zbytočnej politiky a naháňačiek s armádou či políciou. Proste krivda, pokus o nápravu a nekompromisná odplata. A tá odplata... pánečku, to bol teda masaker. Určite som niečo tak krvavé nečakal. To sa autorom podarilo, vidno, že premýšľali. A záver bol taký príjemne emotívny, nič prehnané, len číra nostalgia... pekné. Silný nadpriemer. 85/100 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak Sylvester Stallone s Rambem pracuje a postupem let z něj udělal regulérního tragického hrdinu, v jehož uvažování a konání jsem tentokrát viděl něco až shakespearovského. Vážně. Když varuje neteř před hledáním odcizeného otce, mluví o čistém zlu a o tom, jak se toho nelze zbavit... Samozřejmě je každému jasné, co se stane dál. Ale právě díky tomu, že to víme, má tahle scéna takovou sílu, protože vidíme Ramba trpět, aniž by do něj zrovna někdo řezal nožem, a dojde nám, že se sice vrátil domů a doma žije, ale ve skutečnosti doma není. Z tohoto pohledu je první část filmu (o které tak často čtu, že je telenovelová, nudná, dlouhá, roztahaná a kdesi cosi) nesmírně důležitá a hlavně zajímavá. Když pak dojde k Rambově cestě do Mexika a utrhne se řetěz, je to nevyhnutelně a maximálně brutální, protože tak jako tentokrát Rambovi ještě nikdo nikdy neublížil a on bude oplácet stejnou mincí (zúčtování s hlavním padouchem ukáže, že jestli si Rambo na něco nepotrpí, jsou to metafory). Pokud tedy čekáte jen ta závěrečná jatka a vůbec vás nezajímá John Rambo - postava, zůstaňte sedět doma a nekažte tomu filmu hodnocení. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (25)

  • Prvý zostrih filmu mali možnosť vidieť ľudia zo štúdia Lionsgate už 5. 4. 2019. (Paldiny)

Související novinky

Zlaté maliny 2020 – nominace

Zlaté maliny 2020 – nominace

09.02.2020

Tradičně se Zlaté maliny aka ceny pro nejhorší filmy roku udílí noc před Oscary. Letos tomu tak není, pořadatelé se dosud ani nerozhodli, kdy ceremoniál vlastně proběhne, místo toho však dnešek… (více)

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

08.05.2019

Produkční společnost Sylvestera Stallonea (Rambo, Rocky) Balboa Productions získala práva na remake jihokorejského thrilleru The Gangster, the Cop, the Devil, jenž bude debutovat letos na filmovém… (více)

Opuštěný Rambo projekt stále žije

Opuštěný Rambo projekt stále žije

19.10.2018

Sylvester Stallone (Plán útěku, Creed) momentálně natáčí pátého Ramba, který se bude odehrávat v Americe a stárnoucí hrdina John Rambo ve filmu bude válčit s mexickým kartelem. Kdybychom se ale… (více)

Reklama

Reklama