Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 5 (1976) (série)


Párek (S05E05)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1976, 10 min

Obsahy(1)

Hladový nepohrdne ničím... Co všechno se může stát při jedné zastávce v Praze... Jednou takhle na podzim se vraceli manželé (Z. Hadrbolcová a J. Krampol) z dovolené v Karlových Varech a jak se říká – až na nějaké drobné – byli úplně „švorc“. Protože ale měli v Praze skoro dvě hodiny času, než jim jel rychlík do Ostravy, rozhodli se, že se po městě trochu projdou. A jak říká jedno srbské přísloví: Hlad vlka žene z lesa, tak i naše cestovatele žene do občerstvení. I když jim zbylo jen pár korun, na drobnost naštěstí ještě mají. Manželka tedy koupí v bufetu párek a jde s manželem ještě koupit pivo. Když se manželka vrátí, jejich párek konzumuje cizí paní (M. Motlová)… (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černobílá bakalářská povídka, která má slušný závěr a dlouho očekávanou pointu, ale jinak je to zcela o ničem. Sledujeme pár Hadrbolcová & Krampol, který přijel do Prahy, za téměř poslední peníze si koupí párek a pivo. Poté následuje až groteskní zápletka o snědeném párku a o nedorozumění. Maruška Motlová si aspoň dala pořádný kopec párků během natáčení, my na ně dostali při sledování chuť a ... to je fakt vše. Ani zábavné, ani poučné. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejhorší mi přišlo, jak se Marie Motlová s drobným knírkem pod nosem nacpávala párkem. To mi chuť na párek rozhodně nevyvolalo. Ale je zvláštní, jak se chovají lidé v určitých dobách. Dnes by to asi řešili všichni zúčastnění jinak. Mě prostě přijde zvláštní, že hlavní hrdinové nechají všechno tak a začnou se kvůli párku nahánět po Praze. Z technického hlediska měla povídka velké problémy se zvukem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sláva, i za "komárů" byl k vidění solidní product placement. Ano, párky v hlavní roli. Matička Praha, vyhladovělý manželský pár bez peněz, škaredá a odulá paní s dobrým srdcem a naditou šrajtoflí, socialistický bufet a trapas, kdy slabší polovička z páru se domnívá, že její odložené párky končí v útrobách žravé babizny s nářečím. Omyl, to byly jiné párky. Načež vše spraví omluva a málem si hodí trojku. Proč se vlastně tak banální námět dočkal zfilmování, to už nechme soudruhům a jejich výběru. Natočené i sepsané to bylo vesměs rutině. Zahrané to bylo příjemně, lidsky a teple. Černobílý formát vždycky bude působit zuboženě. Jak šel čas, je znát mizerná technická kvalita obrazu i zvuku. Je i poměrně diskutabilní, zda by zrovna tahle povídka splňovala kritéria tehdejšího bakalářského tématu nesoucího souhrnný název " Z cizího krev neteče". Sama autorka námětu na závěr v dopisu podotýká, že až tak ne. Co se jim tedy tam těm soudruhům vloudilo?! Dietla s Dudkem omlouvá to, že toho vytvořili hodně. Ne všechno tudíž muselo mít extra kvalitu. Povídka "Párek" se nijakým významným způsobem nezapíše do diváckého povědomí. Jak se tam ale procházelo těmi všemi možnými socialistickými "superfastfoody", je možné, že i divák dostal hlad. To bylo na téhle povídce poměrně nejsugestivnější. 40% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fousatá historka, kterou jsem slyšela v různých podobách od lidí, kterým se to OPRAVDU stalo!! Ale mělo to být v brněnském Sputníku a místo dobrotivé Mařenky Motlové to měl být fousatý chlap. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama