Reklama

Reklama

Já jsem noc

(seriál)
Trailer 2

Epizody(6)

Obsahy(1)

Seriál "Já jsem noc", inspirovaný skutečnými událostmi, vypráví poutavý příběh dospívající dívky Fauny Hodelové (India Eisleyová), jíž se matka bezprostředně po porodu vzdala. Fauna, která vyrůstá poblíž nevadského Rena, vede i navzdory svému nejasnému původu víceméně pohodlný život, dokud jednoho dne neučiní objev, který ji přiměje o všem pochybovat. Když začne pátrat po tajemstvích ze své minulosti, potká zkrachovalého novináře (Chris Pine), sužovaného případem, který mu zničil život. Společně se vydají po zlověstných stopách směřujících k nechvalně proslulému losangeleskému gynekologovi jménem dr. George Hodel (Jefferson Mays), zapletenému nejen do nejtemnějších hollywoodských prostopášností, ale dost možná i do nejznámější, nikdy nevyřešené vraždy kalifornské historie. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (20)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Obr nuda, kde figuruje jeden maximálne nesympatický Pine a novinár v jednej osobe, teda inde mi až tak nevadí, ale tu ma jeho herectvo dosť vyrušovalo. No a potom tam dajú sympaťáčku Indiu Eisley, ktorá ale napodiv hrá miešanú černošku, pritom s afroameričanmi pôvodom nemá ani prd a aj jej pleť je tak o 10 odtieňov bledšia než napríklad u Rihanny. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Nevyužitá šanca. Chopiť sa tak danej matérie trebárs Fincher, na svete by bol ďalší temný, chladný a sterilne ladený zodiacovský majsterštyk. Priestor tu na to bol, dalo sa veľmi pekne vyhrať jednak s dobovými reáliami (polovica 60. rokov, Los Angeles, surealizmus, kontrast snobskej pompéznosti s afro-americkou chudobou a rasovou diskrimináciou, úplatná polícia, traumy z vojny, k tomu všetkému koketovanie s notoricky známou "Black Dahliou"), predloha podľa skutočných udalostí, a teda mýtmi opradená "figúrka" menom George Hodel taktiež má čo do seba (jeden by povedal, že o také niečo sa budú biť väčšie filmárske esá, a projekt neskončí pod záštitou práve - nič proti -, TNT), lenže bohužiaľ. Vo výsledku takpovediac "ani ryba, ani rak". Postavy tuctové, všedné a taktiež plytké (na čele s prepáleným a často vyslovene rušivým Chrisom Pineom - i keď zavinením primárne scenáristu, ktorý jeho postavu katastroficky odflákol; avšak palec hore za obsadenie Indie Eisley), atmosféra nezaraditeľná a viacmenej nijaká (občasné náznaky vcelku slušného mysteriózna vždy vzápätí prekazila buďto klišé barlička, dejová nedotiahnutosť alebo najčastejšie vyložene nepatričné a stupídne odľahčenie), scenáristicky taktiež žiadna sláva (nehovoriac o početných odchýlkach od historických reálií - tie však prekážali najmenej). Každou ďalšou časťou som sa skrátka stále viac a viac utvrdzoval v tom, že tvorcovia si pri tomto projekte naložili žiaľ priveľké sústo. Ako celok to neprehliadnuteľne škrípe. Za mňa teda sklamanie, avšak jedným dychom dodávam, že nebyť môjho rozčarovania z onoho premrhaného potenciálu, ktorým daný projekt disponoval, objektívne by to na tú trojku asi predsalen vystačilo. Takto však musím ísť o stupeň nižšie. 45% ()

Reklama

incognito 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem náhodou narazil na HBO Go a řekl jsem si proč ne. Až pří konci první epizody jsem zjistil, že tady půjde o látku inspirovanou skutečnosti, ale rozhodl jsem se nic negooglit až do konce.  Vizuál je zajímavý. Hlavní zápletka zdá se hodně temná, ale nikdy nejdeme pořádně do hloubky.  Jednohubka na odpoledne je to dobrá, ale předpokládám, že ambice zde byly mnohem vyšší. Opět se vyjádřím k dabingu, kde je obsazení opravdu hodně dobré. ()

Tristan Rafael 

všechny recenze uživatele

Pulpovej a nenáročnej rádoby neonoir na pozadí rasový segregace. Hezky se na ty neonový a sytý barvy korupcí zkaženýho Města Andělů kouká.. o tom žádná.. Mě osobně však zamrzel fakt, že to geniální zlo, kterýmu se tu jde po krku, je explicitně odhaleno velmi brzy a tím ztrácí na své hrozivosti. Každopádně líbivej počin, kde hrají prim uhrančivý a fantastický oči Indie Eisley. Plus za zlehka načrtnutý otázky, který míří až k Zodiacovi. Doporučuju blíž nastudovat osobnost George Hodela a publikace, které k jeho osobě sepsal jeho (zde nezmíněný) syn. Under the Silver Lake ale dle mě, i přes svůj šílenej crazy přístup načrtnul konspirace a zkaženost LA svou až lynchovskou optikou mnohem, mnohem líp. ()

Mermaidee 

všechny recenze uživatele

Mám ráda příběhy podle skutečných událostí a nejen vizuálně, ani příběhově jsem tu nemohla být zklamaná. Jenže dialogy často šustily papírem, především postava Jaye byla dost nevěrohodná a chtěla někoho míň pohledného, minimálně. Fauna nevypadala v nejmenším na 15 let a spousta dějových linek byla zabitá, včetně konce. ()

Galerie (441)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se chce Jay (Chris Pine) znovu přihlásit do armády, jsou při jeho vystupování z auta jasně vidět rozsvícená zadní světla. Když se ale po chvíli vrací, světla jsou zhasnutá. (noelcoward73)

Reklama

Reklama