Reklama

Reklama

Až na vrchol

  • Velká Británie Hitting The Apex
Trailer 1
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2015, 133 min

Režie:

Mark Neale

Scénář:

Mark Neale

Kamera:

Grant Gee

Hrají:

Valentino Rossi, Brad Pitt (vypravěč), Dani Pedrosa
(další profese)

Obsahy(1)

Až na vrchol představuje příběh šesti bojovníků – šesti nejrychlejších motocyklových závodníků všech dob – a jejich osudů. Příběh o tom, co je v sázce, co lze vyhrát a ztratit, když se ženou za slávou rychlostí přesahující tři sta kilometrů v hodině.
Brad Pitt v roli vypravěče popisuje intenzivní soupeření mezi jezdci, ale i další vazby, jako je přátelství a vzájemný respekt jako důkaz nejvyšší profesionality všech pilotů, kteří mají co do činění s kategorií MotoGP, královnou jednostopých závodů. Ponoříte se do fascinujícího konkurenčního boje, v němž se představí ikona motorsportu Valentino Rossi, Casey Stoner, Dani Pedrosa, Marco Simoncelli, jenž obětoval závodům to nejcennější – svůj vlastní život, a samozřejmě stoupající hvězda, španělský mladík Marc Marquez. (sterovsky)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (62)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Překročte limit, abyste věděli, kde je." Několik velkých cen jsem viděl, depo jsem si taky párkrát prošel, ale za nějakého velkého znalce nakláněných motorek se rozhodně nepovažuju. Dokonce jsem si do zhlédnutí tohoto snímku neuvědomoval, proč se jezdci tak často válejí na zemi a hle, oni zkoušejí, co všechno jim gravitace dovolí, aby v dalším kole mohli proletět zatáčku o 0,00001 sekundy rychleji. Jsou to zkrátka šílenci bez pudu sebezáchovy, což je patrně dobře, protože bez nich by nevznikly ty úžasné záběry při průjezdech zatáček, při předjížděcích manévrech či nekontrolovaných kotrmelcích. Mne tedy nejvíc bavili pohodář Valentino Rossi, provokatér Marco Simoncelli a zejména slušňák Casey Stoner, který se nenechal semlít propagačním humbukem a místo toho rozumně včas skončil. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Takhle má nějak vypadat dokument! Zajímavý od startu do cíle. Mnoho zajímavých informací je demonstrováno přímo na trati, dále skvělé výpovědi závodníků, trenérů, týmových pracovníků, rodičů, prostě od všeho někdo. Až na vrchol popisuje dle mého nejlepší generaci motocyklových závodníků všech dob, kteří jsou vlastně svým způsobem odlišní v mnoha věcech, ale spojuje je chuť vyhrávat a neskutečný cit pro rychlost na dráze. Jsem rád, že se film zaobíral i nešťastnou smrtí Simoncelliho, ale též chválím, že se na ni nezastavil a dokument nebyl jen o něm. To by bylo o dost smutnější. Takhle to bylo o celé MotoGP, která je velice atraktivní a já ji daleko více preferuji než třeba Formule 1 či NASCAR. Brad Pitt obohatil Hitting The Apex svým dramatickým hlasem a vzniklo tak pro mě velké překvapení a ukázka, jak má asi dokument vypadat, aby nebyl nudný a černobílý. Dávám 90%, pět hvězd. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

MotoGP sledujem už dobrých zopár rokov (aj keď v poslednej dobe už pomenej), a tak ma tento dokument celkom potešil a pekne som si zaspomínal na sezóny, kedy som MotoGP sledoval prakticky najintenzívnejšie. V hlavnej úlohe ikony posledných pár rokov - Rossi, Lorenzo, Stoner, Pedrosa, Simoncelli a Márquez. Mená, ktoré v posledných rokoch kráľovskej triedy MS cestných motocyklov, znamenajú pojem! Naozaj dobre zvládnutý dokument, ktorý nám rad za radom chronologicky predstavuje príbeh, do ktorého sa postupne pridávajú nový a nový hrdinovia (bohužiaľ, jeden aj odchádza). Každý z jazdcov zažil svoje vzostupy v podobe víťazstiev či titulov, ale aj pády v podobe smoly a zranení. A keď už bola reč o tom fenoméne Valentino vs. zvyšok sveta, akosi sa v tomto dokumente zabudlo na jedného majstra sveta, ktorý v podstate ako prvý preťal to Rossiho majstrovské ťaženie = Nicky Hayden, ktorý je navyše dokonalým príkladom veľkého vzostupu a náhleho pádu vo výsledkových listinách. Ale inak veľmi dobrý dokument, ktorý okrem samotného závodenia pekne prezentoval aj to celé zákulisie, ktoré k tomu neodmysliteľne patrí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Moto nadšenci během sledování zcela určitě několikrát postříkají monitor. Ostatní hrstku obyvatelstva zřejmě potká jen občasné mrazení v zádech. Tedy velice příjemné mrazení v zádech. Tento dokument chce vzdát hlavně holt všem MotoGP šílencům, kteří se řítí na svých strojích rychlostí přesahující 300 km/h. Brad Pitt je příjemný průvodce, ale ocenil bych jít více do hloubky. Pokud MotoGP scénu pravidelně nesledujete, stejně jako já, tak se budete, stejně jako já, ztrácet, což je trošku škoda. Docela mě překvapilo, že se dokument celkem intenzivně soustředí na soukromí vyvolených jezdců a jejich vzájemné vazby. Záběrů ze samotné trati je ovšem taky spousta. Velmi se mi líbil třeba hned úvodní mini tutorial ukazující, jak správně jezdit. Nechybí zpomalené pády. Dojde i na dost intenzivní okamžiky, kdy je nám ukázáno, že si tento drsný sport umí vyžádat i to nejcennější - lidský život. A k poslechu je samozřejmě hodně italštiny. Pokud tam nemáte pár let prožitých, doporučuji titulky. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl fanoušek MotoGP. Vím tak maximálně to, že Rossi je Schumacher na motorkách a že tam jsou ještě Pedrosa, Marquez, Lorenzo, Stoner a Simoncelli (u něj jsem úlně zapomněl, že zemřel). Film je ale skvělý jak pro fanoušky, tak pro lidi jako jsem já, kteří nevědí téměř nic. Dokument je nesmírně intenzivní, hodně emotivní a přímo nacpaný skvělými záběry jak ze závodů, tak ze stájí. Pro mě bylo nejzajímavější sledovat vztahy mezi těmito superjezdci. Jejich nehody zaviněné kolegou a vývoj jejich vztahu. Nejdřív mě tahle pro dokument mamutí stopáž odrazovala, ale nakonec jsem moc rád, že jsem Až na vrchol dal šanci, protože díky tomuhle filmu budu příští sezonu sledovat i já, a to je asi to je asi to nejlepší hodnocení, které tenhle film může dostat. PS - Hlas Brada Pitta tomu dodává atmosféru jak víno. Skvělá věc, opravdu. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama