Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (505)

misterz 

všechny recenze uživatele

David Lynch mi opäť raz svojim majstrovským kúskom dokázal, že je z inej planéty. Ide o temné, abstraktné krimi, ktoré je nasiaknuté typickou Lynchovinou a atmosferickou originálnosťou. Film vám za celý čas nedovolí ani jeden poriadny nádych, pričom bez prestávky si tu režisér s divákom pohráva ako mačka s myšou. Snímok sa mi vo všetkých smeroch zdal duchovne resp. zmyslovo duálny, čiže napr. keď sa zdá, že už chýba iba jeden kamienok k pochopeniu celej skladačky, príde niečo, čo túto predstavu hodí do smetného koša a zostane len pocit, že film sa v plnej miere dá aj nedá pochopiť, že má aj nemá význam. Už úvod v tomto smere mnohé naznačil svojou krátkou a naoko nič neznamenajúcou (až na jedno zmiznutie) epizódou vyšetrovania dvoch detektívov.... Ako keby chcel režisér vyjadriť, že divákovi dovolí odhaliť takmer všetko, ale niečo si predsa len nechá sám pre seba. Ostáva tak hlavne úžasne atmosfericky ponuro spracovaná atmosféra priebehu posledných pár dní života krásnej strodoškoláčky, ktorá vo mne vyvolala neskutočne silné pocity. Je veľmi málo filmov, ktoré dokážu takto zapôsobiť na diváka. 10 hviezdičiek je málo. Videné počas Challenge Tour 2015: 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Absolutně nemám ánunk, vo čom že to vlastně bylo, ale stejně mě to jakýmsi obtížně definovatelným způsobem fascinovalo. Příbuzní, které jsem zaúkolovala nahráním pár dílů na VHS, mě označili za psychopata (rozumějte, oni sledují jen romantické komedie, akční filmy a "zábavné" estrády). Reprízu na PRIMA KŮL si před svou současnou horší polovičkou vůbec netroufám zapnout, mohl by mě s podobnou podívanou vyhnat z domu a ikdyž je psí bouda kvalitně zateplená, bylo by v ní dost těsno. Netuším tedy, kdy mi bude přáno seriál okouknout znovu a možná ho alespoň trošku, maličko, nepatrně pochopit. Na jakém matroši to ten Lynch jede? Mohlo by mi to při sledování pomoct. 75% ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem popravdě nevěděla, co si o tom myslet, ale jakmile se objevil Dale Cooper, tak to nabralo obrátek. Sheryl Lee dostala hodně prostoru a zahrála Lauru skvěle. Od poloviny jsem sice vzdala jakoukoliv snahu pochopit, co se to vlastně děje, ale z kvality to tomuhle dovětku Twin Peaks nic neubralo. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jak už zde napsal někdo přede mnou, vyprávěcích kvalit seriálu "FWWM" nedosahuje. Přesto jsem za jeho existenci ráda, neboť konečně poznáváme Lauru a zároveň také překvapivě zjišťujeme, co přesně se stalo Cooperovi na konci S02 (nebo to tak alespoň vypadá). Čekala jsem, že nám tvůrci detailně přiblíží i Teresu Banksovou, což se nestalo - jediné, co jsme dostali, jsou střípky. Jelikož mě ale karavanová část příliš nebavila (a "Bowieho" část jsem absolutně nepobrala), tak jsem za zaměření se čistě na Lauru nakonec vděčná. (Ať už vám Laura přirostla k srdci či nikoli, závěrečná scéna je spolu s Badalamentiho "The Voice of Love" jednoduše úchvatná a pro citlivější povahy též břečící.) Co mi na filmu vadí asi nejvíc, je chování vraha. Zatímco v seriálu byl až do odhalení sám sebou, ve filmu se u něho neustále projevují psychopatické zkraty, o kterých se nám jedna z postav Cooperovi jaksi zapomněla zmínit... EDIT: POUŠTĚT AŽ PO DOKOUKÁNÍ "TWIN PEAKS: RETURN" (S03), JINAK CCA. TŘETINA FILMU POSTRÁDÁ SMYSL!!! (Po S03 zvedám a můj názor na karavanovou a Bowieho část, viz výše, už nadále neplatí.) ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

_______________Sere mě, jak něktěří tady říkají, že je tento film jen určen pro znalce seriálu. Běžte do pr...le !! Kvůli Vám mě tyhle kecy odradily a shlédnutí "uměleckého" snímku jsem oddaloval ! Nakonec jsem ale sebral odvahu a přesto jsem se rozhodl snímek shlédnout. A udělal jsem zatraceně dobře !! Takže vy, co jste neviděli seriál jako já, neposlouchejte tyhle kecy těch hňupů a v klidu se na film koukněte ! Prostě další skvělý film Pana Lynche ! Nebudete litovat !! ________________________ ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Ačkoliv to tak nepůsobí, v celém filmu je pouze šest společných scén Laury (Sheryl Lee) a Leelanda (Ray Wise) Palmerových, a všechny plné strachu. (Shadowland)
  • Natočený materiál by vystačil na pětihodinový film. Musely tak být vystřiženy scény, kdy: šerif Truman zpívá své milence Josie Packard; Johnny Horne oslavuje své narozeniny; rodiče Bobbyho předčítají z bible a se perou agent Desmond a šerif Cable. Byla také vystřižena scéna vysvětlující osud Annie Blackburn. Po vysvobození z Černé lože byla Annie odvezena do nemocnice, kde se zjistilo, že nosí prsten, který patřil Therese Banks a Lauře Palmer. Sestřička jí prsten sebere a začne se šíleně smát. (HellFire)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama