Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (505)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Lynch sa často vyžíva v tom ako divákovi zatočí hlavu, ale priznám sa, že u mňa to nie vždy funguje. Twin Peaks dokáže často navodiť veľmi zvláštne pocity, to je to, čo oceňujem, na druhej strane sa s postavami hraje na môj vkus až moc. Je to divné ak takmer polhodinu sledujeme dvojicu detektívov, aby sa o chvíľu na to z príbehu takmer bezdôvodne vyparili. Hudba A. Badalamentiho sedí výborne, ale hlavná postava Laura, ktorá z celej sily vrieska, aby sa o chvíľu mohla naplno smiať, mi ako postava nemá šancu prirásť k srdcu a to isté sa dá povedať takmer o každej postave, takže si myslím, že väčšine divákov bude úplne v riti ako to nesympatické dievča skončí. Tanečných, spevavých a jebacích scén je tu až priveľa, film nikam neposúvajú a hlavne sú neúnosne dlhé. Dosť psycho...Typický, ale celkovo priemerný Lynch. 60%. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

80% - Takový bonus k seriálu. Bez jeho znalosti si film asi těžko užijete... Jedná se o pojednání o tom, jak to vlastně bylo s Laurou a Lynch s Badalamentim zde rozehrávají jednu velkou výstavu těžko pojmenovatelného strachu a napětí. Chybí mi zde ale kontrasty a poslavy, jež v serálu vždy odlehčí všudypřítomný prvek mystiky. Zde je vše tak trochu pod jednou temnou dekou, a proto jsem se u sledování tohoto filmu nebavil tak dobře, jako u seriálu. Ony kontrastující epizodky mi tu chyběly, stejně tak jako více logicky uzavřených vedlejších dějových linií. Jinak ale parádní zážitek. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pozor, nebezpečí spoileru: Původně jsem hodnotil třemi hvězdičkami a to jen s velikým sebezapřením, protože jsem měl silné problémy film vůbec dokoukat, nudil jsem se a samozřejmě z větší části vůbec netušil, co že se to na plátně odehrává. Nutno dodat, že jsem měl v hlavě pouze minimum útržků vzpomínek na původní seriál, kterému film předchází. Teď jsem si seriál oživil a až na smutnou skutečnost, že nemá žádný konec, jsem si ho dokonale užil. Film jsem si pustil znovu a marně doufal, že mi na pár otázek odpoví (kdo je Bob…a hlavně co se stalo s Cooperem a Annie po návštěvě Černého vigvamu – protože ačkoliv jde o prequel, v úvodních titulcích figuruje Heather Graham (přičemž se ve filmu objeví jen na pár vteřin aby nám sdělila, že je s „hodným“ Cooperem ve vigvamu?)), ale až na rekonstrukci dávno známého, Fire walk with me nic moc nevysvětlí, spíš ještě pár otázek přidá. Rozhodně to už ale není chaotická změť podivných výjevů, ale ve vztahu k seriálu konečně dává smysl. Bohužel se stále nedozvíme nic o tom, jak to začalo a už vůbec ne, jak to skončí, vlastně…víme toho ještě o něco míň. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti seriálu prakticky nemá smysl se na Fire walk with me dívat a vůbec ničím vás asi nezaujme. Ovšem se znalostí se dozvídáte něco málo o smrti první oběti - Teresy Banks, vyšetřovateli této vraždy - speciálním agentovi Chesteru Desmondovi .. až se pomalu dostanete k poslednímu týdnu života Laury Palmer (nebojte, objeví se i agent Cooper:). Pokud vám nevadí spoilery, tak myslím, že ideálním momentem, kdy se na film podívat, je po konci první série. Dozvíte se ovšem, kdo je vrahem. Pokud vám toto rozuzlení vadí, tak si Fire walk with me pusťte po konci 8. dílu druhé série. hawk - FIRE WAAAAALK WITH MEEEEEEE ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Atmosferické jako seriál (a vlastně jako VŠECHNY FILMY DAVIDA LYNCHE), mrazivé a těžko uchopitelné. To mám na filmech rád. Když i dlouho po projekci dumám a hledám odpovědi na otázky. Když už si myslím, že jsem došel k rozumnému závěru či vysvětlení, hned příští projekce mě vyvede z omylu. A já mohu hledat dál. Jako, když ve hře Člověče nezlob se, hodíte šestku, ale ihned poté, vás někdo další vyřadí ze hry! Takové jsou totiž VŠECHNY FILMY DAVIDA LYNCHE. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Ačkoliv to tak nepůsobí, v celém filmu je pouze šest společných scén Laury (Sheryl Lee) a Leelanda (Ray Wise) Palmerových, a všechny plné strachu. (Shadowland)
  • Ve filmu se opět objevila postava paní Tremondové (Frances Bay) a jejího vnuka, kteří bydleli v přívěsu, pod kterým byl nalezen prsten Terezy Banksové (Pamela Gidley). V seriálu ovšem byli sousedy Harolda Smithe (Lenny von Dohlen). (Shadowland)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama