Reklama

Reklama

Azurové pobřeží, francouzská kráska

(TV film)
  • Francie Horizons : Côte d'Azur (více)
Francie, 2014, 52 min

Režie:

Eric Bacos

Obsahy(1)

Pestrobarevná mozaika proslulých i méně známých míst na pobřeží Středozemního moře. Srdce francouzské Riviéry patří k nejnavštěvovanějším turistickým oblastem Evropy. Saint Tropez, Cannes, Monte Carlo, Nice, ale i osobitá, zadumaná zákoutí s neopakovatelnou atmosférou a vůní jihu Francie poskytují pestrou paletu zážitků, od těch nejprostších až po ty nejrafinovanější. Navštívíme proslulé pláže, hotely i vily boháčů, objevíme růžová pole, budeme obdivovat bublinkové sklo, seznámíme se s výrobou parfémů a podíváme se i na půvabná místa ležící stranou turistického šílenství. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Previt 

všechny recenze uživatele

Díky ČT za nový dokument, natočený francouzským týmem. Většinu míst z dokumentu dobře znám, jen lituji, že snímek nebyl delší. On by se totiž o každém z měst a vesnček dal udělat samostatný padesátiminutový díl. Ale to už by bylo asi jen pro znalce, nehledě na to, kolik by to stálo. Azurové pobřeží má svou nezaměnitelnou atmosféru, ať už je to světlem, podnebím, členitostí (hory nad mořem), nebo duchem umělců, kteří zde žili a tvořili. Kdybych si mohl vybrat, kde strávit zbytek života, bylo by to někde tady, třeba kousek nad Nice. A proč to píšu sem? Protože ten dokument ve mě tu atmosféru probudil. A to jsem autorům (nebo překladateli?) odpustil, že filmy o četníkovi ze Saint-Tropez umístili do padesátých, místo do sedmdesátých let. Nicméně je pravda, že film toto město v padesátých letech zviditelnil, ale byl to "A Bůh stvořil ženu" Rogera Vadima s jeho tehtejší manželkou Brigitte Bardotovou. ()

Reklama

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Filmy o četníkovi ze Saint-Tropez autoři (nebo překladatel?) umístili do padesátých, místo do sedmdesátých let. Nicméně je pravda, že film toto město v padesátých letech zviditelnil, ale byl to ...a Bůh stvořil ženu (1956) Rogera Vadima s jeho tehtejší manželkou Brigitte Bardotovou. (Previt)

Reklama

Reklama