Reklama

Reklama

Chronicles of the Ghostly Tribe

Trailer 1

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (10)

LangiJ 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech mi to připomnělo Mojin - námět, žánr, i jména hlavních postav jsou stejný. Mojin z toho ovšem vychází podstatně líp, ale ani tohle nebylo úplně špatný. Vizuálně moc hezký (zasněžené hory, podzemní jeskyně, poušť), pěkná hudba a i dobrodružná stránka mě bavila. Oproti Mojin tam ale byly hluchý místa, který bych nejradši přeskočila, místy to trochu dřelo a z hlavních představitelů mě taky nikdo moc nezaujal. Z obsazení jsem znala jen Marka Chao, který mě naposled bavil v Black & White: The Dawn of Justice. Ani tady nebyl špatný, ale Kun Chen to prostě není, stejně jako Chen Yao není Qi Shu. Snaha sice byla, ale nějak to nebylo ono. Lepší 2*. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tento dobrodružný fantasy film z čínské produkce měl rozhodně potenciál, který ale zůstal značně nevyčerpaný. Chvílemi jsem měl pocit, jako by tvůrci nevěděli, co chtějí vůbec divákům naservírovat. Mytologie okolo kmene duchů vypadala na první pohled dobře, nicméně v průběhu děje se našly trhliny a v závěru jsem poněkud netušil, na čem vlastně jsem a byl jsem ztracený v rozuzlení. Vizuální efekty byly ucházející a akční sekvence lidé vs. monstra jakž takž fungovaly. Nejvíce tomu všemu však podkopával nohy scénář. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

V sezóně roku 2015 letí v Číně béčkové dobrodružné filmy, které vzpomínají na dobu buď hard, nebo trochu méně hard komunismu, kdy lidem stačilo ke spokojenosti málo a úkol od strany byl vším. Předloha (vycházela online i i tiskem v roce 2006, později byla i PC hra- vida Číňani převzali už všechny nešvary Japonců do svého průmyslu) filmu byla vysoce prodávaná, přesto mě překvapilo, že se jí ujal artový režisér. Příběh sleduje objevy v jedné hrobce pohoří Kun Lun, věž démonů číslo 9, kterou chce jeden profesor z neznámých důvodů zprovoznit. Vizuálně je to pecka, prostředí hor, mrazivá atmosféra, byť poněkud laciná monstra, akční stránka tady sice je, ale určitě nebyla to hlavní o co režisérovi šlo. Snažil se o vytvoření atmosféry, tajemna, strachu, což se daří se smíšenými výsledky. Nemůže to dávat za chybu hercům Mark Chao je jako vždy dobrý ve své roli hrdiny, co si naložil moc, Chen Yao je křehce roztomilá a nevinná (kdo by jí hádal 37), než přejde na vážnější část role. Film mě nedokázal zaujmout, vtáhnout svoji atmosférou jako Mojin, který měl propracovanější příběh i akční scény, vizuálně vychází taky o něco lépe. Přesto z filmově historických a výzkumných důvodů si film ponechám. Zaujmou některé pasáže na kritiku režimu (hlavnímu hrdinovi hrozí zavření do mentální instituce, důvěrně známá praktika totalitních režimů kam dávat odpůrce režimu), které nevím, zda jsou v předloze, nebo se režisér tu a tam pokusil nenápadně okopávat kotníky cenzuře... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kombinácia námetov, ktoré mám tak rád. Od série o Indiana Jonesovi, cez AKTY X až po LEGENDU O ZLATEJ PERLE. A predsa len, to nevyšlo na jedničku. Profesionalita týmu tvorcov je tu jasná, ale keby príbeh samotný skúšal ostať len pri tom, čo tento žáner ponúka, bolo by to lepšie. Dobrodružstvo, romantika, fantasy, to všetko tu je, ale nie v takom duchovnom rozpoložení, ako som sprvoti, po skvelej prvej dvadsaťminútovke čakal. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nějak to s tím hodnocením asi přeháním, ale já jsem z tohohle čínského filmu měl prostě dobrý pocit. Ten příběh sem tam hodně tlačí na pilu a chce z vás ždímat slzy, ale v první řadě je to vizuálně neskutečně zajímavý podívaná, která má něco z hororu, něco z fantasy a něco ze sci-fi, přitom je to napínavé a dobrodružné, a jsou zde krásné lokace, ať už skutečné, nebo digitální. CGI mimochodem celkově velmi kvalitní. ()

Galerie (69)

Reklama

Reklama