Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kefallénie je krásný řecký ostrov, kde lidé ctí tradice a váží si života. Píše se však rok 1940 a dokonce i sem se blíží krutá druhá světová válka. A dorazí krátce poté, kdy se Pelagia, dcera místního lékaře, i přes jeho námitky zasnoubí s mladým rybářem, který se záhy přihlásí do armády. V dubnu 1940 vstoupí do městečka Argostoli italská armáda, která si vybuduje tábor na mořském břehu. Doktor Jannis odmítne Correlliho ubytovat ve svém domě, nakonec však ustoupí pod podmínkou, že za jeho ubytování bude dostávat lékařský materiál. Correlli, který bydlí v pokoji Pelagie, se pokouší s dívkou sblížit, ta ho však odmítá. Poprvé dívka na nepřátelství zapomene, když jí Correlli zahraje na mandolínu. Nedokáže však pochopit, jak může hrát a zpívat, když jinde umírají lidé. Correllli se jí snaží vysvětlit, že i ve válce mají lidé právo na malé radosti a vyzná jí lásku. Zpočátku nevraživě přijímaní italští vojáci si po čase získají Řeky svými koncerty na náměstí a dokonce i nevraživost Pelagie ke Correllimu se pomalu a nenápadně mění v lásku. Do téměř idylického období zasáhne Mussoliniho porážka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První hodinu jsem si myslel že hodnocení tady je děsně nespravedlivé. Ovšem druhá půle mu dává za pravdu. Jakmile dorazí Němci začne být snímek naprosto neukočírovatelný. John Madden, který má na svědomí Zamilovaného Shakespeara, totiž dokáže vložit spoustu citu do romantických scén, ale také dokonale pohřbít válečnou akci. Nicolas Cage slušný výkon a Penélope Cruz další odhalené scény. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Přeslazené a fašista Cage je zde vykreslen hyperNErealisticky jako kladný a morálně zcela uvědomělý člověk, který se v každé chvíli chová správně. ALE příběh Kefallénie je z historického hlediska velmi zajímavý, právě vzhledem k osudu italských fašistů, kteří se na tomto okupovaném řeckém ostrově dostali do konfliktu s nacisty. Sice je zde téměř vše naprosto zidealizované a nerealistické, ale vychází to ze skutečných událostí, přičemž nosným tématem filmu je romantická láska fašisty a domorodé řecké krásky. Krásné exteriéry, řecká atmosféra, chytlavé téma, příjemní protagonisté... 7/10! ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na Mandolínu kapitána Corelliho jsem se nedívala ani tak kvůli Nicolasu Cageovi, jako spíše kvůli Christianu Baleovi. Ovšem sledování filmu mi bylo "zpříjemňováno" neustálými reklamami. Prima Love velmi účinným způsobem nasadila reklamu v délce trvání zhruba 10 minut každých téměř dvacet minut. Asi hodinu jsem vydržela sledovat, ale pak mě tento vysílací "koncept" začal nehorázně uspávat. Alespoň jsem se mohla ze začátku kochat pohledy na polosvlečeného Christiana i na jednu scénku s jeho odhaleným pozadím:) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá slaďárna z krásného řeckého prostředí, kde se odehrává "velký" milostný příběh na pozadí druhé světové války. Válku rozhodně nečekejte ale připravte se na hrající a zpívající vojáky a jednu kýčovitou romanci o tom jak ona miluje jednoho ale bůh ví proč se zamiluje do jiného. Asi proto, že má mandolínu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, knizku jsem necet, takze nemuzu srovnavat, ale film se poved dobre. Mam jen dve drobny a jednu vetsi vytku. Cage je tu strasne kladnej, ale naprosto priserne, ze uz to snad vic neslo, ale co se da delat. A mezi nim a Penelope to nak extra nejiskri. Ta vetsi vytka je fakt, ze 90 minut se tu toho moc nedeje. Nicmene i pres tenhle fakt dokaze film ty dve hodinky perfektne zabavit. Prostredi a atmosfera filmu je super, do toho nadprumernej Cage, perfektni Cruz, naprosto dokonalej Hurt a Bale, pote, co se vrati z valky, taky bezchybnej. Netvrdim, ze se jedna o kdovi co, ale ja mam tenhle film rad. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Nicolas Cage a Penelope Cruz spolu při natáčení prožili románek, který údajně vedl k rozhovoru s jeho tehdejší manželkou Patricií Arquette. (Edgerton)
  • V posledním záběru filmu Notting Hill si Hugh Grant čte Berniéresův román „Mandolína kapitána Corelliho“, který měl v plánu Roger Michell zfilmovat. Jelikož ho ale sklátil infarkt, nahradil ho režisér John Madden. (Aknah)
  • Na to, aby Nicolas Cage zvládol hru na mandolíne, dohliadal anglický skladateľ a dirigent Paul Englishby. Vyjadril sa, že herec je veľmi talentovaný a skutočne na mandolíne vo filme hral. (lemonova)

Související novinky

Michell, Roger Michell

Michell, Roger Michell

19.07.2006

Zatímco miliony fanoušků nepřemožitelného agenta britské tajné služby s kódovým označením 007 čekají na debut Daniela Craiga v roli Jamese Bonda, který se světu představí v listopadu, producenti nové… (více)

Reklama

Reklama