Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kefallénie je krásný řecký ostrov, kde lidé ctí tradice a váží si života. Píše se však rok 1940 a dokonce i sem se blíží krutá druhá světová válka. A dorazí krátce poté, kdy se Pelagia, dcera místního lékaře, i přes jeho námitky zasnoubí s mladým rybářem, který se záhy přihlásí do armády. V dubnu 1940 vstoupí do městečka Argostoli italská armáda, která si vybuduje tábor na mořském břehu. Doktor Jannis odmítne Correlliho ubytovat ve svém domě, nakonec však ustoupí pod podmínkou, že za jeho ubytování bude dostávat lékařský materiál. Correlli, který bydlí v pokoji Pelagie, se pokouší s dívkou sblížit, ta ho však odmítá. Poprvé dívka na nepřátelství zapomene, když jí Correlli zahraje na mandolínu. Nedokáže však pochopit, jak může hrát a zpívat, když jinde umírají lidé. Correllli se jí snaží vysvětlit, že i ve válce mají lidé právo na malé radosti a vyzná jí lásku. Zpočátku nevraživě přijímaní italští vojáci si po čase získají Řeky svými koncerty na náměstí a dokonce i nevraživost Pelagie ke Correllimu se pomalu a nenápadně mění v lásku. Do téměř idylického období zasáhne Mussoliniho porážka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Obyvatelé malého řeckého ostrůvku už po staletí žijí stále stejným způsobem, a o okolní svět se nikterak nezajímají. Ale až do okamžiku, kdy se okolní svět, konkrétně italská armáda začne zajímat o ně, respektive o strategické pobřeží. Jednotka pod vedením kapitána Corelliho (Nicolas Cage) dostane za úkol obsadit a strážit město. Jenže Corelliho, stejně jako jeho muže, více než válka a zbraně zajímají hudební nástroje a zpěv. A tím si získají sympatie některých z vesničanů, kteří jim dokáží okupaci odpustit. Samotný Corelli si získává i srdce dcery místního doktora, Pelagii (Penélopu Cruz), což ale nelibě nese její snoubenec, Mandras (Christian Bale) ... Na tento film musí mít člověk náladu - jinak bude velmi zklamaný - což se mi stalo když jsem film viděl před lety poprvé. Čekal jsem válečné drama okořeněné trochou romantiky, a ono to je spíš naopak. Když ale máte náladu na romantiku, tak i přes strnulého Nicolase Cage (aka muž jednoho výrazu) film dopadne mnohem lépe. Krásné prostředí řeckého ostrůvku, Penelope Cruz i příjemná hudba Stephena Warbecka, to vše dělá z Mandolíny kapitána Corelliho příjemný romantický film, kde samotná válka je jen mráčkem na blankytném nebi lásky... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Za války musíme i z nevinných okamžiků štěstí vytěžit maximum. DIALOG : KAPITÁN GÜNTER WEBER - Heil Hitler. KAPITÁN ANTONIO CORELLI - Heil Puccini. Taková divná odnož války to byla. Taková divná odnož lásky to byla. Takový divný až hezký film to byl. Natočeno podle románu Louise De Bernierese a věnováno tisícům Italských vojáků, kteří byli v roce 1943 na Řeckém ostrově popraveni Německou armádou a Kefalléňanům, kteří zahynuli během poválečného zemětřesení. Válečný příběh lásky dvou mužů k jedné ženě. Ve filmu hrají : Mandras ( Christian Bale ), Pelagie ( Penélope Cruz ), Captain Antonio Corelli ( Nicolas Cage ) nebo Captain Günter Weber ( David Morrissey ). ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo (a to jsem jinak cynik). Knihu (asi naštěstí pro film) jsem nečetl, takže čistě podle toho, co jsem viděl, chválím Cagea, kterého jinak příliš v oblibě nemám, ale tady mu role sedne a já mu toho klaďase věřil, Penelope Cruz (obdobný případ) a zejména Johna Hurta. Rozhodně tohle dílo na poli válečných romancí řadím mnohem výše, než oskarového Anglického pacienta (u kterého jsem usnul) nebo Cold Mountain (u kterého jsem se ve vypjatých okamžicích smál). Myslím, že jde o poctivé 4*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První hodinu jsem si myslel že hodnocení tady je děsně nespravedlivé. Ovšem druhá půle mu dává za pravdu. Jakmile dorazí Němci začne být snímek naprosto neukočírovatelný. John Madden, který má na svědomí Zamilovaného Shakespeara, totiž dokáže vložit spoustu citu do romantických scén, ale také dokonale pohřbít válečnou akci. Nicolas Cage slušný výkon a Penélope Cruz další odhalené scény. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Kniha Louise De Bernierese má velmi silný příběh a popis zvláštní situace, ve které se (dokonce několikrát) ocitají během války italské jednotky v Řecku, mě přinutil pořádně si projít řecké dějiny. Ze školy sice známe Athény a Spartu, ale co bylo potom, to je možná ještě zajímavější. A tohle Bernieres umí perfektně: spojit kvalifikovanou exkurzi do dějin, tvrdý život venkovanů a love story, kdy musíme těm dvěma závidět. No a film, jak už to většinou bývá, je jen takovou průměrnou ilustrací výborné literatury. 65%. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • V posledním záběru filmu Notting Hill si Hugh Grant čte Berniéresův román „Mandolína kapitána Corelliho“, který měl v plánu Roger Michell zfilmovat. Jelikož ho ale sklátil infarkt, nahradil ho režisér John Madden. (Aknah)
  • Natáčelo se na řeckém ostrově Kefalonia. (xisp)

Související novinky

Michell, Roger Michell

Michell, Roger Michell

19.07.2006

Zatímco miliony fanoušků nepřemožitelného agenta britské tajné služby s kódovým označením 007 čekají na debut Daniela Craiga v roli Jamese Bonda, který se světu představí v listopadu, producenti nové… (více)

Reklama

Reklama