Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kefallénie je krásný řecký ostrov, kde lidé ctí tradice a váží si života. Píše se však rok 1940 a dokonce i sem se blíží krutá druhá světová válka. A dorazí krátce poté, kdy se Pelagia, dcera místního lékaře, i přes jeho námitky zasnoubí s mladým rybářem, který se záhy přihlásí do armády. V dubnu 1940 vstoupí do městečka Argostoli italská armáda, která si vybuduje tábor na mořském břehu. Doktor Jannis odmítne Correlliho ubytovat ve svém domě, nakonec však ustoupí pod podmínkou, že za jeho ubytování bude dostávat lékařský materiál. Correlli, který bydlí v pokoji Pelagie, se pokouší s dívkou sblížit, ta ho však odmítá. Poprvé dívka na nepřátelství zapomene, když jí Correlli zahraje na mandolínu. Nedokáže však pochopit, jak může hrát a zpívat, když jinde umírají lidé. Correllli se jí snaží vysvětlit, že i ve válce mají lidé právo na malé radosti a vyzná jí lásku. Zpočátku nevraživě přijímaní italští vojáci si po čase získají Řeky svými koncerty na náměstí a dokonce i nevraživost Pelagie ke Correllimu se pomalu a nenápadně mění v lásku. Do téměř idylického období zasáhne Mussoliniho porážka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Master19 

všechny recenze uživatele

Předlohu neznám, proto se nebojím vyššího hodnocení a to také proto, že jsem byl několikrát překvapen - čekal jsem, že se věci budou dít jinak a ono kupodivu ne. Rád přehlížím některé historické "nesrovnalosti", i poněkud topornou Penélope Cruz a upozorňuji na závěr, který je jednou z nejdelších dojemných pasáží v dějinách filmu a co je hlavní, funguje. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nooo hodně jsem váhal mezi dvěma nebo třema *. Třetí válečný film roku 2001 a opět milostný trojúhelník. To mi přijde na jeden rok až moc. No ale k filmu. John Hurt je skvělý,takový klasický vesnický doktor,Bale je živočišnej,jak už Řekové bývaj a ikdyž hraje nevzdělanýho burana,kterej si neváží toho co má a jde si radši bojovat do Albánie,tak je mnohem sympatičtější než Cage. Ten je fajn dokud hraje rozjařenýho a válku beroucí na lehkou váhu kapitána.Ale jakmile se začíná něco dít mezi ním a Cruz,je konec. Ještě jeden plus za německý útok,ten byl celekm pěkný,ikdyž poněkud krátký. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Přeslazené a fašista Cage je zde vykreslen hyperNErealisticky jako kladný a morálně zcela uvědomělý člověk, který se v každé chvíli chová správně. ALE příběh Kefallénie je z historického hlediska velmi zajímavý, právě vzhledem k osudu italských fašistů, kteří se na tomto okupovaném řeckém ostrově dostali do konfliktu s nacisty. Sice je zde téměř vše naprosto zidealizované a nerealistické, ale vychází to ze skutečných událostí, přičemž nosným tématem filmu je romantická láska fašisty a domorodé řecké krásky. Krásné exteriéry, řecká atmosféra, chytlavé téma, příjemní protagonisté... 7/10! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Patnáct minut je to bezvadný válečný film a scéna s popravou je parádní, ale všechno předtím a potom je nekoukatelná posraná romance, kterých je dvanáct do tuctu a dokonce lépe natočených. Prkenný Cage tomu také věru nepomohl, a tak jsem z Mandolíny byl vyloženě zklamaný, ač jsem měl před projekcí jistá očekávání. 30% ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrná romance, na které mě nejvíce zaujalo překrásné prostředí, do kterého je příběh zasazen. Myslím, že hodnocení, které zde na csfd snímek má je naprosto odpovídající. Z herců mě nejvíce zaujal legendární John Hurt v roli otce. Ostatní herci odvádějí své standartní výkony, ale nic čím by se mi nějak vryli do paměti nepředvedli. Nebojím se říct, že tohle je nejslabší snímek jaký John Madden natočil. Bohužel jsem už jen s ohledem na obsazení a režii čekal mnohem víc! Slabší tři hvězdičky, ale co vím jistě, že podruhé už bych to vidět nemusel... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Námětem pro knihu i film byly události z 24. září 1943, kdy bylo popraveno 5 000 italských vojáků, kteří se po boji vzdali Němcům. Popravu nařídil sám Adolf Hitler a patří k nejhorším válečným zločinům druhé světové války, protože Němci postříleli neozbrojené válečné zajatce. (xisp)
  • Na to, aby Nicolas Cage zvládol hru na mandolíne, dohliadal anglický skladateľ a dirigent Paul Englishby. Vyjadril sa, že herec je veľmi talentovaný a skutočne na mandolíne vo filme hral. (lemonova)

Související novinky

Michell, Roger Michell

Michell, Roger Michell

19.07.2006

Zatímco miliony fanoušků nepřemožitelného agenta britské tajné služby s kódovým označením 007 čekají na debut Daniela Craiga v roli Jamese Bonda, který se světu představí v listopadu, producenti nové… (více)

Reklama

Reklama