Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kefallénie je krásný řecký ostrov, kde lidé ctí tradice a váží si života. Píše se však rok 1940 a dokonce i sem se blíží krutá druhá světová válka. A dorazí krátce poté, kdy se Pelagia, dcera místního lékaře, i přes jeho námitky zasnoubí s mladým rybářem, který se záhy přihlásí do armády. V dubnu 1940 vstoupí do městečka Argostoli italská armáda, která si vybuduje tábor na mořském břehu. Doktor Jannis odmítne Correlliho ubytovat ve svém domě, nakonec však ustoupí pod podmínkou, že za jeho ubytování bude dostávat lékařský materiál. Correlli, který bydlí v pokoji Pelagie, se pokouší s dívkou sblížit, ta ho však odmítá. Poprvé dívka na nepřátelství zapomene, když jí Correlli zahraje na mandolínu. Nedokáže však pochopit, jak může hrát a zpívat, když jinde umírají lidé. Correllli se jí snaží vysvětlit, že i ve válce mají lidé právo na malé radosti a vyzná jí lásku. Zpočátku nevraživě přijímaní italští vojáci si po čase získají Řeky svými koncerty na náměstí a dokonce i nevraživost Pelagie ke Correllimu se pomalu a nenápadně mění v lásku. Do téměř idylického období zasáhne Mussoliniho porážka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příběh z druhé světové války z krásného ostrova Kefallónie, který vzniká mezi místní dívkou Pelagiou (Penelope Cruz) a okupantem, kapitánem Antoniem Corellim (Nicolas Cage). Největší oběť ale přinesl Mandras (Christian Bale), který milujíc Pelagiu zachraní jejího nového milého. Pelagia a Antonio po sobě dlouho jen koukají, než se odhodlají projevit si své city. Vyobrazení italského vojska s jeho dobrotou beru s rezervou, protože něco takového si snad Řekové nezaslouží. Smutný byl osud Eleni (Viki Maragaki), která krutě zaplatila za polibek na tvář německého kapitána Webera (David Morrissey). Zajímavý byl doktor Jannis (John Hurt), otec Pelagie, který na své dceři vše hned poznal. Nepříjemýmm bylo pro mě poslouchat mluvit Řeky anglicky s občasným řeckým slovíčkem a Italy anglicky s občasným italským slovíčkem. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Přeslazené a fašista Cage je zde vykreslen hyperNErealisticky jako kladný a morálně zcela uvědomělý člověk, který se v každé chvíli chová správně. ALE příběh Kefallénie je z historického hlediska velmi zajímavý, právě vzhledem k osudu italských fašistů, kteří se na tomto okupovaném řeckém ostrově dostali do konfliktu s nacisty. Sice je zde téměř vše naprosto zidealizované a nerealistické, ale vychází to ze skutečných událostí, přičemž nosným tématem filmu je romantická láska fašisty a domorodé řecké krásky. Krásné exteriéry, řecká atmosféra, chytlavé téma, příjemní protagonisté... 7/10! ()

Reklama

Maq 

všechny recenze uživatele

Tahle filmová romance má jednu zásadní chybu: slabou postavu Antonia Corelliho. Není to ale tak docela Cageova chyba. Scénář je prostě napsaný tak špatně, že se dá stěží pochopit, proč se Pelagia do takového okupantského hejska zamiluje. --- A tak film zachraňují vedlejší půvaby - krásné prostředí ostrova, zajímavý válečný příběh, a ovšem výborné vedlejší postavy. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Velkolepá, ale taky dost přeslazená romance, jaké už se dneska moc netočí. Milostnej trojúhelník mezi Cagem, Christianem Balem a Penelope Cruz mě moc nevtáhnul, ale líbily se mi nádherný lokace a atmosféra. Bavil mě Cage a ta jeho četa italskejch pohodovejch vojáků, co dle vlastních slov neviděli nikdy válku ani z dálky a na ostrov Keffalénie si přijeli spíš jen užívat života, takže tam furt chlastaj, tancujou a válej se na pláži. Nejlíp to zahrál asi John Hurt jako otec Cruz a místní lékař, kterýho tam všichni respektujou. Ty jeho moudra jsem mu docela žral. 70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, knizku jsem necet, takze nemuzu srovnavat, ale film se poved dobre. Mam jen dve drobny a jednu vetsi vytku. Cage je tu strasne kladnej, ale naprosto priserne, ze uz to snad vic neslo, ale co se da delat. A mezi nim a Penelope to nak extra nejiskri. Ta vetsi vytka je fakt, ze 90 minut se tu toho moc nedeje. Nicmene i pres tenhle fakt dokaze film ty dve hodinky perfektne zabavit. Prostredi a atmosfera filmu je super, do toho nadprumernej Cage, perfektni Cruz, naprosto dokonalej Hurt a Bale, pote, co se vrati z valky, taky bezchybnej. Netvrdim, ze se jedna o kdovi co, ale ja mam tenhle film rad. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • V posledním záběru filmu Notting Hill si Hugh Grant čte Berniéresův román „Mandolína kapitána Corelliho“, který měl v plánu Roger Michell zfilmovat. Jelikož ho ale sklátil infarkt, nahradil ho režisér John Madden. (Aknah)
  • Na to, aby Nicolas Cage zvládol hru na mandolíne, dohliadal anglický skladateľ a dirigent Paul Englishby. Vyjadril sa, že herec je veľmi talentovaný a skutočne na mandolíne vo filme hral. (lemonova)
  • Námětem pro knihu i film byly události z 24. září 1943, kdy bylo popraveno 5 000 italských vojáků, kteří se po boji vzdali Němcům. Popravu nařídil sám Adolf Hitler a patří k nejhorším válečným zločinům druhé světové války, protože Němci postříleli neozbrojené válečné zajatce. (xisp)

Související novinky

Michell, Roger Michell

Michell, Roger Michell

19.07.2006

Zatímco miliony fanoušků nepřemožitelného agenta britské tajné služby s kódovým označením 007 čekají na debut Daniela Craiga v roli Jamese Bonda, který se světu představí v listopadu, producenti nové… (více)

Reklama

Reklama