Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kefallénie je krásný řecký ostrov, kde lidé ctí tradice a váží si života. Píše se však rok 1940 a dokonce i sem se blíží krutá druhá světová válka. A dorazí krátce poté, kdy se Pelagia, dcera místního lékaře, i přes jeho námitky zasnoubí s mladým rybářem, který se záhy přihlásí do armády. V dubnu 1940 vstoupí do městečka Argostoli italská armáda, která si vybuduje tábor na mořském břehu. Doktor Jannis odmítne Correlliho ubytovat ve svém domě, nakonec však ustoupí pod podmínkou, že za jeho ubytování bude dostávat lékařský materiál. Correlli, který bydlí v pokoji Pelagie, se pokouší s dívkou sblížit, ta ho však odmítá. Poprvé dívka na nepřátelství zapomene, když jí Correlli zahraje na mandolínu. Nedokáže však pochopit, jak může hrát a zpívat, když jinde umírají lidé. Correllli se jí snaží vysvětlit, že i ve válce mají lidé právo na malé radosti a vyzná jí lásku. Zpočátku nevraživě přijímaní italští vojáci si po čase získají Řeky svými koncerty na náměstí a dokonce i nevraživost Pelagie ke Correllimu se pomalu a nenápadně mění v lásku. Do téměř idylického období zasáhne Mussoliniho porážka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První hodinu jsem si myslel že hodnocení tady je děsně nespravedlivé. Ovšem druhá půle mu dává za pravdu. Jakmile dorazí Němci začne být snímek naprosto neukočírovatelný. John Madden, který má na svědomí Zamilovaného Shakespeara, totiž dokáže vložit spoustu citu do romantických scén, ale také dokonale pohřbít válečnou akci. Nicolas Cage slušný výkon a Penélope Cruz další odhalené scény. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Byla jsem na tento film pozvána svým kamarádem novinářem, když se oficiálně a slavnostně otvíral Cinestar u nás ve městě. Větší "snobárnu" jsem snad ještě nezažila a asi už dlouho nezažiju. Tento film se tenkrát hrál ve všech sálech a musím přiznat, že ve mně zanechal velice hluboký dojem a silný zážitek. Při titulcích jsem ještě seděla zabořená v křesle a snažila jsem se vzpamatovat. Ať si myslí kdo chce co chce, dávám jednoznačně pět hvězdiček :-) ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní film, kde se opět "ukázal" kvalitní režisér JOHN MADDEN. Ještě nikdo se tolik nezabýval vojáky italské armády, kteří bojovali po boku německého Wehrmachtu v 2.svět.válce. Stalo se při obsazení Řecka v r.1943, kdy slunce, moře, pláže a ženy daly vojákům stejné letory zapomenout, že přišli bojovat. Možná, že si mnozí uvědomili, že stojí na špatné straně války, ale zapletli se s řeckými partyzány a to jim Wehrmacht neodpustila. Film upozornil na skutečnou událost, na popravu italských vojáků za zradu na OSE a též na oběti poválečného zeměstřesení v r.1947 v Řecku. Nejednalo se tedy o líbivý romantický film, ale o novelu na podkladě skutečných událostí. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Moře, slunce, pláže, olivovníky ..... film je pastvou pro oči, to ano. Ale jinak: okupant Cage je tak kladný, až to bolí, přesto (nebo proto?) mezi ním a Penelopou žádné velké jiskry nelétají, zato John Hurt v roli otce je hodně přesvědčivý. John Madden se umanul jen na mileneckou dvojici a je to škoda, protože kniha nabízí tolik dalších "větví a větviček", z kterých vyčnívá především mentalita Řeků - jednou tančí, zpívají a milují, jindy se navzájem týrají a vraždí. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Nic, vůbec nic. A to ještě asi můžu být rád, že neznám předlohu, protože bych podle všeho prskal ještě více. Dvě hvězdy protože když už nic tak jakousi kostru film alespoň má (díky knihy takže ani tady nic moc zásluha), a na Kefallénii a Penelope Cruz, se docela dobře kouká. Madden ale zabil snad úplně všechno a výsledkem je neuvěřitelně povrchní slátanina, která je mnohdy spíše k smíchu. Ono, mezi romantikou a kýčem je mnohdy hrozně tenká linie, kterou Madden suverejně přestřelil. A Cage jako italský milovník? O more mio! Bella bambina at two o'clock! ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Na to, aby Nicolas Cage zvládol hru na mandolíne, dohliadal anglický skladateľ a dirigent Paul Englishby. Vyjadril sa, že herec je veľmi talentovaný a skutočne na mandolíne vo filme hral. (lemonova)
  • Natáčelo se na řeckém ostrově Kefalonia. (xisp)

Související novinky

Michell, Roger Michell

Michell, Roger Michell

19.07.2006

Zatímco miliony fanoušků nepřemožitelného agenta britské tajné služby s kódovým označením 007 čekají na debut Daniela Craiga v roli Jamese Bonda, který se světu představí v listopadu, producenti nové… (více)

Reklama

Reklama