Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorka a režisérka Greta Gerwigová (Lady Bird) vytvořila Malé ženy, které čerpají z klasického románu a díla Louisy May Alcottové, a zároveň se v autorčině alter egu Jo Marchové odráží její fiktivní život. V podání Gerwigové se oblíbený příběh sester Marchových – čtyř mladých žen, z nichž každá je odhodlaná prožít život podle svého – stává nadčasovým a velice aktuálním. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (362)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Naprosté zklamání. Už po 12 minutách filmu jsem si říkal, čemu se ten příběh vůbec chce věnovat. V polovině filmu jsem měl pořád tutéž otázku. Naprosto chaotické, nelogické časové skoky či scény, např. Laurie byl jednu scénu s Jo, pak v další scéně zase s Amy a v následující zase s Meg, vůbec jsem nechápal, se kterou ženou tedy je. A byly tam další scény, které nebyly řádně vysvětleny, divák se v tom nemohl vůbec orientovat. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Takto sa udržiava klasika pri živote. Nejde len o román ale aj o žáner dobovej kostýmovky. Greta Gerwig nekonzervuje štýl, ale náležite ho modernizuje (fantastické rozhodnutie vyrozprávať príbeh nelineárne) a to bez toho aby žáner stratil svoj šarm. K tomu pravdaže patrí famózny casting (Saoirse Ronan je najzaujímavejšia herečka generácie) a skvelá hudba Alexandra Desplata. Síce nie som cieľovka a občas sa film trochu tiahol, tlieskam odvahe ísť do toho a nenechať sa strhnúť tendenčnou modernizáciou. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Greta Gerwigová nikdy nebyla nijak výrazná herečka, ale jako režisérka si říká o pozornost hodně výrazně. Lady Bird jsem před dvěma lety bohužel neviděl, ale tohle je vypravěčsky zcela sebevědomá adaptace klasického románu. Filmová verze z roku 1994 byla hodně povedená, ale o čtvrt století poté přišla ještě lepší. Samozřejmě je to do značné míry zásluhou dokonalé herecké sestavy, ve které jsem nezaznamenal žádný slabší článek, ale pořád mi připadá, že rozdíl k lepšímu je v kolonkách scénář a režie. Přitom stačil jediný titulek „sedm let předtím“ a další skoky v čase už působily naprosto plynule a samozřejmě. Klobouk dolů! ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Když tak nad tím přemýšlím, o moc líp tenhle film natočit nešlo. Všechno do sebe přesně pasuje akorát a pár hluchých míst, to dnes vůbec nehodlám řešit. Místy je to sice hodně romantické, ale tohle je přesně ten typ filmu, kde mi to ale vůbec nevadí. Navíc, herci jsou skvělí (hlavně Saorsie Ronan) a i přes děj, který už jsem minimálně dvakrát, třikrát viděl, jsem trpělivě čekal až do úplného konce. Paráda! ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Velice by tomu prospělo výrazné zkrácení. Scén, kde hlavní hrdinky jenom štěbetají a film to nikam neposouvá, je tady nadbytek. Skákání mezi časovými liniemi je místy totálně nepřehledné. A do třetice mě štvaly feministické proklamace. Ani mi nejde o obsah, ale tvůrci mají potřebu divákovi předžvýkat to, co je z filmu naprosto jasné. Nahoru to táhne hlavně Saoise Ronan, její hrdince se dá bez problémů fandit po celou dobu. V druhé půli už se film přece jen rozjede a začne bavit. Jak řekl přítel: je to taková horší Pýcha a předsudek. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (25)

  • Během filmu se Amy March chlubí krásnými malými nožkami, kdy doslova zmiňuje: „I have lovely small feet, the best in the family.“ Nicméně herečka Florence Pugh má velikost 38,5. (petyo69)
  • Celé natáčení probíhalo ve státě Massachusetts, USA. (oli009)
  • Každá ze sester měla ve svém šatníku jinou dominantní barvu – Meg (Emma Watson) dostala fialovou a zelenou, Jo (Saoirse Ronan) získala červenou a indigo (tmavě modrá), Beth (Eliza Scanlen) nosila růžovou a hnědou a Amy (Florence Pugh) oblékala světle modrou. Oblečení jejich matky Marmie (Laura Dern) nejčastěji kombinuje všechny tyto barvy. (oli009)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Gareth Edwards chystá novou sci-fi

Gareth Edwards chystá novou sci-fi

08.02.2020

Režisér první Godzilly a nejlépe hodnoceného Star Wars filmu od akvizice studiem Disney, Rogue One: Star Wars Story, Gareth Edwards si vybral svůj příští filmový počin. Bude se jednat o novou dosud… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

Reklama

Reklama