Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem s filmem docela spokojený. Pavel Liška ztvárnil svou postavu skvěle, čemuž jsem z počátku moc nevěřil, ale ukázal, že je skutečně tím skvělým hercem, za kterého ho mnozí mají. A věřím tomu i já. Vltavíny zde mají svoje zhoubné kouzlo, stejně jako některé postavy a jejich osudy, které nejsou jednoduché. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem četl báječnou předlohu a tady jistě tušíte, že film mne dost zklamal. Pravda, docela báječně vykreslil propletenec charakterů a jejich vzájemné ovlivňování, ale něco mi tam chybělo. Mladý pár byl docela prímovní (Jenovéfu dost mohu), Lišák byl na přeshubu či něco víc. Užili jsme si, jak podobní exoti manipulují okolím, samosebou k jeho velké škodě. Docela mne překvapil kásting na profesora. Ten štěk by za Bolka zvládl kdokoli a ještě by jistě vypadal víc jako profesor. Nejspíš zapracovala charita, jinak mi to nedává smysl. Nemýlím-li se v knize jeden z hlavních aktérů dopadl o dost hůř, ale i když si již podrobnosti nevybavím, byl to silný příběh. Škoda, že se zcela nepodařilo přenést ho i do filmu. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný český film, který zaujme hlavně svým námětem z prostředí ilegálních kopáčů vltavínů.. Vyčůraný blb Pavel Liška se snaží přijít k penězům a využívá nadšeného geologa v podání Marka Adamczyka. "Zloději zelených koní" by pravděpodobně byl především filmem o dobrodružství, adrenalinu, přátelství a lásce k nerostům, kdyby celý příběh neprotkávala nitka "záhady" spojené s postavou Jenovéfy Bokové, která je tak zdlouhavě záhadná, až je nudná.. Mén dlouhých nicneříkajících scén a svižnější odhalování tajemství by filmu jenom prospělo.. Ovšem netuším, co by autoři dali do zbylé poloviny.. Knižní předlohu jsem nečetla, ale mohla by být o dost zajímavější než vyvanulý scénář, nezáživné obsazení a zdlouhavý děj neděj.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

VLTAVÍN – ODKAPANÁ ROZTAVENÁ HMOTA VELKÉHO KAMENNÉHO METEORITU /// Tak já nevím… původně jsem si říkal, že to nedopadlo tak špatně a těch 7 000 lidí v kině je daní za nevýstřednost. Pak mi padl do voka koment uživatele Messiአ– a donutil mě se zamyslet (vím, kurva, pravděpodobnost malá...). Ty vole (neva, že Ti tykám, ne?), naprostej souhlas! Ten film je totiž nenápadnej proto, že se toho snaží říct pomocí propletence strašně moc, ale výsledkem není ani dobrodružnej život zlatokopa, ani drama dvou kamarádů, a bohužel ani vztahový drama, ke kterýmu to díky tajemství, táhnoucímu se celým filmem, směřuje. Ty vltavíny tady jsou jen kulisou k partii, která měla bejt rozehraná úplně jiným mistrem. Lišák výbornej, Boková fajn, ale vzhledem k tomu, že tady mohlo bejt co vyprávět… dám za 3*, ale je to vlastně kurevský zklamání. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2001 napsal Jiří Hájíček, neznám. 2.) Zamykám se v kabinetu mineralogie. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že mi tento film docela sedl. Psychologie postav mi skvěle sedla, příběh ač byl tuctový měl své světlé chvilky a výbornou atmosféru. Klišé tu přítomné byly, ale nerušili tak jak to jiné tuzemské filmy dokáží. Tedy výsostná spokojenost a mohu vřele doporučit. Zvláště pokud jste z kraje jako já, kde Vltavíny dávají dobrou noc. 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)
  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama