Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (11)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Už je to dlouho, co jsem si takto užíval nějaký seriál o pouhých osmi episodách. Undone nás zavede do... A víte co? Nečtěte si popis, nezkoumejte příběh, neptejte se ostatních... Nejvíce vám tento seriál dá, pokud o něm nevíte nic... Přesně takto jsem si ho užil já a představa, že by mi někdo sesumíroval, o čem by to mohlo být, by mi průběh jen zhoršila. :-) Připravte se na jízdu. Je pěkná. 85 % / 87 % ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

Další schizofrenní animovaný kraťas od tvůrce Bojacka Horsemana. Trošku ubral na humoru a přidal na napětí a tajemství. Neliší se snad jen úroveň traumat hlavních hrdinů. Staré známé "superschopnost anebo mentální porucha" zde nabývá na maximálním potenciálu. Jde v podstatě o detektivku skrz naskrz psychikou a myslí hlavní postavy - bingewatchingu se nevyhnete! ()

Reklama

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku vás zaujme originální animované zpracování, které napříč příběhem poskytuje celou řadu smysluplných využití. Tvůrci si s kombinací děje a vizuálního stylu opravdu pohráli. Přestože ve výsledku nejde o žádnou pecku, kterou byste doporučovali na každém kroku, musím ocenit unikátní pojetí, emotivní příběh a obrovskou dávku sarkasmu. ()

Doomcourier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Undone používá vskutku netradiční animaci, která se skládá z reálných záběru převedených do animace a konečný výsledek je fakt povedený. Pokud ale nejste nějací grafici, tak vám jen pěkná animace stačit nebude. No dobře, tak co tenhle seriál ještě nabízí? Tvůrcům se opravdu výborně povedlo vykreslit charaktery a psychologii postav, takže v každé scéně jdou cítit emoce. To souvisí i s hereckými výkony, které jsou taktéž skvěle. Příběh sice není nijak originální, ale jeho provedení a postavy, vás donutí se koukat. Největší problém jsem měl asi s některými nudnými pasážemi, kterých naštěstí není mnoho (ale vyskytují se třeba hned v první epizodě, což někoho může odradit). Každopádně ty 3 hodiny, které Undone celkově má, se tomu rozhodně vyplatí dát. ()

ReactLotus 

všechny recenze uživatele

„Nemali by sme prijať fakt, že ťažkosti sú proste súčasťou života? O tom predsa život je, byť schopný tieto veci prekonať…” Chvíľami priam filozofický príbeh o snahe vyrovnať sa s osudom, paralelne o jeho odmietaní a boji proti traumatizujúcej skutočnosti, zabalený do nesmierne zaujímavého grafického kabátu (ak vás tento štýl animácie zaujal, určite odporúčam aj snímok A SCANNER DARKLY, ktorý sa nielen graficky, ale aj príbehovo, čiastočne, nesie v podobnom duchu). Meniť tok času, ohýbať smer diania, napraviť a zabrániť bolestivým udalostiam, a uľaviť svojmu srdcu. Veď kto z nás by po tom netúžil? Nielen nahliadnuť za závoj medzi životom a smrťou, ale aj ho svojvoľne ovládať. UNDONE za mňa “katarzivným” spôsobom otvára, spája, zamotáva a zamýšľa sa nad témami neistoty, strachu, smútku, straty a túžby, snenia po dokonalom svete v strete s neúprosnou, možno nespravodlivou, realitou. K tomu si ešte pridajte nespoľahlivý narrative. Neviete, či sú to bludy, halucinácie alebo skutočne cestovanie časom. Je myseľ schizofrenicky zlomená alebo vidí viac ako my ostatní?    Možno to týmito slovami preháňam, no na mňa to presne takýto dojem malo: Silné, vyspelé a hlboké. (Mind-bending zážitok...) ()

Galerie (114)

Zajímavosti (1)

  • Tvůrci seriálu Raphael Bob-Waksberg a Kate Purdy přišli s nápadem na Undone na základě jiného seriálu, který společně napsali, a ve kterém se hlavní hrdina vydává na drogově vyvolaný psychedelický trip do alternativní reality. Tuto základní myšlenku pak dále utvářely Kateiny vlastní rodinné zkušenosti s duševní nemocí. (catnipped)

Reklama

Reklama