Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože mě podobné Únikové místnosti (samotná hra) docela lákají, nikdy jsem se jich nezúčastnil. Ne snad proto, že bych měl strach, že u nich zemřu, ale prostě jen nemám na to zatím čas. Nicméně stejně tak mám rád filmy podobné Kostce či prvním dvěma dílům SAW, bohužel většina z nich jsou jen podprůměrné napodobeniny, které jim nesahají ani po kotníky. No a nejnovější Escape Room balancuje někde okolo hranice průměrnosti. Není to totiž vyloženě špatný film nebo jen laciná kopie, ale zároveň divákovi nenabídne ani moc brutality či přehlídku perfektních důmyslných pastí. Jasně, máme tady hned několik různorodě vypadajících místností, z nichž každá se pro hráče stává nelítostnou pastí, ale vyloženě zaujmout dokázaly snad jen dvě (kulečník vzhůru nohama a potom ta poslední s pohyblivou drtící stěnou. Zbytek byl jen fádním zdlouhavým hledáním vodítek, při kterých se jim zhoršovaly podmínky, ale pořádné napětí aby tu člověk pohledal. To už mnohem zajímavější mi přišla minulost jednotlivých postav, bohužel u některých se o nich něco více dozvíme až po jejich smrti a jako takové mi jejich charakteristiky zrovna moc okouzlující nepřišly. Takže mi bylo více méně jedno, kdo zařve jako další. Escape Room tak dozajista dokáže oslovit určitou cílovou skupinu diváků, ale jako celek nám tento film prostě nenabídne nic navíc – jen průměrnou podívanou. Samotný závěr mi už navíc přišel až moc přitažený za vlasy. 50% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Režisér pri svojom debute príjemne prekvapil a následne získal dôležité skúsenosti pri jednej z častí hororovej série Inisidious, ale jeho prvý individuálny projekt ma príliš nepresvedčil. Atmosféru sa mu darí tvoriť a páčilo sa mi, že sa masakre rozbehnú velmi rýchlo, ale celkovo je tu až príliš cítiť inšpirácia kultovými klasikami s podobnou tematikou. Film ubehne velmi rýchlo a v podstate sa dej plynule prenesie do sequelu, čo sa v hororových sériách nestáva často a tvorcovia občas bojujú s prepojením dvoch snímkov. Slušný priemer. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celý film je napínavý od začiatku do konca, napriek tomu som na jeho konci iba pokrčil ramenami, čo by sa pri filme, kde som sa celý čas bavil a určite ani minútu nenudil, nemalo stávať. Záver totiž akože nastavuje zrkadlo súčasnej médiami zblbnutej spoločnosti, čo sme tu už mali mnohokrát a ten úplný záver sa snaží nechať otvorené dvierka pre pokračovanie a všetko ešte zbytočne komplikuje. Čo ale stále neznamená, že platí to, čo som napísal v prvej vete. Béčkové obsadenie mi v takýchto prípadoch nevadí, dokonca ani občas fakt priblblé dialógy komentujúce to, čo každý vidí. Dokonca mi ani nevadí, že podobný koncept priniesli série Kocka a Saw, predsa len sa tu rozdiely nájdu a je to zábavné samo o sebe, pričom je to lepšie ako Kocky 2 a 3 a asi aj ako minimálne polovica dielov Saw. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BUĎTE PRVNÍ, KDO UNIKNE Z NAŠÍ DOPOSUD NEJPŮSOBIVĚJŠÍ MÍSTNOSTI A VYHRAJE 10 TISÍC DOLARŮ...“ /// (ne)Překvapivě tady máme zavřený podivíny v místnosti a … jakpak se dostanete ven? Hledání nápověd… přesně tak – jednodušší SAW. (Nebo propracovanější Kostka?) Tož to je jedno. Asi budou spokojení všichni, co přemejšlej nekonvenčně… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Baví mě řešit hádanky. Nejradši mám ty, při kterejch se dá chcípnout. 2.) Přemejšlím, jak vylepšit únikovku. 3.) Thx za titule „dusanho“ a „Sisoj_Psojic“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, jestli jsem přišel na to, které všechny filmy tento paskvil vykrádá, určitě to byly: Cube, Saw, Final Destination a House of 9. Výsledkem bylo to, že jsem měl silný pocit, jako bych už všechno to, co mi tvůrci předložili, někde viděl. Snímek neohromil, nepřekvapil a považuji ho v podstatě za zbytečný počin. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení skončilo v lednu 2018, natáčelo se v Jižní Africe. (Varan)
  • V květnu 2018 bylo oznámeno, že film má mít premiéru na konci listopadu 2018. V červnu 2018 byla premiéra přesunuta na 1. 2. 2019 a nakonec měl film premiéru 4. 1. 2019. (Varan)
  • Spoločnosť, ktorá vo filme vytvorila túto únikovú miestnosť, nesie meno Minos. Mínós je postava z gréckej mytológie. Bol to prvý kráľ Kréty, syn Dia a Európy, ktorý vytvoril na ostrove labyrint s príšerou - Minotaurom. (beso74)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama