Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o satirický seriál komika Sachy Barona Cohena, s nímž se po více než deseti letech vrací k televizní tvorbě. Sedm půlhodinových epizod představí různorodé jednotlivce, od nechvalně známých až po zcela neznámé napříč politickým a kulturním spektrem, kteří obývají tuto unikátní zemi. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Brutální satira, která mírně trpí svou délkou. Cohen vymyslel několik fiktivních kreatur pro jednotlivé problémy, kterým se chtěl věnovat a ty úspěšnější se tak logicky více opakují, což je trochu škoda. Některé scénky jsou ovšem naprosto geniální (mešita!). Často se mě přítelkyně nevěřícně ptala jestli to není předtočené, jestli jsou ti lidé opravdu takoví idioti. Dick Cheney podepisující soupravu na waterboarding ji myslím spolehlivě přesvědčil. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Who Is America? zlyháva v scénach, kedy stavia voči sebe extrémnu ľavicu a extrémnu pravicu, lebo vtedy ide len o pobúrenie, ktoré je pochopiteľné. Naopak Cohen exceluje v momentoch, keď voči sebe stavia ten istý extrém. Vtedy uvoľnení respondenti dokážu zo seba dávať nevídané veci. Škoda vynechanej Palinovej a slabý útok na krajnú ľavicu. ()

Reklama

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Cohen svým vystupováním v podstatě říká a vždycky říkal, že je možné udělat si z někoho tak velkou srandu, jak ten dotyčný dovolí. Párkrát jsem si ale říkal, že by bylo mnohem lepší, kdyby se držel té lascivnosti, která je pro něj tak typická, protože jinak nevyrovnaností některých výstupů zanechává celkem rozpačitý dojem. Republikánský zákonodárce bojující prdelí proti terorismu (i jeho následná rezignace) - strop. Makléř luxusních jachet ochotný krýt obchod s lidským masem a nainstalovat zařízení na likvidaci uprchlíků - mrazivý (podobně jako finální epizoda). Jenže provokování obyvatel Arizony tím, že chci v jejich městečku postavit mešitu, a na nich pak nechat rozhudnutí, jaký typ stavby si vyberou, už je spíš smutný. Zábava typu „hele, další blbec“ prostě není cool, sorry. Kontroverze vyvolává i způsob, jakým některé influencery a politiky pro show Cohenova crew vůbec ukecala. Když vám řeknou, že jedete na rozhovor s invalidním válečným veteránem, můžete taky spoustu nesmyslů přejít, protože se chcete zavděčit člověku se smutným příběhem. Vtipný to je, ale pachuť z neetickýho chování je tentokrát příliš silná. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nevim, asi jsem cekal vic. Cohenovi se sice podari par slusnejch nachytavek, ale pro me, jakozto cloveka, nesledujiciho americkou politickou scenu, to byla vicemene prehlidka neznamejch xichtu. Sice z nich kolikrat dostane takovy mega trapnosti, ze je vlastne jedno, kdo to je, protoze ze sebe udela uplnyho curaka, ale stejne je to zabavnejsi, kdyz je tu treba Dick Cheney, kteryho clovek precejen zna. Co se tyce Cohenovo postav, nektery dostanou minimum prostoru, nektery naopak kvanta, ne vzdy k moji spokojenosti. Dalsi co to trochu srazi je fakt, ze misty fakt az zbytecne moc tlaci na pilu a veskerou zabavu tak de facto obstara sam a nenecha hosty se poradne ztrapnit, pripadne se nekdo nechytne a pak rozhovor/scenka trochu vyzni do prazdna. Ale v kazdy epizode se vicemene da najit par perel. Vetsinu casu to neni komedie, u ktery by se clovek valel smichy po zemi, ale spis se citi trapne, co ze to je mezi nama za dementy, ale myslim, ze to byl i Cohenovo cil, takze ve vysledku asi mise splnena, ale urcite slo sehnat zajimavejsi hosty a vytvorit vic postav. Lepsi 3*. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen je čistý blázon, ide za hranice únosnosti. Ukáže tvár ameriky, čo vychádza hlavne v prvých troch dieloch, kde rázne zo svojimi návnadami boduje a buď dobre namotá (charita celebrít, protiterostický výcvik) alebo popudí (mešita). Ďalšie časti ale idú už z kopca, nemajú už patričný dopad, efekt, vyznejú plocho do prázdna. /70%/ ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Ondr0n)
  • Fľašu na waterboarding, ktorú podpísal Dick Cheney, štáb predal cez eBay. Výťažok vo výške 2551 amerických dolárov venovali organizácii Amnesty International. (toi-toi)

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Dvojka Borata potvrzená?

Dvojka Borata potvrzená?

09.09.2020

Minulý měsíc byl herec Sacha Baron Cohen (Diktátor) spatřen v kostýmu Borata kterak natáčí scénu v autě. Vzhledem k absenci oficiálního oznámení se tak spekulovalo buď o tajně natočeném pokračování,… (více)

Pokračování Borata na cestě?

Pokračování Borata na cestě?

20.08.2020

Ačkoliv herec a komik Sacha Baron Cohen nechce nic potvrdit, má v současnosti rozpracovaných hned několik projektů. Před pár měsíci byl spatřen jak zpívá na jistém kontroverzním srazu ve Washingtonu… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama