Reklama

Reklama

Odkaz

(seriál)
  • USA Legacies
Trailer
USA, (2018–2022), 48 h 4 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Julie Plec

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Danielle Rose Russell, Jenny Boyd, Kaylee Bryant, Matthew Davis, Steven R. McQueen, Zach Roerig, Aria Shahghasemi, Demetrius Bridges, Lulu Antariksa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(68)

Obsahy(1)

V posledních deseti letech uchvátili kultovní hrdinové a padouši ze seriálů Upíří deníky a The Originals diváky po celém světě. Zanechali po sobě přetrvávající odkaz lásky a rodiny, který znovu ožívá v novém napínavém dramatu Odkaz. To vypráví příběh další generace nadpřirozených bytostí na škole pro mladé a nadané. Právě tam se sedmnáctiletá dcera Klause Mikaelsona Hope, dvojčata Alarica Saltzmana Lizzie a Josie a mnoho dalších mladých lidí snaží dospívat tím nejméně konvenčním způsobem a stát se tou nejlepší verzí sebe sama... navzdory nejhorším vnitřním nutkáním. Stanou se z těchto čarodějnic, upírů a vlkodlaků hrdinové, kterými chtějí být – nebo záporáci, jimiž se narodili? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

ilca1710 

všechny recenze uživatele

První dvě série byly příjemné, nápadité a hlavní hrdinka Hope je velmi sympatická. Vyrostla jsem na upířích denících a tak mě spin off pohltil. Co se třetí série týče, se to už až tak říci nedá, buď jsem konečně dospěla, nebo mě už zkrátka nebaví pořád stejný příběh - monstrum, nevíme jak na něj, ale máme nápad, ten napřed nevyjde, ale přijde geniálnější plán a bum, výhra. Za mě zatím první 2 díly 3. série velmi repetitivní, nic nového pod slunce. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál navazuje bezprostředně na období po smrti Hopiina otce, Klause Mikaelsona, a jejího strýce, Elijaha Mikaelsona, a sleduje ji samotnou a její příběh. Jak se dostala na Salvatorovu školu, to už víme, jak se ovšem znovu střetla s landonem Kirbym, do nějž se ´bezhlavě zamilovala, jaké potíže přináší blížící se stvůry a jejich hlavní vůdce, to je nám ještě skrýváno.    1.série sleduje jakési počátky. Landon nastupuje na školu, kde je hlavní osobností Hope coby hybrid, Alaric Saltzmann coby její ředitel, a jeho dvě dcery, Josie a Lizzie coby průvodkyně. Jenže, ne vše je tak snadné. Landon je přeci naprosto obyčejný člověk, a ten nemá na škole co dělat. I tak, láska mezi ním a Hope roste.    2. a 3.série jakž takž navazuje na tu první. Víme o hlavním zdroji všech příšer, Malivorovi, jak ho ale porazit, to není snadné. Někteří hlavní hrdinové bohužel umírají, a Hope samotná se musí konečně rozhodnout, jestli přijme i svoji upíří stránku, či ne. Lizzie a Josie může potkat každou chvíli Sjednocení, a navíc, v jedné z nich se probouzí temná stránka, a ta se s ničím nemaže.    4. a poslední série se zaměřuje přímo na Hope. Ani ona není připravená o svoji krutost a bezcitnost, když dojde rozhodnutí a těžké zkoušky. Jak si s ní poradit, toť úkol Superoddílu. Vše ale musí jít stranou, staré nesváry se musí vyrovnat, když se na obzoru objevuje samotné božstvo. Jeho cíl je jediný: Zabít toho, kdo narušuje řád přírody. Právě Hope je jednou z nich. Seriál se mi moc líbil, i přes nepříjemné ohlasy ho zařazuji na úroveň Upířích deníků. Jako The Originals samozřejmě není, ale má svoji úroveň, a to se mu musí uznat. Vše táhne poslední série, a Hope. Bez obojího by ani z jednoho dílu nic nebylo. 95 procent, doporučuji! ()

Reklama

arianasko 

všechny recenze uživatele

The Originals se stalo mou srdcovou záležitostí. Bylo mi sice jasné, že Legacies bude slabší odvar spíše pro pubertální publikum,,, ale tak koukla jsem se že… A hele, ono to nebylo až tak špatné! Sice to nebylo až tak dramatické, sice to nebylo ultra nejvtipnější, sice mě chvílemi štvala ,,ukřivděná‘‘ Hope ale ve výsledku se to dalo shlédnout skoro v kuse bez jakýchkoliv obtíží. Nápad s vymřelými monstry byl chytrý, jelikož upíři, vlkodlaci a čarodějové už jsou celkem okoukaní. Seriál si na nic nehraje. Je to prostě o Hope, která chodí do školy pro nadpřirozené děti, vyniká svým původem a neuvěřitelnou silou a zápasí s emocemi puberťačky a přeživšího původní rodiny… Vaše očekávání to nezklame (pokud jste si je nenastavili vysoko) a některé díly vás dokonce příjemně potěší a překvapí. ()

DK197 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím že jsem sama zestárla, ale tenhle seriál mě z celé své rodiny baví ze všeho nejméně. Ale člověk na to pořád kouká tak nějak z nostalgie a setrvačnosti. Ale kdyby to po čtvrté řadě zrušili, tak bych se vůbec nezlobila. Herci nejsou zdaleka tak sympatičtí jako v předchozích seriálech a upíři a vlkodlaci jako tématika tomu dávno nestačí, takže motají dohromady další a další věci, až toho začíná být opravdu moc... (A závěr ze všech seriálů také nejslabší. Ačkoli nejpozitivnější. Na závěr celého univerza ovšem fakt slabé.) ()

Haide odpad!

všechny recenze uživatele

Přetrpěla jsem necelých 7 dílů. Možná je to tím, že mi chybí návaznost (z Upířích deníků jsem viděla asi 3 série, z Originals asi 2 díly), ale čekala jsem prostě jednoduchou oddechovku, kde nějaký kontext nebo přemýšlení nebude moc důležité. To jsem sice dostala, ale k tomu je to navíc dost velká nuda. ()

Galerie (410)

Reklama

Reklama